x
 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Να παραδεχθούν όλοι το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών μέσα από την αφόρητη τραγικότητά του θα πρέπει να αποτελέσει, εκτός όλων των άλλων, την αφορμή για να αποκτήσει η Ελλάδα ένα αξιόπιστο και πάνω από όλα ασφαλές σιδηροδρομικό δίκτυο. Ενα δίκτυο εφάμιλλο των δυτικών κρατών που θα αποτελέσει παράλληλα και μοχλό οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

Για να γίνει, όμως, αυτό θα πρέπει όλα τα κόμματα, ιδίως αυτά που πέρασαν από τη διακυβέρνηση της χώρας (και στην παρούσα φάση αποτελούν την πλειοψηφία όσων βρίσκονται εντός του κοινοβουλίου) να αναλάβουν το αναμφίβολο μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί και να μην περιορίζονται στην επίρριψη ευθυνών προς την κυβέρνηση (ναι, η κυβέρνηση φέρει ευθύνες αλλά δεν είναι η μόνη).

Δεν βοηθά σε τίποτα επί παραδείγματι, ο καταδικασμένος με αμετάκλητη και ομόφωνη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για παράβαση καθήκοντος, Νίκος Παππάς του ΣΥΡΙΖΑ, να κουνά σήμερα το δάχτυλο στη Βουλή, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας λες και δεν φέρει καμία ευθύνη το κόμμα του για την κατάσταση που παρουσιάζουν οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι.

Η συγκεκριμένη τραγωδία δεν προσφέρεται για στείρα κομματικά παιχνίδια. Υπάρχουν πολλά άλλα πεδία στα οποία η συνήθης κομματική αντιπαράθεση μπορεί να ξεδιπλωθεί. Στην προκειμένη περίπτωση ας επιδειχθεί η δέουσα υπευθυνότητα από όλους. Ας παραδεχθούν τα κόμματα ότι έχουν κάνει λάθος, ας παραδεχθούν τα λάθη εκείνα που τους αναλογούν. Είναι το πρώτο βήμα για να διορθωθεί μια στρεβλή κατάσταση όπως αυτή που έχει δημιουργηθεί στους ελληνικούς σιδηροδρόμους και η οποία οδήγησε στο θάνατο δεκάδες ανθρώπους.

Δεν προσφέρει κανείς καλές υπηρεσίες στον τόπο επιμένοντας στην άποψη ότι για όλα φταίει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και κανένας άλλος. Εκτός όλων των άλλων με τη στάση αυτή απλά χάνουν την αξιοπιστία τους, αν, βέβαια, αυτό είναι κάτι που τους ενδιαφέρει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το θλιβερό συμβάν με τον νεαρό (μόλις 19 ετών) ομογενή Χρήστο - Αλέξανδρο Θέμελη τον νεότερο στη Φλόριδα, που σκότωσε τους γονείς του προτού πέσει νεκρός και ο ίδιος από τις σφαίρες των αστυνομικών που έσπευσαν στην οικία τους, φέρνει στο προσκήνιο κατά τραγικό τρόπο το ρόλο που θα έπρεπε να διαδραματίζουν οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας και κοινωνικής πρόνοιας των πολιτειών.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ