x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Να συνεργαστούν οι παρελάσεις Νέας Υόρκης και Αθήνας

Δεν σταματούσε να πλέκει το εγκώμιο της Ομογένειας ένας Ελληνας βουλευτής που παρακολούθησε μια από τις πρόσφατες παρελάσεις μας στις ΗΠΑ.

Εζησε κάτι που δεν το φανταζόταν. Συγκινήθηκε, δάκρυσε.

Επέστρεψε με ανανεωμένη την πίστη του στην πατρίδα, τη θρησκεία, τις αρχές και τις παραδόσεις μας.

Του έκανε εντύπωση ο ενθουσιασμός, η οργάνωση, η συμμετοχή των νέων, η υπερηφάνεια με την οποία μικροί και μεγάλοι παρήλαυναν, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Εμείς στην Ελλάδα το κάνουμε σαν αγγαρεία σχεδόν, έλεγε, γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να παρευρεθούμε στην παρέλαση και είναι η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων που μας αφυπνίζουν, που κάνουν τη διαφορά.

Βέβαια, εμείς, γνωρίζουμε τις αδυναμίες μας. Γνωρίζουμε ότι δεν τα κάνουμε όλα τέλεια, και σε ένα βαθμό δικαιολογημένα, αφού οι άνθρωποι που οργανώνουν τις παρελάσεις είναι εθελοντές. Δουλεύουν τη μέρα και το βράδυ διοργανώνουν την παρέλαση.

Ωστόσο, έχει δίκαιο να συγκινείται από την υπερηφάνειά μας για την ελληνική μας καταγωγή, από την λαχτάρα μας να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας την αγάπη μας για την Ελλάδα με τη διαφύλαξη των παρελάσεων.

Για δεκαετίες οι παρελάσεις μας πρόσφεραν πολλά. Ηταν ένα αστέρι που φώτιζε με ισχυρές ακτίνες τον δρόμο που πρέπει να περπατήσουμε για να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας. Οι παρελάσεις είναι ένα από τα άρματα που χρησιμοποιεί για να  διασχίσει ο Ελληνισμός τις δεκαετίες της παρουσίας του στις ΗΠΑ.

Οι εποχές ωστόσο άλλαξαν δραματικά. Θα πρέπει λοιπόν και η ιδέα της παρέλασης να μετασχηματιστεί.

Θα έλεγα λοιπόν ότι στην εποχή μας, στην εποχή της άμεσης επικοινωνίας, στην εποχή της επιστολικής ψήφου, οι παρελάσεις στη Νέα Υόρκη και στην Αθήνα θα πρέπει να  «συγχωνευθούν» σε ένα βαθμό.

Για παράδειγμα, θα πρέπει η μεν Ελλάδα να συμμετέχει ενεργά με οικονομική βοήθεια αλλά και με τις γνώσεις που έχει στην καλύτερη οργάνωση των παρελάσεων στις ΗΠΑ, καθώς και με την επέκτασή τους σε άλλες εκδηλώσεις, όπως π.χ. ιστορία, χορούς, τραγούδι, φαγητό, τουριστικούς προορισμούς. Και η δε Ομογένεια να παίρνει μέρος, τουλάχιστον στη μεγάλη παρέλαση της Αθήνας, με έναν «λόχο» αντιπροσωπευτικό των φορέων, σχολείων, κοινοτήτων και επιστημόνων της Ομογένειας.

Τα οφέλη από τη συνεργασία σε εμπειρίες, διδάγματα και γενικά η περαιτέρω σύσφιξη των δεσμών αποδήμων και γενέτειρας που θα προκύψουν από αυτά θα είναι μεγάλα.

Ζήτω η παρέλαση στην 5η Λεωφόρο!

Ζήτω η Ομογένεια!

Ζήτω η Ελλάδα!

Ζήτω το Εθνος!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θα μπορέσουμε κάποτε εμείς οι Ελληνες να ενωθούμε σαν τους Εβραίους και να πάψουμε να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας στα εθνικά μας θέματα; Την περασμένη Δευτέρα η πλειοψηφία της πολιτισμένης ανθρωπότητας απείλησε μέσω του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης ότι θα ζητήσει τη σύλληψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου και του υπουργού Αμυνας της κυβέρνησής του Γιόαβ Γκαλάντ, με την κατηγορία της γενοκτονίας των πάνω από 35.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ