x

Κοινωνία

«ΜΕΔΟΥΣΑ 11» για πολλούς αποδέκτες – Ηχηρά μηνύματα για στενές σχέσεις κρατών της ευρύτερης περιοχής

23 Νοεμβρίου 2021

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Η αεροναυτική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 11», η οποία πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Κρήτης με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Κυπριακής Δημοκρατίας, περιελάμβανε επιχειρήσεις συνεργασίας Ναυτικού με Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων και αμφίβιες ενέργειες, αεροπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις επιθετικών ελικοπτέρων. Η άσκηση διεξήχθη από τις 14-22 Νοεμβρίου. Την τελική φάση της άσκησης παρακολούθησε, ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χαράλαμπος Πετρίδης. Σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της άσκησης, ο κ. Πετρίδης συνεχάρη τον Ελληνα Υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο για τη φιλοξενία και οργάνωση της άσκησης αλλά και όλους τους εμπλεκομένους για τη συμμετοχή τους. Οπως είπε, κατά τη διάρκεια της άσκησης διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, συνεργασίας, επιχειρησιακής ετοιμότητας και επαγγελματικής κατάρτισης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων των συμμετεχουσών χωρών.

«Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους εμπλεκόμενους για τη συμμετοχή τους στην άσκηση. Μέσα από την εκτέλεση των αντικειμένων και των σεναρίων διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο επαγγελματικής κατάρτισης και επιχειρησιακής ετοιμότητας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων των τεσσάρων χωρών», ανέφερε ο Υπουργός Αμυνας.

Επιπλέον, ο κ. Πετρίδης τόνισε τη σημασία της συγκεκριμένης άσκησης ως δραστηριότητας που ενδυναμώνει τη συνεργασία της Κυπριακής Δημοκρατίας με χώρες της ευρύτερης περιοχής για την αντιμετώπιση κοινών απειλών, με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

«Η Αεροναυτική Άσκηση ‘MΕDUSA 11’ στέλνει ηχηρό μήνυμα ότι η στενή σχέση περιφερειακών χωρών ενδυναμώνει την ασφάλεια και αποτελεί ασπίδα έναντι παράνομων ενεργειών. Εχει πλέον καθιερωθεί ως ένας θεσμός που προάγει τη διαλειτουργικότητα και συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων. Επιθυμία μας είναι όπως αποτελέσει τη βάση για περαιτέρω ανάπτυξη με τη συμμετοχή και άλλων φίλιων κρατών», σημείωσε.

«Δέσμευσή μας είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση, με σκοπό τη διατήρηση της ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, σεβόμενοι πάντα το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας», κατέληξε ο κ. Πετρίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Στο μέτωπο της διαφθοράς μεταφέρεται η αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης, μετά από την επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στον Επίτροπο Διαφάνειας, με την οποία ζητεί από την Αρχή να διερευνήσει αυτεπάγγελτα και κατά προτεραιότητα τους ισχυρισμούς εναντίον του που περιλαμβάνονται στα βιβλία του Μακάριου Δρουσιώτη με τίτλο, «Η Συμμορία», «Έγκλημα στο Κραν Μοντανά» και «Κράτος Μαφία» και να δημοσιοποιήσει το πόρισμά της.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα εξαγωγέας ενεργειακής ασφάλειας (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. «Οι τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολύ υψηλές.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας