x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

Κύριο Άρθρο

Να δοθεί έμφαση στην αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας

Το πρόσφατο συγκλονιστικό από όλες τις απόψεις περιστατικό με τη δολοφονία μιας νεαρής γυναίκας, σχεδόν έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων από τον πρώην σύντροφό της, έφερε ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της κακοποίησης των γυναικών.

Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να έπεσαν πάνω στο εν λόγω συμβάν για χίλιους δύο λόγους και κυρίως για το πρωτοφανές στα χρονικά να γίνει δολοφονία μπροστά στα μάτια των αστυνομικών την ώρα που το θύμα μιλούσε με τηλεφωνητή της Αμεσης Δράσης ζητώντας βοήθεια, ωστόσο καθημερινά καταγράφονται δεκάδες συμβάντα με γυναίκες που πέφτουν θύματα κακοποιητικής συμπεριφοράς από συντρόφους και συζύγους.

Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα η οργανωμένη πολιτεία σαφώς και δεν μπορεί και δεν πρέπει να αδιαφορήσει. Σε μια πρώτη αντίδραση το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε τέσσερα μέτρα πάνω στα οποία θα κινείται πλέον η αντιμετώπιση των καταγγελιών ενδοοικογενειακής βίας από τους αστυνομικούς.

Πρόκειται για κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση, η οποία όμως σαφώς και δεν είναι αρκετή κυρίως γιατί η καταστολή δεν είναι αυτή που λύνει το πρόβλημα.

Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα πολυσύνθετο και πολυπαραγοντικό πρόβλημα το οποίο απαιτεί ολοκληρωμένη προσέγγιση αν όχι για να επιλυθεί τουλάχιστον για να μειωθεί δραστικά. Το κράτος θα πρέπει να εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο δράσης στο οποίο να εμπλέκονται όχι μόνο η Αστυνομία αλλά και οι κάθε είδους φορείς κοινωνικής πρόνοιας με κύριο στόχο την πρόληψη της εκδήλωσης τέτοιου είδους φαινομένων.

Το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας της 28χρονης γυναίκας στους Αγίους Αναργύρους ας σταθεί η αφορμή ώστε στο μέλλον να μην βρεθούν άλλες γυναίκες στη δεινή θέση που βρισκόταν εκείνη με την κακοποίηση που υφίστατο όλο το προηγούμενο διάστημα και η οποία έφτασε μέχρι και το θάνατό της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σήμερα, Τετάρτη 22 Μαϊου, στα ελληνικά σχολεία διεξάγονταν οι εξετάσεις «PISA» (με τη συμμετοχή 660 σχολείων και συνολικά 12.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ