x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

Σχόλιο Η. Α. Διαματάρη

Μήνυμα του εκδότη Ηρακλή Α. Διαματάρη για τα 109 χρόνια: Μαζί να γιορτάσουμε και άλλα 109 χρόνια

H 2α Απριλίου του 2024 σηματοδότησε την 109η επέτειο από την ίδρυση του «Εθνικού Κήρυκα», αυτού του φάρου του ελληνικού πνεύματος και του σταθερού οδηγού για τους Ελληνες σε όλο τον Κόσμο. Ως ο νυν εκδότης και διευθυντής της εφημερίδας, κληρονομώντας αυτόν τον τιμημένο ρόλο από τον πατέρα μου, τον Αντώνη Η. Διαματάρη, ο οποίος υπήρξε ο μακροβιότερος εκδότης και διευθυντής στην ιστορία της εφημερίδας, αισθάνομαι βαθιά τιμή γράφοντας αυτές τις γραμμές, αντανακλώντας το ταξίδι μας, την αποστολή μας και το όραμά μας για το μέλλον.

Ο «Εθνικός Κήρυκας», ή ο «The National Herald» όπως είναι γνωστός στα Αγγλικά, ιδρύθηκε από τον Πέτρο Τατάνη στις 2 Απριλίου 1915, με μια ευγενή αποστολή: να λειτουργήσει ως η φωνή της Ελληνικής Κοινότητας, να γεφυρώσει τη γενέτειρα με τους Ελληνες της Διασποράς, και να υπερασπιστεί τα κοινά μας συμφέροντα και αξίες. Σε όλη αυτή τη μακρά πορεία της έκδοσης του «Ε.Κ.», έχουμε καταγράψει τις χαρές και τις λύπες, τις νίκες και τις δοκιμασίες του λαού μας, προσφέροντας όχι μόνο ειδήσεις, αλλά και το αίσθημα του «ανήκειν» για τους Ελληνες που βρίσκονται μακριά από τις πατρογονικές τους εστίες.

Η εφημερίδα δεν αποτελεί απλώς μια έκδοση. Είναι μια κοινότητα και μια οικογένεια, που ενώνει τους Ελληνες από κάθε γωνιά της Γης. Μέσα από τις σελίδες μας, έχουμε πανηγυρίσει για τον πλούσιο ελληνικό μας πολιτισμό, διαφυλάξαμε τη λαμπρή μας κληρονομιά και ενισχύσαμε την ούτως ή άλλως βαθιά και διαρκή σύνδεση με την Ελλάδα. Εχουμε υπάρξει στήριγμα Δημοκρατίας, διαφάνειας και αλήθειας, απηχώντας τα δημοκρατικά ιδανικά που γεννήθηκαν στην αρχαία μας πατρίδα.

Καθώς εισερχόμαστε στο 110ο έτος μας, έχουμε πλήρη συνείδηση ότι «στεκόμαστε στους ώμους των γιγάντων» γι’ αυτό και μπορούμε να βλέπουμε μακριά. Οι οραματιστές που ίδρυσαν τον «Εθνικό Κήρυκα» και οι γενιές των συντελεστών του, οι εκδότες, οι δημοσιογράφοι, οι εργαζόμενοι και οι υποστηρικτές του, που έχουν διαμορφώσει την κληρονομιά του, μας έχουν εμπιστευτεί ένα πολύτιμο κληροδότημα. Είναι μεγάλο χρέος και προνόμιο να διατηρήσουμε αυτή την κληρονομιά, να διασφαλίσουμε ότι ο «Εθνικός Κήρυκας» όχι μόνο θα επιβιώσει αλλά και θα ανθίσει στην ψηφιακή εποχή.

Σε μια εποχή όπου η σημασία και ο ρόλος του έντυπου Τύπου διαρκώς αμφισβητούνται, η δέσμευσή μας στην αποστολή μας παραμένει ακλόνητη. Δεσμευόμαστε να παραμείνουμε η αξιόπιστη φωνή της Ελληνικής Διασποράς, εκμεταλλευόμενοι τις σύγχρονες τεχνολογίες για να φτάσουμε σε ακόμα περισσότερους αναγνώστες, παραμένοντας όμως πιστοί στη δημοσιογραφική ακεραιότητα και το κοινοτικό ήθος που μας έχουν χαρακτηρίσει.

Το μέλλον μας γίνεται εφικτό χάρη σε εσάς, τους συνδρομητές και τους υποστηρικτές μας. Η ακλόνητη πίστη σας στην αποστολή μας ενισχύει την αποφασιστικότητά μας να καινοτομήσουμε και να προσαρμοστούμε, διασφαλίζοντας ότι ο «Εθνικός Κήρυκας» θα παραμείνει ένα ζωντανό, ουσιαστικό φόρουμ διαλόγου, υπεράσπισης και ενότητας όλων των Ελλήνων παγκοσμίως.

Ατενίζοντας το μέλλον στηριζόμαστε πάντα στις αξίες που έχουν καθοδηγήσει τον «Εθνικό Κήρυκα» για περισσότερο από έναν αιώνα: την αλήθεια, τη δικαιοσύνη, και την ακατάπαυστη αναζήτηση της αριστείας. Μαζί, θα διασφαλίσουμε ότι αυτό το ιστορικό Μέσο Ενημέρωσης όχι μόνο θα επιβιώσει αλλά θα συνεχίζει να ανθίζει, τιμώντας το παρελθόν μας και προετοιμάζοντας το έδαφος για τις μελλοντικές γενιές να συνεχίσουν την υπερήφανη παράδοση της Ελληνικής δημοσιογραφίας. Μαζί να γιορτάσουμε και άλλα 109 χρόνια!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σε μια ταχέως εξελισσόμενη προκριματική διαδικασία των Ρεπουμπλικανών, η κούρσα έχει μετεξελιχθεί σε μια μονομαχία υψηλού στοιχήματος μεταξύ της Νίκι Χέιλι και του Ντόναλντ Τραμπ.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ