x
 

Πρακτορικά

Να εμβολιαστούν αντί να φανατίζουν

25 Ιουλίου 2021

Οπως δείχνουν τα πράγματα η πρόσφατη περιπέτεια λόγω κορωνοϊού του ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτη Εφραίμ, ο οποίος έφτασε «μικρόν προ του τέλους», αλλά ευτυχώς γλύτωσε την τελευταία στιγμή, αλλά και ετέρων τινών που νόησαν ή και που απεβίωσαν, δεν έχουν παραδειγματίσει ή εν πάση περιπτώσει δεν έχουν προβληματίσει ακόμα αρκετούς Αγιορείτες μοναχούς και ιερομόναχους.

Εξακολουθούν δυστυχώς να αποφαίνονται και να συμβουλεύουν εναντίον του εμβολιασμού με διάφορα μηνύματα και βίντεο (σ’ αυτά και στα ηλεκτρονικά εν γένει συμπεριλαμβανομένου και του Facebook είναι πρώτοι) λέγοντας και γράφοντας όλου του κόσμου τις ανόητες και ανυπόστατες συνωμοσιολογίες. Δεν περνά μέρα που να μην λάβω τουλάχιστον οκτώ με δέκα τέτοια μηνύματα και βίντεο είτε απευθείας από Αγιορείτες μοναχούς, είτε από «υποτακτικούς» τους από την Ελλάδα και φυσικά από την Αμερική. Μιλούμε για κύκλωμα.

Βέβαια κάθε συνετός και νοήμων άνθρωπος τα καταθέτει εκεί που ανήκουν, δηλαδή στον κάλαθο των αχρήστων, διότι ακριβώς περί αχρήστων και διαστρεβλωτικών πληροφοριών πρόκειται. Υπάρχουν όμως και ελάχιστοι μη έχοντες νουν και ευθυκρισία δυστυχείς μέσα στο φανατισμό και την εμμονική θρησκοληψία τους λόγω φυσικά έλλειψης θεολογικής κατάρτισης που τους πιστεύουν απλώς και μόνο επειδή το είπε ο τάδε ή ο δείνα γέροντας Αγιορείτης.

Δεν μπορούν να δουν και να μελετήσουν τι λέγουν οι ειδήμονες της Ιατρικής και της Ερευνας, αλλά και τη συνετή εγκύκλιο της Εκκλησίας της Ελλάδος και μεμονωμένων ιεραρχών, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και καθηγητών Θεολογίας, αλλά τι λέγουν κάποιοι γέροντες προφητολάγνοι, «πλανώντες και πλανώμενοι».

Αντί αυτοί οι καλόγεροι να ασχολούνται με το κύριο έργο τους που είναι η προσευχή και η «αναχώρηση», αναρτούν από το πρωί μέχρι το βράδυ μηνύματα και βιντεάκια σπέρνοντας τη σύγχυση και τον φανατισμό ανθρώπων που αρπάζουν τον εσταυρωμένο και τα εικονίσματα της Παναγιάς και των Αγίων και μπουκάρουν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και τσιρίζουν «Ορθοδοξία ή Θάνατος». Αλίμονο αν αυτό το πράγμα είναι Ορθοδοξία!

Θεόδωρος Καλμούκος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περίεργες συμπτώσεις συμβαίνουν στην κυβέρνηση Μπάιντεν.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ