x

Οικονομία

Μείωση αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας στις 269.000

04 Νοεμβρίου 2021

 

 

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («ΑΡ»). Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας μειώθηκε σε νέο χαμηλό πανδημίας την περασμένη εβδομάδα, ένα άλλο σημάδι ότι η αγορά εργασίας επουλώνεται μετά την περσινή ύφεση του κορωνοϊού.

Οι αιτήσεις ανεργίας μειώθηκαν κατά 14.000 σε 269.000 την περασμένη εβδομάδα. Από τότε που ξεπέρασαν τις 900.000 στις αρχές Ιανουαρίου, οι εβδομαδιαίες αιτήσεις έχουν μειωθεί περισσότερο ή λιγότερο σταθερά έκτοτε και σταδιακά κινούνται προς τα προπανδημικά επίπεδα περίπου – 220.000 την εβδομάδα.

Συνολικά, 2,1 εκατομμύρια Αμερικανοί πήραν επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα της 23ης Οκτωβρίου – από 7,1 εκατομμύρια ένα χρόνο νωρίτερα, όταν η Οικονομία εξακολουθούσε να κλυδωνίζεται από το ξέσπασμα του κορωνοϊού.

Ο μέσος όρος των απαιτήσεων τεσσάρων εβδομάδων, ο οποίος εξομαλύνει τα εβδομαδιαία σκαμπανεβάσματα, έπεσε κάτω από τις 285.000, επίσης ένα χαμηλό πανδημίας.

Η αγορά εργασίας ανακάμπτει από τότε που η πανδημία έπληξε την Οικονομία των ΗΠΑ την άνοιξη του 2020. Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του ίδιου έτους, οι εργοδότες περιέκοψαν περισσότερες 22 εκατομμύρια θέσεις εργασίας καθώς οι κυβερνήσεις διέταξαν «lockdown» και οι καταναλωτές και οι εργαζόμενοι έμειναν σπίτι ως προληπτικά μέτρα υγείας.

Τα κρατικά επιδόματα αρωγής και η διάθεση εμβολίων έδωσαν στους καταναλωτές την εμπιστοσύνη και τα οικονομικά μέσα για να συνεχίσουν τις δαπάνες – τόσο πολύ που οι εταιρείες προσπαθούν να συμβαδίσουν με την αυξανόμενη ζήτηση.

Η Οικονομία έχει ανακτήσει 17 εκατομμύρια από τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν λόγω της πανδημίας και οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι η έκθεση για τις θέσεις εργασίας της Παρασκευής θα δείξει ότι ανέκτησε άλλες 400.000 τον Οκτώβριο. Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να έχουν 5 εκατ. θέσεις εργασίας λιγότερες από εκείνες τον Φεβρουάριο 2020.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.  Αφού είδε μία ανησυχητική έξαρση βίας κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών εβδομάδων της θητείας του, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ερικ Ανταμς ανακοίνωσε ότι η πόλη θα εντείνει τις προσπάθειες για την κατάσχεση παράνομων όπλων και την καθιέρωση ενός πολυεπίπεδου σχεδίου για την αντιμετώπιση του εγκλήματος.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτική

NΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κρίση στην Ουκρανία δύσκολα θα φύγει, καθώς πρόκειται για μία αναμέτρηση δύο κοσμοθεωριών που θα μπορούσε να αναστατώσει την Ευρώπη.

Αμερική

ΤΑΜΠΑ, ΦΛΟΡΙΔΑ - Μια μέρα πριν, είχε παραπονεθεί ότι δεν αισθανόταν καλά, γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Αμερική

Ο χρόνος που πριν λίγο έφυγε, το 2021, πήρε μαζί του και πολλούς ομογενείς άνδρες και γυναίκες στο μεγάλο στερνό ταξίδι που είναι μονόδρομος και δεν έχει γυρισμό.

ΒΙΝΤΕΟ

Ο χιονιάς επισκέφθηκε το κέντρο της Αθήνας (Βίντεο του «Ε.Κ.»)

ΑΘΗΝΑ. Μπορεί η κακοκαιρία «Ελπίς» να προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, η πρωτόγνωρη αυτή επίσκεψη, ωστόσο, του χιονιά χάρισε και όμορφες εικόνες.

«Τι χαζός σκύλας γιος»! Ο Μπάιντεν βρίζει με ανοικτό μικρόφωνo δημοσιογράφο του «Fox News» (Vid)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Γκάφα ή ηθελημένο ξέσπασμα; Ο Τζο Μπάιντεν έβρισε χθες Δευτέρα δημοσιογράφο καθώς αποχωρούσε πλήθος εκπροσώπων του Τύπου έπειτα από εκδήλωση στον Λευκό Οίκο.