x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Μονά – ζυγά, μονόζυγα, δικά τους

09 Νοεμβρίου 2021

Καλησπέρα από την συννεφιασμένη αλλά ζεστή Αθήνα, συννεφιά που αντιμετωπίζεται εύκολα με ένα μακρυμάνικο ή ένα ελαφρύ μπουφανάκι. Εδώ και μέρες μάς λένε για κρύο, αλλά «δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα», που λέει και το τραγούδι. Αντίθετα κρύο κάνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και μάλιστα παγωνιά. Πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν και χωρίς ίχνος ανόδου θερμοκρασίας. Αυτά που έγιναν το Σαββατοκύριακο είναι να… μας κλαίνε. Το μόνο θετικό; Οτι άρχισε το δεύτερο επαγγελματικό πρωτάθλημά μας. Αρχές Νοεμβρίου άρχισε η Σούπερ Λιγκ 2. Αυτό και τίποτα άλλο. Αλλά και έτσι όπως την έχουν κάνει, καλύτερα να μην έχουμε!

36 ομάδες από τις οποίες θα ανέβει μόνο μία απευθείας στην Σούπερ Λιγκ 1 και άλλη μία αν επικρατήσει στα μπαράζ. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Από τις 36 ομάδες σε βάθος τριετίας θα μείνουν 18 σε έναν όμιλο. Ομως από αυτές τις 18 οι 4 είναι οι δεύτερες ομάδες των 4 «μεγάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι οποίες ούτε προβιβάζονται αλλά και ούτε υποβιβάζονται. Μένουν εκεί στάσιμες σαν το ποδόσφαιρό μας εδώ και 70 χρόνια… Από την άλλη όμως, αυτές οι 4 Β’ ομάδες κρατούν 4 θέσεις από άλλες ομάδες που έχουν περισσότερη ανάγκη τα όποια έσοδα δίνει η κατηγορία. Γιατί λοιπόν αυτές οι «άχρηστες» στην λειτουργία της κατηγορίας ομάδες να κρατάνε θέση από άλλες ομάδες που έχουν βλέψεις; Από άλλες ομάδες που έχουν κίνητρο, έχουν ταλέντα να αναδειχθούν; Και τι κερδίζει το ποδόσφαιρο της κατηγορίας από τις Β’ ομάδες; Τίποτα! Το μόνο που εξυπηρετούν είναι τους δυσαρεστημένους παίκτες των «μεγάλων» που δεν παίζουν με την πρώτη ομάδα.

Αλλά αυτά είναι… λεπτομέρειες για μία διοίκηση της Σούπερ Λίγκα που απλά κάνει ό,τι της πουν και για μία πολιτική ηγεσία που είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για όλο αυτό που έγινε με την Σούπερ Λιγκ 2 αλλά και τα τελευταία γεγονότα στο Πανθεσσαϊκό Στάδιο, με τα επεισόδια στο παιχνίδι Βόλος – Αρης. Εντελώς ξαφνικά και χωρίς να υπάρχει λόγος θυμήθηκαν την «αναδιάρθρωση» των κατηγοριών. Κι εκεί έκαναν την Σούπερ Λιγκ 2… τέρας με 36 ομάδες για να ανέβει μία και να εξυπηρετηθούν 4 «μεγάλοι». Απλά πράγματα. Ο,τι θέλουν οι «μεγάλοι». Αδιαφορούμε για παραδοσιακές ποδοσφαιρομάνες όπως Πάτρα, Δράμα, Καβάλα, Λάρισα, Ρόδος, Κρήτη, Θράκη και κάνουμε το χατίρι του κάθε «μεγάλου», ακόμα και εις βάρος της λογικής και του κοινού συμφέροντος. Κι ενώ γνώριζαν ότι θα υπάρχουν ενστάσεις και αντιδράσεις προχώρησαν χωρίς δεύτερη σκέψη με όσα τραγελαφικά έγιναν με την πρώτη και δεύτερη κλήρωση.

Αλλά θα πει, σωστά, κάποιος «εδώ δεν μπορούν να πάρουν μία απλή απόφαση, θα κάνουν αναδιάρθρωση». Συμφωνώ και δεν μπορώ να πω κάτι. Η πολιτική διοίκηση του ποδοσφαίρου μας ανέχεται εδώ και χρόνια τον Ολυμπιακό που «ετσιθελικά» δεν δίνει εισιτήρια σε καμία φιλοξενούμενη ομάδα για αγώνα πρωταθλήματος και Κυπέλλου και δεν του επιβάλλει το αυτονόητο. Ποιο; Αυτό που στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός κάθεται… σούζα και δίνει εισιτήρια σε όλες τις φιλοξενούμενες ομάδες, να ανοίγει θύρα για τους οπαδούς των αντιπάλων του. Αυτό είναι το σωστό και το λογικό και αυτό που εφαρμόζεται παντού. Εκτός από τον Ολυμπιακό. Και αφού έκανε την αρχή ο Ολυμπιακός για να μην του χαλάνε το «Καραϊσκάκης», ακολούθησαν κι άλλες ομάδες. Και τι πέτυχαν; Με τις ευλογίες της πολιτικής διοίκησης της χώρας -όλα αυτά τα χρόνια- να δημιουργήσουν μία τεράστια αδικία. Στο Καραϊσκάκη οπαδοί του… Ιωνικού δεν μπορούν να πάνε, αλλά στη Νεάπολη οπαδοί του Ολυμπιακού θα πάνε!!! Αλλά υπάρχει και το άλλο; Στο Πανθεσσαλικό ο Βόλος είπε δεν δίνει εισιτήρια στους «μεγάλους» αλλά βρέθηκαν πολλές εκατοντάδες οπαδοί της ΑΕΚ, γιατί απλά η ΑΕΚ είναι… συμπαθητική ομάδα, αλλά με τον Αρη που δεν είναι… συμπαθητική ομάδα δεν ήθελε ο Βόλος να μπουν στο Στάδιο.

Και σε όλα αυτά η πολιτική διοίκηση απλά… παρακολουθεί. Αντί να πάρει την λογική απόφαση και να υποχρεώσει όλες τις γηπεδούχες ομάδες να ανοίγουν θύρα ή θύρες στους φιλοξενούμενους οπαδούς με την αστυνομία να έχει την ευθύνη μόνο μέχρι το γήπεδο και μέσα σε αυτό να αναλαμβάνουν οι γηπεδούχες ομάδες, η πολιτική διοίκηση αφήνει την αστυνομία να γίνεται «μπαλάκι» ανάμεσα στους «μεγάλους» και εξιλαστήριο θύμα για να αποφεύγουν τις «καμπάνες».

Πόσο άπληστες πια…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Τζορτζ πρέπει να καταλάβεις ότι η Ουκρανία δεν είναι καν μία χώρα.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτική

NΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κρίση στην Ουκρανία δύσκολα θα φύγει, καθώς πρόκειται για μία αναμέτρηση δύο κοσμοθεωριών που θα μπορούσε να αναστατώσει την Ευρώπη.

Αμερική

ΤΑΜΠΑ, ΦΛΟΡΙΔΑ - Μια μέρα πριν, είχε παραπονεθεί ότι δεν αισθανόταν καλά, γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Αμερική

Ο χρόνος που πριν λίγο έφυγε, το 2021, πήρε μαζί του και πολλούς ομογενείς άνδρες και γυναίκες στο μεγάλο στερνό ταξίδι που είναι μονόδρομος και δεν έχει γυρισμό.

ΒΙΝΤΕΟ

Ο χιονιάς επισκέφθηκε το κέντρο της Αθήνας (Βίντεο του «Ε.Κ.»)

ΑΘΗΝΑ. Μπορεί η κακοκαιρία «Ελπίς» να προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, η πρωτόγνωρη αυτή επίσκεψη, ωστόσο, του χιονιά χάρισε και όμορφες εικόνες.

«Τι χαζός σκύλας γιος»! Ο Μπάιντεν βρίζει με ανοικτό μικρόφωνo δημοσιογράφο του «Fox News» (Vid)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Γκάφα ή ηθελημένο ξέσπασμα; Ο Τζο Μπάιντεν έβρισε χθες Δευτέρα δημοσιογράφο καθώς αποχωρούσε πλήθος εκπροσώπων του Τύπου έπειτα από εκδήλωση στον Λευκό Οίκο.