x

Οικονομία

Μειώθηκαν οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ

29 Σεπτεμβρίου 2022

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («ΑΡ»). Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επιδόματα ανεργίας μειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, σημάδι ότι λίγες εταιρείες περικόπτουν θέσεις εργασίας, παρά τον υψηλό πληθωρισμό και την αδύναμη Οικονομία.

Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας για την εβδομάδα που έληξε στις 24 Σεπτεμβρίου μειώθηκαν κατά 16.000 σε 193.000, ανέφερε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο αιτημάτων ανεργίας από τον Μάιο. Ο αριθμός της περασμένης εβδομάδας αναθεωρήθηκε προς τα κάτω κατά 4.000 σε 209.000.

Οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αντικατοπτρίζουν γενικά τις απολύσεις. Τα τρέχοντα στοιχεία είναι πολύ χαμηλά ιστορικά και υποδηλώνουν ότι οι Αμερικανοί επωφελούνται από ένα ασυνήθιστα υψηλό επίπεδο ασφάλειας εργασίας. Πριν από ένα χρόνο αυτή την εβδομάδα, 376.000 άτομα είχαν κάνει αίτηση για επιδόματα.

Η Οικονομία συρρικνώθηκε το πρώτο εξάμηνο του έτους, ανέφερε η κυβέρνηση σε ξεχωριστή έκθεση την Πέμπτη για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν, το ευρύτερο μέτρο της παραγωγής της Οικονομίας. Ωστόσο, οι εργοδότες, που δυσκολεύτηκαν να επαναπροσλάβουν μετά την απόλυση 22 εκατομμυρίων εργαζομένων στο απόγειο της πανδημίας, εξακολουθούν να προσπαθούν να καλύψουν εκατομμύρια ανοιχτές θέσεις εργασίας. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου δύο ανοιχτές θέσεις για κάθε άνεργο εργαζόμενο, κοντά σε ένα ιστορικό υψηλό.

Με τις εταιρείες απελπισμένες για εργαζομένους, είναι πολύ πιο πιθανό να διατηρήσουν το τρέχον προσωπικό τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ. Η Μπρίτνεϊ Γκράινερ επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες νωρίς το πρωί της Παρασκευής, σχεδόν 10 μήνες αφότου η κράτηση της σταρ του μπάσκετ στη Ρωσία την έκανε την πιο προβεβλημένη Αμερικανίδα που φυλακίστηκε στο εξωτερικό, προκαλώντας πολιτική θύελλα.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ

Επέστρεψε στις ΗΠΑ η Μπρίτνεϊ Γκράινερ

ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ. Η Μπρίτνεϊ Γκράινερ επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες νωρίς το πρωί της Παρασκευής, σχεδόν 10 μήνες αφότου η κράτηση της σταρ του μπάσκετ στη Ρωσία την έκανε την πιο προβεβλημένη Αμερικανίδα που φυλακίστηκε στο εξωτερικό, προκαλώντας πολιτική θύελλα.

Στα γαλανόλευκα το Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης για την «Ημέρα Ελλάδος-Αμερικής» (Βίντεο)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στα γαλανόλευκα ντύθηκε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) για να τιμήσει την «Ημέρα Ελλάδος-Αμερικής», που διοργανώθηκε σε ειδική τελετή προς τιμήν της χώρας μας σε συνεργασία με την Capital Link στην Νέα Υόρκη.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας