x
 

Κοινωνία

Με τέχνη για να σταματήσει η κακοποίηση παιδιών

18 Απριλίου 2024

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Να σταματήσουν οι κακοποιήσεις παιδιών και να υπάρχει ειρήνη στον κόσμο ζητούν μέσω της τέχνης των γλυπτών δημιουργιών τους οι μαθήτριες και οι μαθητές του Λυκείου Αποστόλου Λουκά, στο Κολόσσι, που κάλεσαν τον Υπουργό Δικαιοσύνης να μεταφέρει τα μηνύματα και να πράξει η πολιτεία αυτό που πρέπει για να εισακουστούν και να υπάρξει αποτέλεσμα. «Αυτά τα πράγματα υπάρχουν γύρω μας, ακούγονται, αλλά δεν γίνεται κάτι γι’ αυτό», είπε, αναφερόμενη στη σεξουαλική κακοποίηση, μια τελειόφοιτη μαθήτρια στον Υπουργό Δικαιοσύνης Μάριο Χαρτσιώτη μετά τα εγκαίνια του πάρκου γλυπτικής των παιδιών στην αυλή του λυκείου, του πρώτου πανευρωπαϊκά πάρκου τέχνης μαθητών για τ’ ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι μαθήτριες δήλωσαν «βαθιά συγκινημένες» για όλο αυτό που έζησαν, μαζί με την υπεύθυνη καθηγήτριά τους, της Τέχνης, Πόπη Νικολάου, κι εξήγησαν στον Υπουργό που τέλεσε τα εγκαίνια εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, τα όσα έμαθαν για το κάθε θέμα – δικαίωμα που πραγματεύονταν το κάθε ένα από τα γλυπτά. Τα κορίτσια εξέφρασαν την προτίμησή τους για το έργο «Όλα τα στόματα κλειστά» που αφορά τη σεξουαλική κακοποίηση. «Είναι αδιανόητο να κακοποιείς μια ψυχή. Δεν γίνεται να υπάρχουν τόσοι πόλεμοι γύρω μας κι εμείς να μην κάνουμε τίποτα. Ευαισθητοποιηθήκαμε πάρα πολύ με όλο αυτό, χάρη στην κ. Πόπη Νικολάου. Βλέπουμε τώρα πιο θετικά. Οτι μπορούμε ν’ αλλάξουμε τον κόσμο όλοι μαζί» ανέφεραν.

Οι μαθήτριες ζήτησαν από τον Υπουργό Δικαιοσύνης να κάνει ό,τι είναι δυνατόν «για να σταματήσουν αυτά τα προβλήματα. Δεν είναι κάτι θετικό».

Να μην υπάρχουν αδικίες

«Κάθε έργο σου δημιουργεί διαφορετικό συναίσθημα κι αυτός είναι ο λόγος που τα κάναμε. Να δώσουμε δυνατά μηνύματα στο κόσμο, μηνύματα αγάπης. Πως ο κόσμος δεν πρέπει να έχει αδικίες», ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο η Κωνσταντίνα, τελειόφοιτη, που συμμετείχε τόσο στη δημιουργία κάποιων γλυπτών, όσο και στο δρώμενο της τελετής των εγκαινίων. «Νιώθουμε θυμό που υπάρχουν πόλεμοι, είναι απαράδεκτο άνθρωποι να κακοποιούν σεξουαλικά παιδιά», είπε περιγράφοντας μερικά από τα συναισθήματά της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Την υπόσχεση ότι θα εργαστεί για την απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου, καθιστώντας την χώρο ειρηνικής συνύπαρξης για όλους τους νόμιμους κατοίκους της για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, έδωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι απλά ο καταλύτης για λύση, αλλά και ο καταλύτης και η καλύτερη ασφαλιστική δικλείδα για την εφαρμογή μιας ενδεχόμενης λύσης.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ