ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση δύο κορυφαίων θεσμών του κράτους, της Γενικής Εισαγγελίας και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.
Ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης σήκωσε το γάντι και αντέστρεψε τα πυρά που εκτόξευσε νωρίτερα η Ελεγκτική Υπηρεσία, υποδεικνύοντας ότι έχει παρεξηγήσει το όριο της ελευθερίας του λόγου και «προχωρεί συνεχώς με στοχευμένο τρόπο να λασπολογεί και να δημιουργεί μέχρι και δολοφονίες χαρακτήρων και συνειδήσεων».
Ταυτόχρονα, ο Γενικός Εισαγγελέας υποστήριξε πως η Ελεγκτική Υπηρεσία έχει ως πολιτική της να καταγγέλλει συνεχώς με ανυπόστατους και μη τεκμηριωμένους ισχυρισμούς όλους τους θεσμούς για διαφθορά, συμπεριλαμβανομένης και της Νομικής Υπηρεσίας.
Ο κ. Σαββίδης είπε ακόμη, πως δεν είναι ενήμερος για τις καταγγελίες της Ελεγκτικής κατά του βοηθού Γ. Εισαγγελέα αλλά κάλεσε την Αρχή κατά της Διαφθοράς να εξετάσει άμεσα τις καταγγελίες και σε περίπτωση, είπε, που αποδειχθούν τότε θα πάρουν και το δρόμο της δικαιοσύνης.
Σε περίπτωση, όμως, που δεν αποδειχθούν τότε η Ελεγκτική Υπηρεσία «να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις συνέπειες».
Νωρίτερα είχε καταγγείλει για εσκεμμένη προσπάθεια στοχοποίησής του την Ελεγκτική Υπηρεσία ο βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Σάββας Αγγελίδης, με αφορμή τις συνεχείς, όπως είπε, αναφορές για καταγγελίες εις βάρος του για θέματα διαφθοράς.
Στην ανακοίνωση του βοηθού Γενικού Εισαγγελέα σημειώνονται δημόσιες τοποθετήσεις της Ελεγκτικής, για καταγγελίες εναντίον του στην Αρχή κατά της Διαφθοράς. «Εάν δεν δοθεί ένα τέλος σε αυτή την επικίνδυνη συμπεριφορά, τότε απλά γινόμαστε έρμαιο της αυθαιρεσίας και της κακοπιστίας», ανέφερε ο κ. Αγγελίδης.
Αμεση ήταν η απάντηση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας: «Η Υπηρεσία μας δεν τελεί υπό την κηδεμονία ούτε του Γενικού Εισαγγελέα, ούτε και του Βοηθού του. Ούτε και χρειαζόμαστε την άδειά τους για να ενημερώσουμε υπεύθυνα και επίσημα το κοινό» σημειώνει σε ανακοίνωση της.
Παράλληλα, η Ελεγκτική δηλώνει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί οποιαδήποτε προσπάθεια φίμωσης, από οποιονδήποτε ο οποίος, «εν είδει απειλής, κάνει αναφορά σε εσκεμμένη προσπάθεια στοχοποίησης» του.