x
 

Κοινωνία

Να σταματήσουν οι διαρροές ζητά ο Αρχιεπίσκοπος – Εκκληση προς τους πιστούς και από τον Μητροπολίτη Ησαϊα

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.  Να σταματήσουν οι διαρροές σε σχέση με το σκάνδαλο της Μονής Αββακούμ ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος, σε νέες δηλώσεις του. Επειδή αυτές τις μέρες, τόνισε, υπάρχει μια αναταραχή ανάμεσα στους πιστούς, θα ήθελα να κάνω έκκληση σε όλους, σε όλα τα μέρη, γιατί υπάρχουν διαρροές, όχι μόνο από τους μοναχούς, αλλά και από άλλα μέρη, γιατί καταλαβαίνουμε το περιεχόμενο αυτών των διαρροών, να μην προτρέχουν να προκαταλάβουν τον κόσμο.

Η θέληση και η δική μου και της Ιεράς Συνόδου, πρόσθεσε μεταξύ άλλων, είναι να διερευνηθούν πλήρως όλα όσα έχουν σχέση και με τη Μονή Οσίου Αββακούμ και με άλλα ίσως μοναστήρια και με άλλες μητροπόλεις και με όλη την Κύπρο και με την Εκκλησία της Κύπρου. Αυτά τα φαινόμενα δεν περιποιούν τιμή για κανένα Ορθόδοξο Χριστιανό. Να διαλευκανθούν πλήρως όλα, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος, για να μπορέσει η Εκκλησία απερίσπαστη να προχωρήσει στο πνευματικό της έργο. Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη, και την εκκλησιαστική και της πολιτείας, να κάνει το έργο της. Θα φτάσουμε μέχρι το τέλος.

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας καλεί τους πιστούς να μην παρασυρθούν στο ρεύμα των γεγονότων ή την εργολαβία των εχθρών της Εκκλησίας.

Με την ευκαιρία του Εσπερινού της Συγχωρήσεως, απευθύνθηκε στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της μητροπολιτικής του περιφέρειας, για τα όσα προέκυψαν στην Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, δηλώνοντας ότι ως Επίσκοπος πράττει και θα πράξει ό,τι του υπαγορεύει η αρχιερατική του συνείδηση, ώστε να επικρατήσει η κάθαρση και η στήριξη, όλων των ψυχών, οι οποίες ταλανίζονται.

Κατέθεσε ότι, προσωπικά, συνέχεται από «θλίψιν βαρυτάτην, άχρι θανάτου» για τα όσα επισυμβαίνουν στην Επισκοπή του, προσθέτοντας ότι ο αντίκτυπος όλων αυτών των τραγικών γεγονότων να πλήττει και λογίζεται και στο πρόσωπό του.

Ανέφερε ότι το σκάνδαλο, το οποίο αποκαλύφθηκε, συνιστά δοκιμασία, η οποία επιμερίζεται σε όλους και, προπάντων, στους Ποιμένες της Εκκλησίας και παρακάλεσε τους πιστούς να μην παρασυρθούν στο ρεύμα των γεγονότων ή την εργολαβία των εχθρών της Εκκλησίας.

Ανέφερε επίσης ότι η Εκκλησία ανέκαθεν γνώρισε και θα γνωρίζει σκάνδαλα, γιατί αποτελείται και από ανθρώπους με αδυναμίες, που υπόκεινται και στις επιβουλές του πονηρού δαίμονα αλλά ουδέποτε καταποντίστηκε, γιατί στο πηδάλιό της ευρίσκεται ο «Οιακοστρόφος Ιδρυτής της, Κύριός μας Ιησούς Χριστός».

Συμπλήρωσε ότι, παρά τη δεινή δοκιμασία, την οποία του προκαλεί το εν λόγω σκάνδαλο, αναπέμπει τις νυχθήμερες προσευχές του, επιζητώντας το έλεος και τη συγγνώμη, τόσο από τον Κύριο, όσο και από τους πιστούς, για όσα άθελά του επισυμβαίνουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Εκτάκτως συνήλθε το πρωί της Κυριακής το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) για να εξετάσει την κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή μετά τις επιθέσεις του Ιράν κατά του Ισραήλ με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και πυραύλους.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ