x
 

Οικονομία

Nατάσσα Κουκλάκη: Να μην υπάρχουν διχόνοιες ανάμεσά μας

Με καταγωγή από τα Χανιά η Νατάσσα Κουκλάκη, μια νέα και ικανότατη επιχειρηματίας, ξεκίνησε παρακινούμενη από τον πατέρα της καπετάν Γιάννη, την Sailing Exploring and Driving Creta, το 1994.

Ο τότε καπετάνιος και τώρα συνταξιούχος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, Γιάννης Κουκλάκης, λάτρης της θάλασσας, ο οποίος δημιούργησε την οικογενειακή εταιρεία Sailing Exploring and Driving Creta, ξεκίνησε τη δραστηριότητά του πριν από 27 χρόνια κυρίως στο Ιόνιο, το Αιγαίο Πέλαγος και στα όμορφα κρητικά νερά, ειδικά στα Χανιά.

Η Sailing Exploring and Driving Creta σήμερα είναι μια από τις εταιρείες που στοχεύει στην απόλυτη ικανοποίηση του πελάτη με κυρίαρχο στοιχείο, όχι μόνο την πολυτέλεια και την άριστη εξυπηρέτηση, με το ικανότατο προσωπικό των σκαφών, αλλά κυρίως με τον ελληνικό ζεστό τρόπο φιλοξενίας που προσθέτει κάτι διαφορετικό και πιο ανθρώπινο στην πολυτέλεια ενός σκάφους. Μια εξαιρετική εμπειρία ιστιοπλοΐας!

Πώς η πανδημία άλλαξε το μοντέλο του θαλάσσιου τουρισμού σήμερα στην Ελλάδα;

Η Πανδημία άλλαξε το μοντέλο του θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα ποικιλοτρόπως, καθώς η απαγόρευση απόπλου μέχρι αργά των αρχών της σεζόν έδωσε στους επαγγελματίες ακόμα μεγαλύτερη αγωνία και αμφιβολία για το αν θα σωθεί η φετινή σεζόν. Παράλληλα, η μη οριστικοποίηση των περιορισμών αλλά και των μέτρων κατά της διασποράς του covid κατά τη ναύλωση δεν βοήθησε στην έγκαιρη προετοιμασία όλων των επαγγελματιών του χώρου, καθώς υπήρχαν μελανά σημεία στις διευκρινήσεις του τι θα αφορά και σε ποιες περιπτώσεις το κάθε τι. Τελικά άνοιξε η σεζόν δειλά δειλά και με πολλά ερωτηματικά, τα οποία ευτυχώς τα κατά τόπους λιμεναρχεία μας βοηθούσαν να απαντήσουμε και να ξεκινήσουμε με ασφάλεια τους πλόες μας. Ακόμα μας απασχολούν διάφορα θέματα, αλλά με υπομονή και προσοχή τα ξεπερνάμε. Μια πραγματικά περίεργη, σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν, μιας και οι προκρατήσεις ήταν μηδαμινές και όλα επιβεβαιώνονταν και επιβεβαιώνονται τελευταία στιγμή. Πραγματικά την προηγούμενη, αν όχι την ίδια μέρα…

Πώς βλέπετε να εξελίσσεται ο κλάδος σας;

Οι προοπτικές του κλάδου μας είναι πάντα θετικές και πολλές. Το ελληνικό yachting θα τα καταφέρει και θα πηγαίνει καλά και σιγά σιγά θα φτάσει στα επίπεδα του 2019, αλλά ακόμα και τα επίπεδα του 1994-95 σε πείσμα των καιρών και των κυβερνήσεων, που πραγματικά δεν του δίνουν πολύ σημασία και ας φέρνει μεγάλο εισόδημα στην Ελλάδα.

Πώς η Ελλάδα καταφέρνει να μεγαλουργεί στον τομέα της Ναυτιλίας μέσα σε ένα κράτος ανέκαθεν προβληματικό;

Η Ελλάδα οφείλει την επιτυχία της στους ανθρώπους που δουλεύουν στον κλάδο, καθώς είναι αυτοί που αγαπάνε τη θάλασσα και τη δουλειά τους. Είναι αυτοί που τα καλοκαίρια δεν παίρνουν ανάσα για να προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες στο μεγαλύτερο κομμάτι του τουρισμού, με ήθος, ευγένεια, φιλότιμο και υπευθυνότητα.

Ποιες είναι οι προτάσεις σας για την βελτίωση του θαλάσσιου τουρισμού στον τομέα σας;

Μία πρόταση έχω μόνο να κάνω… να μην υπάρχουν διχόνοιες ανάμεσα στους επαγγελματίες του κλάδου και να γίνουμε όλοι μια γροθιά, ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε αυτά που οφείλουν να προσφέρουν στο ελληνικό yachting.

Natassa Kouklakis /Sales Manager/Owner τηλ: +30 6977010384 (viber)

      +30 6979253303 (what’s up)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Πάνω από 50% αυξήθηκε η τιμή του ελαιόλαδου στην ΕΕ μέσα σε ένα χρόνο, μεταξύ Ιανουαρίου 2023 και Ιανουαρίου 2024, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ