x
 

Πολιτική

Μητσοτάκης: Ο ελληνικός λαός θα μας εμπιστευθεί ξανά γιατί θέλει σιγουριά και σταθερότητα (Βίντεο)

04 Μαΐου 2023

ΑΘΗΝΑ. Την βεβαιότητα του ότι ο ελληνικός λαός θα εμπιστευθεί ξανά τη Νέα Δημοκρατία αξιολογώντας το έργο της, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στο Ληξούρι.

“Αν θέλουμε σταθερότητα, σιγουριά, να μπορούμε να κοιτάμε το μέλλον με αυτοπεποίθηση ή αν θέλουμε να μπούμε σε περιπέτειες και σε πειραματισμούς. Διότι, αυτό το οποίο βλέπω εγώ σήμερα, είναι να υπάρχει μόνο μία καθαρή πρόταση διακυβέρνησης: Η Νέα Δημοκρατία ισχυρή και νικήτρια στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Καμία άλλη εναλλακτική δεν φαίνεται να πείθει. Εμείς έχουμε μία πρόταση, τη θέτουμε στην κρίση του ελληνικού λαού. Ζητούμε να αξιολογηθούμε για το έργο και το σχέδιό μας. Eίμαι σίγουρος ότι ο ελληνικός λαός θα μας εμπιστευθεί και πάλι” είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε συνοπτικά στο κυβερνητικό έργο, έδωσε έμφαση στις προσπάθειες της κυβέρνησης να ανταπεξέλθει στις αλλεπάλληλες κρίσεις που αντιμετώπισε, ενώ αναφέρθηκε και στα έργα που έγιναν στην τοπική κοινωνία.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κεντρική στόχευση για ανόρθωση της δημόσιας υγείας, και την ανάπτυξης της οικονομίας, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν επικριτικός:

“Δεν με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή να έρθω σε καμία αντιπαράθεση με τους κομματικούς μας αντιπάλους. Όλοι κρίνονται. Ο κ. Τσίπρας κατέθεσε χθες το πρόγραμμά του. Θεωρώ, ότι έχει τόση αξιοπιστία, όση όλων όσα είχε τάξει στο παρελθόν. Οι πολίτες θυμούνται πολύ καλά τι έλεγε στο παρελθόν και τι έκανε τελικά” είπε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε:

“Εμείς θέλουμε να κριθούμε αυτοτελώς γι’ αυτά τα οποία κάναμε αυτή την τετραετία και γι’ αυτά τα οποία θέλουμε να κάνουμε την επόμενη τετραετία”.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο στη δημόσια Υγεία μίλησε για το νοσοκομείο του Αργοστολίου, όπου τα νέα τμήματα επειγόντων περιστατικών ήδη λειτουργούν και είναι υποδειγματικά, όπως είπε.

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κεφαλονιά, Πέμπτη 4 Μαΐου 2023.
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κεφαλονιά, Πέμπτη 4 Μαΐου 2023.
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

“Γιατί το λέω αυτό; Διότι, βλέπετε, ότι έχουμε σκοπό να επενδύσουμε συνολικά στη δημόσια υγεία. Αποτελεί μία κεντρική μου δέσμευση ότι η επόμενη τετραετία θα είναι η τετραετία της ουσιαστικής ανόρθωσης του ΕΣΥ. Και αυτό φυσικά σημαίνει ότι πρέπει να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε ποιοτική υγεία όπου και αν βρίσκεστε, ανάλογα με τις δομές τις οποίες έχουμε, τις οποίες πρέπει να στηρίξουμε. Και στα πλαίσια ενός πολύ φιλόδοξου προγράμματος, το οποίο συμπεριλαμβάνει πολλές περισσότερες προσλήψεις, θα προσλάβουμε 10.000 νοσηλευτές και γιατρούς την επόμενη τετραετία για τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Με παραπάνω πόρους για τα νοσοκομεία μας, για τα κέντρα υγείας. Αυτό που ήδη έγινε στο Αργοστόλι, ο εκσυγχρονισμός των τμημάτων επειγόντων περιστατικών, το πρώτο σημείο επαφής δηλαδή του πολίτη με το νοσοκομείο, θα γίνει σε 80 νοσοκομεία της χώρας, καθώς και 156 κέντρα υγείας θα μπορέσουν να ανακαινιστούν πλήρως” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κεφαλονιά, Πέμπτη 4 Μαΐου 2023.
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

“Οι τρεις δεσμεύσεις που υλοποιήθηκαν”

Αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιούργησαν οι κρίσεις και τόνισε ότι “όποτε χρειάστηκε η κοινωνία στήριξη, ήμασταν κοντά”.

Αναφέρθηκε στις επιστρεπτέες προκαταβολές που δόθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας στις επιχειρήσεις και σημείωσε:

“Έπρεπε να πάρετε στήριξη, διότι αν δεν παίρνατε στήριξη, τα μαγαζιά θα έκλειναν, οι εργαζόμενοι θα έμεναν άνεργοι και δεν θα μπορούσαμε σήμερα να έχουμε την ανάπτυξη την οποία έχουμε πετύχει”.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι η χώρα μας είναι από τους πρωταγωνιστές στην Ευρώπη στην ανάπτυξη και είπε ότι “η οικονομία μας πηγαίνει καλά και θα πηγαίνει καλύτερα και όσο η οικονομία μας πηγαίνει καλά και θα πηγαίνει καλύτερα, τόσο περισσότερα χρήματα θα υπάρχουν για την παιδεία, για την υγεία, για την πρόνοια, για τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία”.

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κεφαλονιά, Πέμπτη 4 Μαΐου 2023.
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

“Υλοποιήσαμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα παρά τα μεγάλα και τα δύσκολα τα οποία μας έτυχαν. Είχα δεσμευτεί για τρία πολύ απλά πράγματα όταν ζήτησα την εμπιστοσύνη σας το 2019. Σας είχα πει ότι θέλω να μειώσω φόρους και εισφορές και, ναι, μείωσα τους φόρους και τις εισφορές για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα. Το γνωρίζετε όλοι καλύτερα από μένα. Σας είχα πει ότι θέλω να δημιουργήσω θέσεις εργασίας και να βάλω τη χώρα σε μια δυναμική τροχιά ανάπτυξης και να φέρω επενδύσεις. Μόνο στην Κεφαλονιά -προσέξτε, έβλεπα τα στοιχεία- δρομολογούνται επενδύσεις 150 εκατομμυρίων. Οι περισσότερες στον τουριστικό τομέα, αλλά όχι μόνο. Και οι αφίξεις πέρυσι ήταν 10% αυξημένες σε σχέση με το 2019 και φέτος προβλέπεται ακόμα καλύτερη χρονιά. Αυτό είναι εισόδημα για όλο το νησί και για τη στήριξη συνολικά της οικονομίας του νησιού. Όχι μόνο για τον τουρισμό, για τον πρωτογενή τομέα, για τις δράσεις πολιτισμού. Διότι έτσι αντιλαμβανόμαστε εμείς την περιφερειακή ανάπτυξη. Τήρησα, λοιπόν, και αυτή τη δέσμευσή μου.

Η τρίτη μου δέσμευση ήταν ότι θέλω μία χώρα ισχυρή και ασφαλή. Μία χώρα η οποία θα προστατεύει τα σύνορά της. Προστατεύσαμε τα σύνορα της πατρίδας με αποτελεσματικότητα. Έπαψε η πατρίδα μας, πια, να είναι «ξέφραγο αμπέλι». Εκπροσωπήσαμε, πιστεύω, με αξιοπρέπεια τη χώρα στο εξωτερικό, διεκδικήσαμε ευρωπαϊκούς πόρους, οι οποίοι θα μπορέσουν να κάνουν μια μεγάλη διαφορά τα επόμενα χρόνια. Ταμείο Ανάκαμψης 31 δισ. ευρώ, εγώ προσωπικά τα διαπραγματεύτηκα. Όχι 17 ώρες, 5 μέρες μάς πήρε, αλλά εξασφάλισα 31 δισ. ευρώ για την πατρίδα κι αυτά τα χρήματα πιάνουν τόπο παντού” είπε ο κ. Μητσοτάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Μάχες με επικίνδυνες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ μόνο τις τελευταίες ώρες εκδηλώθηκαν 45 πυρκαγιές, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ