x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Μια νέα αρχή: Ο «Εθνικός Κήρυκας» μειώνει τις έντυπες εκδόσεις του σε τρεις την εβδομάδα, ενισχύει τις ιστοσελίδες του

Αδέλφια αναγνώστες,

Η εποχή μας θα μείνει στην Ιστορία για τις επαναστατικές τεχνολογικές εφευρέσεις.

Εφευρέσεις που άλλαξαν τον τρόπο της ζωής μας.

Και ένας από τους αμείλικτους κανόνες της ζωής είναι ότι, αυτό που δεν προσαρμόζεται στις ριζικά νέες συνθήκες μιας εποχής, πεθαίνει, αργά ή γρήγορα.

Ηταν δυνατόν να μην επηρεαστεί από αυτές και η ιστορική εφημερίδα σας, ο «Εθνικός Κήρυκας»; Οχι, βέβαια.

Την πραγματικότητα αυτή, όχι μόνο δεν μπορούμε, αλλά και δεν δικαιούμαστε να την αγνοήσουμε άλλο. Αν το κάναμε αυτό θα ήμασταν υπόλογοι έναντι της Ιστορίας της ομογένειας και της εφημερίδας και του Ελληνισμού.

Εφθασε λοιπόν η ώρα να πάρουμε τις ρεαλιστικές αποφάσεις που έχουμε την ευθύνη να πάρουμε, για να διασφαλίσουμε το μέλλον του «Εθνικού Κήρυκα».

Αγαπητοί ομογενείς και Ελληνες του Κόσμου,

Σήμερα, 107 έτη μετά την ίδρυσή του «Εθνικού Κήρυκα», κάνουμε μια νέα αρχή: Μειώνουμε την συχνότητα των έντυπων εκδόσεών μας σε τρεις την εβδομάδα, από τις έξι που είναι μέχρι τώρα.

Συγκεκριμένα, αρχίζοντας από την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, ο «Εθνικός Κήρυκας» θα εκδίδεται Δευτέρα, Τετάρτη και Σαββατοκύριακο.

Και όπως ισχύει για δεκαετίες θα μας βρίσκετε στα περίπτερα της Νέας Υόρκης από το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας.

Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε δωρεάν «Το Περιοδικό», με το πλούσιο φύλλο του Σαββατοκύριακου.

Η αγγλική, εβδομαδιαία έκδοσή μας «The National Herald», δεν επηρεάζεται. Παραμένει ως έχει.

Θα μεταφέρουμε, όμως, την ημερομηνία της έκδοσής της από την Πέμπτη στην Παρασκευή για να έχουμε περισσότερο χρόνο στην διάθεσή μας να την προεροιμάζουμε.

Και βέβαια η απόφαση αυτή δεν επηρεάζει την θέση κανένα εργαζομένου στην εφημερίδα, σε όλα τα γραφεία του Εθνικού Κήρυκα, Αμερική, Ελλάδα και Κύπρο.

Αγαπητοί μας αναγνώστες,

Χιλιάδες αμερικανικές εφημερίδες, μεταξύ των οποίων και πολλές που ανήκουν στις μεγαλύτερες αλυσίδες εφημερίδων, όπως η Gannet, έχουν ήδη μειώσει την συχνότητα έκδοσης της έντυπης μορφής των εφημερίδων τους. Πολλές μετατράπηκαν ακόμα και σε εβδομαδιαίες, από επτά (7) εκδόσεις την εβδομάδα. Αλλες, όπως ο «Ορθόδοξος Παρατηρητής», η εφημερίδα της Αρχιεπισκοπής μας, κατήργησε εντελώς την έντυπη έκδοσή της και μετατράπηκε σε ηλεκτρονική μόνο, πριν λίγα χρόνια

Οι λόγοι είναι αρκετά γνωστοί.
Για τον λόγο αυτό θα αναφερθώ μόνο στους τρεις πιο σημαντικούς:

Πρώτον, ο αριθμός των αναγνωστών που ενημερώνονται από τις ιστοσελίδες, όπως της δικής μας, αυξάνεται συνεχώς.

Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι σταματούν να ενημερώνονται από τις έντυπες εκδόσεις. Πολλές φορές αναγνώστες της έντυπης έκδοσής μας γίνονται συνδρομητές και στην ηλεκτρονική μας έκδοση για να έχουν συνεχή ενημέρωση, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Ωστόσο, επειδή η τιμή της συνδρομής στην ηλεκτρονική έκδοση είναι κατά πολύ φθηνότερη από την έντυπη -λόγω της διαφοράς του κόστους παραγωγής και διανομής – τα έσοδα της εφημερίδας επηρεάζονται αρνητικά.

Δεύτερον, η επιδημία του κορωνοϊού έπληξε την Οικονομία.

Το αποτέλεσμα είναι ότι επιχειρήσεις, κοινότητες, σύλλογοι και άτομα αναγκάστηκαν να μειώσουν τις διαφημίσεις, τις μικρές αγγελίες, τις χορηγίες τους κ.τ.λ.στον «Εθνικό Κήρυκα».

Και, βέβαια, τα προηγούμενα χρόνια χάθηκαν μεγάλες επιχειρήσεις, με σοβαρά διαφημιστικά κονδύλια, όπως η «Ολυμπιακή» – τα τελευταία χρόνια δεν δεχόμαστε την καταχώριση διαφημίσεων των «Τουρκικών Αερογραμμών», λόγω των απειλών του Ερντογάν κατά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η Atlantic Bank πουλήθηκε, ο τουρισμός διαφημίζεται αποκλειστικά στις ηλεκτρονικές μας εκδόσεις και πολλά άλλα.

Φυσική συνέπεια όλων αυτών είναι ότι τα έσοδα της εφημερίδας μειώθηκαν παρά την αύξηση των ηλεκτρονικών μας αναγνωστών καθότι, όπως εξήγησα πιο πάνω, η τιμή της ηλεκτρονικής συνδρομής είναι αρκετά χαμηλότερη από την τιμή της έντυπης συνδρομής.

Και, τρίτον, ο υψηλότερος πληθωρισμός μετά από δεκαετίες που μας χτύπησε, έδωσε και την χαριστική βολή.

Συγκεκριμένα, η τιμή του δημοσιογραφικού χαρτιού αυξήθηκε τα τελευταία τρία χρόνια κατά σχεδόν 50%.

Κατά το ίδιο ποσοστό αυξήθηκε και το κόστος διανομής της εφημερίδας εξαιτίας της μεγάλης αύξησης στην τιμή της βενζίνης.

Η αύξηση στην τιμή του φύλλου, που αναγκαστήκαμε να κάνουμε, δεν καλύπτει ούτε ένα ποσοστό της αύξησης των εξόδων μας.

Ηταν όμως δυνατόν να περάσουμε σε εσάς όλη την αύξηση του κόστους της εφημερίδας;

Αγαπητοί αναγνώστες,

Μερικοί πιστοί αναγνώστες μας θα ανησυχήσουν μην τυχόν και… κλείσει η εφημερίδα. Τους ευχαριστούμε για την αγάπη τους, αλλά ας μην ανησυχούν.
Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει.

Με την απόφαση αυτή που λάβαμε προστατεύουμε την εφημερίδα. Διασφαλίζουμε το μέλλον της. Κάνουμε μια νέα, δυναμική, αρχή.

Επαναλαμβάνω, αν δεν παίρναμε την απόφαση αυτή θα ήμασταν υπόλογοι απέναντί σας. Θα ήμασταν υπόλογοι απέναντι στην ιστορία της εφημερίδας, της Ομογένειας, του Εθνους.

Πήραμε την απόφαση αυτή για να είμαστε βέβαιοι ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να σας προσφέρουμε το επίπεδο της δημοσιογραφίας που αξίζετε.
Για να είμαστε βέβαιοι ότι θα είμαστε η φωνή σας και τις επόμενες δεκαετίες.

Δεν πρόκειται να αφήσουμε την Κοινότητά μας – και όχι μόνο – χωρίς την δική της αδέσμευτη, ανεξάρτητη φωνή. Χωρίς την έντιμη, έγκυρη, αντικειμενική ενημέρωση του «Εθνικού Κήρυκα».

Και όπως ισχύει για κάθε πράγμα, η επανάσταση στην τεχνολογία έχει και την θετική της πλευρά:

Μας επιτρέπει να φτάσουμε τον Ελληνισμό στα πέρατα του Κόσμου. Από τον Καναδά, την Αυστραλία,την Ευρώπη, την Μέση Ανατολή,την Νότια Αφρική και βεβαίως χιλιάδες στην Ελλάδα και την Κύπρο. Ηδη έχουμε αναγνώστες στα πιο απίθανα μέρη του Πλανήτη μας. Γιατί ο Ελληνισμός είναι παντού.

Φίλες και φίλοι,

Η έντυπη έκδοσή μας θα συνεχίσει να αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο πάνω στον οποίο θα στηρίζεται ο «Εθνικός Κήρυκας», για πολλά έτη.
Η διαφορά είναι ότι από τις 12 Φεβρουαρίου δεν θα τυπώνεται έξι ημέρες την εβδομάδα. Θα τυπώνεται-επαναλαμβάνω- τρεις: Δευτέρα, Τετάρτη και Σαββατοκύριακο. Αντίθετα, η ηλεκτρονική μας έκδοση θα εκδίδεται έξι ημέρες την εβδομάδα. Οπως τώρα.

Αυτή θα είναι η διαφορά.

Και ως ένδειξη της ευγνωμοσύνης μας στους πιστούς συνδρομητές μας στην έντυπη έκδοση, θα τους προσφέρουμε δωρεάν, αν το επιθυμούν, πλήρη πρόσβαση στην ιστοσελίδα μας για τέσσερις μήνες και μετά θα τους δοθεί η ευκαιρία να ανανεώσουν με μεγάλη έκπτωση.

Επιπλέον, θα επεκτείνουμε το χρονικό διάστημα της συνδρομής σας, εξαιτίας της μείωσης της συχνότητας της εφημερίδας.

Παρακαλώ σημειώστε ότι η ηλεκτρονική έκδοσή μας είναι πιστό αντίγραφο της έντυπης έκδοσης, με όλες τις ειδήσεις, διαφημίσεις, μικρές αγγελίες, κηδείες, μνημόσυνα. Τα πάντα, όπως ακριβώς είναι στην έντυπη έκδοση.

Και, επιπλέον, στην ιστοσελίδα της εφημερίδας μας (www.ekirikas.com) θα βρίσκετε όλες τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Θα χρειαστεί να μας τηλεφωνήσετε στο 718-784-5255 για να σας δώσουμε κωδικούς πρόσβασης, αν δεν έχετε, και να σας καθοδηγήσουμε, αν το χρειάζεστε, για την πλοήγηση στην ιστοσελίδα.

Επίσης ευχαρίστως, αν το επιθυμείτε, θα στείλουμε συνεργάτη μας στην οικία σας να σας βοηθήσει, αλλά μόνο στην τριπολιτειακή περιοχή της Νέας Υόρκης.

Και, ακόμα, είμαι προσωπικά στη διάθεσή σας, απογευματινές ώρες, να απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτηση κι αν έχετε, τηλεφωνικά ή γραπτά.

Συνοψίζοντας:

Για να διασφαλίσουμε το μέλλον του «Εθνικού Κήρυκα» για τις επόμενες γενιές, η εφημερίδα θα τυπώνεται τρεις ημέρες την εβδομάδα: Δευτέρα, Τετάρτη και Σαββατοκύριακο. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε «Το Περιοδικό» δωρεάν, όπως και τώρα.

Οι συνδρομητές μας θα μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση στην ηλεκτρονική μας έκδοση, που θα συνεχίσει να εκδίδεται έξι ημέρες την εβδομάδα.

Αγαπητοί μας ομογενείς και Ελληνες του Κόσμου,

Σας ευχαριστώ που διαβάσατε αυτή την, λόγω αντικειμένου, μακρά αναφορά μου σ’ εσάς.

Ηθελα όμως να σας δώσω την πλήρη εικόνα, να σας παρουσιάσω σε έκταση τον στόχο και το σκεπτικό που βρίσκονται πίσω από αυτή την απόφαση αφού σε τελική ανάλυση η εφημερίδα ανήκει σε εσάς.

Φίλες και φίλοι,

Για περισσότερα από 40 χρόνια δώσαμε μαζί τον καλό αγώνα της έντιμης, της έγκυρης και αντικειμενικής ενημέρωσης για τα ιερά και τα όσια του Ελληνισμού. Χέρι με χέρι. Ωμο με ώμο.

Με τις ίδιες αρχές, την ίδια αποφασιστικότητα θα βαδίσουμε και στο μέλλον.

Δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη σας,

Με αγάπη και εκτίμηση
Αντώνης Η. Διαματάρης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ετσι, με ευθύνη και ωριμότητα οι πολίτες, ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, θα ζυγίσει και θα αποφασίσει.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ