x
 

Πολιτική

Χριστοδουλίδης προς νέους Υπουργούς: Κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες

10 Ιανουαρίου 2024

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Προεδρικό Μέγαρο η τελετή διαβεβαίωσης των νέων Υπουργών και Υφυπουργού και η παραλαβή των διορισμών των νέων Επιτρόπων, μετά τον μερικό ανασχηματισμό, στον οποίο προχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στην προσφώνησή του κατά την τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε τα νέα μέλη της Κυβέρνησης να κλείσουν τα αυτιά τους στις πάσης φύσεως σειρήνες, όπως κάνει και ο ίδιος, όπως είπε, και να αφοσιωθούν μόνο στην υλοποίηση του έργου τους προς το δημόσιο συμφέρον.

«Κλείστε τα αυτιά σας στην αβασάνιστη κριτική, να επιδιώκετε την εποικοδομητική κριτική και να μην αποπροσανατολίζεστε από τους στόχους μας», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι για την Κυβέρνηση είναι μονόδρομος η δουλειά και μόνο δουλεία και ότι από αυτήν κρίνονται μόνο από τον λαό καθημερινά.

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε συνοπτικά στο έργο και τα επιτεύγματα των πρώτων μηνών της διακυβέρνησής του, ενώ προανήγγειλε ότι σε λίγες μέρες θα απευθυνθεί στον κυπριακό λαό για να εξηγήσει αναλυτικά το πλάνο του για 2024. Εξέφρασε ακόμα την πρόθεση να θεσμοθετήσει την κοινωνική διαβούλευση.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης κάλεσε τα νέα μέλη της Κυβέρνησης να αφήσουν το παλιό να αντιστέκεται και να δουλέψουν χωρίς να αναμένουν την οποία επιβράβευση. Η επιβράβευση, σημείωσε, θα επέλθει μόνο μέσα από τη διαπίστωση των αποτελεσμάτων της δουλειάς μας από την κοινωνία.

«Μένουμε αφοσιωμένοι στο έργο μας που θα είναι ωφέλιμο για τους πολλούς και όχι για τους λίγους και θα στηρίζεται στις αρχές της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της δικαιοσύνης», είπε.

Ανέφερε ακόμα ότι η Κυβέρνηση δεν κουβαλά κανέναν βαρίδιο ή εξάρτηση και στόχος της είναι το τώρα και ο λαός, ενώ δεν έχει καμιά κρυφή ατζέντα. Πρόσθεσε ότι από την πρώτη στιγμή έδωσαν χέρι φιλίας και συνεργασίας προς όλα τα κόμματα και τις πολιτικές δυνάμεις γιατί πιστεύουν στην συλλογικότητα και στα αποτελέσματα της συνεργασίας.

Υπουργός Άμυνας διορίστηκε ο Βασίλης Πάλμας, Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος η Μαρία Παναγιώτου, Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως ο Μάριος Χαρτσιώτης, Υπουργός Υγείας ο Μιχάλης Δαμιανός και Υφυπουργός Καινοτομίας, Έρευνας και Ψηφιακής Πολιτικής ο Νικόδημος Δαμιανού.

Επίτροπος Πολίτη διορίστηκε ο Παναγιώτης Παλατές, Επίτροπος Ορεινών Περιοχών ο Χαράλαμπος Χριστοφίνας και Επίτροπος Περιβάλλοντος η Αντωνία Θεοδοσίου.

Σημειώνεται ότι δεν πραγματοποιήθηκε ο διορισμός της νέας Υφυπουργού Ευρωπαϊκών Θεμάτων Μαριλένας Ραουνά, αφού εκκρεμεί ακόμα η έγκριση του εν λόγω Υφυπουργείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Πολύ κακό για το τίποτα τελικά με τη σύλληψη, έκδοση και τη δίκη που δεν έγινε ποτέ, του Τ/κ δικηγόρου Ακάν Κιουρσιάτ, ο οποίος αντιμετώπιζε κατηγορίες για σφετερισμό ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ