x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος δεν ωφελεί κανέναν

Οι εκλογές στην Ελλάδα είναι προγραμματισμένο να γίνουν το αργότερο μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού του 2023, όταν δηλαδή και ολοκληρώνεται η θητεία της παρούσας Βουλής. Αυτό προβλέπει το Σύνταγμα, αυτό προτίθεται (σύμφωνα με δηλώσεις του) να κάνει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι, υπό την έννοια ότι το Σύνταγμα του δίνει την δυνατότητα να καταφύγει πρόωρα στις κάλπες.

Ωστόσο, παρά τις σχετικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού για ολοκλήρωση της τετραετίας (δηλώσεις πάντως που κατά το τελευταίο διάστημα αφήνουν και κάποιο ενδεχόμενο ο ίδιος να σκέφτεται σοβαρά τις πρόωρες εκλογές) το κλίμα στην Ελλάδα έχει αρχίσει να θυμίζει ήδη προεκλογική περίοδο και μάλιστα έντονα: οι αρχηγοί των κομμάτων κάνουν περιοδείες ανά την Ελλάδα, τα επιτελεία τους είναι σε εγρήγορση, γενικά οι κινήσεις τους θυμίζουν εκλογές, ενώ αυτές είναι το μόνιμο θέμα συζήτησης το τελευταίο διάστημα μεταξύ των πολιτών.

Με λίγα λόγια η Ελλάδα σιγά-σιγά δείχνει να έχει μπει σε προεκλογική περίοδο. Είμαστε όμως ακόμα στον Ιούλιο και αν οι εκλογές πραγματοποιηθούν ύστερα από ακριβώς έναν χρόνο, μια τόσο μακρά προεκλογική περίοδος δεν μπορεί να κάνει καλό σε κανέναν και κυρίως στη χώρα στο σύνολό της.

Η Ελλάδα (κυρίως η κυβέρνησή της) έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα, δεν διαθέτει την πολυτέλεια για διάστημα ενός περίπου έτους να τα αφήσει στην άκρη και να ασχολείται με τις εκλογές. Επομένως, είτε η συζήτηση και όλη η παραφιλολογία θα πρέπει να ανασταλούν ώστε να μην σπαταλάται ενέργεια και η κυβέρνηση να εστιάσει στα υπαρκτά προβλήματα (τα οποία τον χειμώνα δυστυχώς προβλέπεται ότι θα ενταθούν), είτε θα πρέπει ο Πρωθυπουργός να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές ώστε με αυτό τον τρόπο να δοθεί ένα τέλος σε όλη αυτή την κατάσταση. Μέση λύση, δεν υπάρχει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο πληθωρισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες σημείωσε μεγαλύτερη από το προβλεπόμενο επιβράδυνση, λόγω της μείωσης της τιμής της βενζίνης στην αντλία, δίνοντας μια ανάσα στον Τζο Μπάιντεν λίγους μήνες πριν από τη διεξαγωγή κρίσιμων εκλογών.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Κυριάκος: Δεν γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα – «Νόμιμη αλλά πολιτικά λάθος η παρακολούθηση»

ΑΘΗΝΑ. «Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υποτίμησε την πολιτική διάσταση της συγκεκριμένης υπόθεσης» τόνισε, μεταξύ άλλων, χθες σε τηλεοπτική του δήλωση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, επισημαίνοντας ότι «αυτό που έγινε ήταν λάθος, δεν το γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα».

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας