x
 

Πολιτική

Μητσοτάκης: Η υγεία είναι βασική προτεραιότητα της νέας θητείας της κυβέρνησης

11 Ιανουαρίου 2024

ΑΘΗΝΑ. «Εχουμε πάρα πολλούς επιστήμονες οι οποίοι διαπρέπουν στο εξωτερικό. Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα αυτής της κυβέρνησης είναι να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τους όρους, προκειμένου αυτοί να επαναπατριστούν σε καλές δουλειές, σε επιχειρήσεις οι οποίες πληρούν τις δικές τους προδιαγραφές για την ικανοποίηση των επαγγελματικών τους φιλοδοξιών. Και βέβαια, έχοντας και τις κατάλληλες αποδοχές για μία ελκυστική καθημερινότητα στον τόπο μας».

Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα στην τελετή θεμελίωσης της νέας πτέρυγας του εργοστασίου της φαρμακευτικής εταιρείας Boehringer Ingelheim, στο Κορωπί.

Ο κ. Μητσοτάκης παράλληλα, έδωσε έμφαση στην κυβερνητική πολιτική στο χώρο της Υγείας επισημαίνοντας ότι η Υγεία αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της νέας θητείας της ΝΔ στην κυβέρνηση.

Ανέφερε ενδεικτικά ότι ο προϋπολογισμός για την υγεία φτάνει πια τα 6 δισεκατομμύρια, και -όπως είπε- είναι αυξημένος κατά 50% σε σχέση με το 2019, ενώ οι γιατροί «απολαμβάνουν πια καλύτερων απολαβών και με περαιτέρω ενίσχυση, περαιτέρω στήριξη οικονομική για τις εφημερίες».

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό, πως τα χρήματα τα οποία δαπανώνται για την υγεία δεν πρέπει να χάνονται στους λαβύρινθους της γραφειοκρατίας, και της ανεξέλεγκτης συνταγογράφησης.

«Αντίθετα, μαζί με τους πόρους από τον εξορθολογισμό, έχουμε χρέος να τα κατευθύνουμε στη δημόσια θεραπεία, στην περίθαλψη, στα νέα καινοτόμα φάρμακα, τα οποία εκ των πραγμάτων είναι πιο ακριβά, αλλά μπορούν να είναι και πιο αποτελεσματικά», είπε.

Τελετή θεμελίωσης της νέας πτέρυγας του εργοστασίου της φαρμακευτικής εταιρείας Boehringer Ingelheim στο Κορωπί, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024.
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τόνισε επίσης ότι «ο Υπουργός Υγείας γνωρίζει πολύ καλά τη δέσμευσή μου ότι κάθε ευρώ το οποίο θα εξοικονομηθεί από τον προϋπολογισμό της υγείας, μέσω του εξορθολογισμού τον οποίο προανέφερα, θα παραμείνει στον γενικό προϋπολογισμό της υγείας για τις αυξημένες δαπάνες και επενδύσεις που ξέρουμε πια ότι πρέπει να κάνουμε».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε επίσης, ότι ο κλάδος της φαρμακοβιομηχανίας θα διαδραματίσει τον δικό του ρόλο σε αυτή τη μεγάλη εθνική προσπάθεια με περισσότερες επενδύσεις οι οποίες ενισχύουν την εθνική οικονομία, με νέες θέσεις εργασίας.

Τέλος ο Πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στην τεχνητή νοημοσύνη χαρακτηρίζοντάς την επανάσταση: «Είμαστε μπροστά σε μία επανάσταση, την επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης που τα αλλάζει όλα: από τον τρόπο παραγωγής, από τον τρόπο με τον οποίον θα στήσετε το νέο σας εργοστάσιο, μέχρι την ίδια την έρευνα, μέχρι τον τρόπο με τον οποίον θα διεξάγονται οι κλινικές μελέτες» και έθεσε το ερώτημα «αν εμείς στην Ελλάδα μπορούμε οι ίδιοι να παράγουμε τεχνογνωσία και καινοτομία ή απλά αν θα την καταναλώνουμε». Απαντώντας ο κ. Μητσοτάκης στο ερώτημα, είπε ότι η χώρα μας ειδικά στο φάρμακο, μπορεί να αναδειχθεί σε κορυφαίο ευρωπαϊκό παίκτη, και να ενισχύσει τη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Επιμένει, με δήλωσή του, σήμερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στον ισχυρισμό του περί πρότασης που του έγινε από τον Σύμβουλο Εκδοσης του «Ε.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ