x
 

Πολιτική

Μητσοτάκης: Ενεργειακή επάρκεια της χώρας και στο χειρότερο σενάριο

21 Ιουνίου 2022

ΑΘΗΝΑ. Την επιδίωξη του να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές στο τέλος της 4ετίας εκφράζει εκ νέου σε συνέντευξη του στον ιστότοπο Capital.gr και τον δημοσιογράφο, Σπύρο Δημητρέλη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, πάντως διευκρινίζει – μέσω έκκλησης του προς όλους στην αντιπολίτευση, όπως λέει χαρακτηριστικά – «να μην οξύνουν τα πράγματα σε τέτοιο βαθμό, που θα καταλήξουμε να έχουμε μία πολύ παρατεταμένη προεκλογική περίοδο μεγάλης έντασης, η οποία το μόνο, που θα κάνει είναι να οξύνει την πολιτική αντιπαράθεση σε τέτοιο βαθμό, που τελικά θα οδηγήσει πολίτες να μην ασχολούνται και να μην ενδιαφέρονται για τα πολιτικά τεκταινόμενα».

Στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών, ο πρωθυπουργός επισημαίνει μεταξύ άλλων πως αναδεικνύοντας τον τουρκικό επεκτατισμό στην Ανατολική Μεσόγειο τον αντιπαραβάλλουμε σε έναν βαθμό με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και διαμηνύει «δεν γίνεται σήμερα, είναι αδιανόητο να συζητάει οποιοσδήποτε για αλλαγή συνόρων. Αρα οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας, με οποιαδήποτε δικαιολογία, είναι παντελώς αδιανόητη και καταδικαστέα εξ αρχής.

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον διευθυντή του Capital.gr Σπύρο Δημητρέλη, Τρίτη 21 Ιουνίου 2022.
Φωτογραφία: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Είναι μια συζήτηση την οποία κανείς ποτέ δεν πρόκειται καν να δεχθεί να κάνει. Δεν αναφέρομαι για την Ελλάδα, αναφέρομαι και για τους εταίρους μας». Στα της οικονομίας, ο κ. Μητσοτάκης κάνει λόγο για ρωμαλέα ανάπτυξη και το 2022, επιμένει πως η κυβέρνηση έχει στη φαρέτρα της όπλα για να ανακουφίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις ελέω του υψηλού πληθωρισμού και διαβεβαιώνει πως δεν θα παρατηρηθεί πρόβλημα ενεργειακής επάρκειας στη χώρα, ακόμη και στο χειρότερο δυνατό σενάριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την ανάδειξή του στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, παραχώρησε σήμερα το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Star», ο Στέφανος Κασσελάκης.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ