x
 

Πολιτική

Νέα δημοσκόπηση: Στο κόκκινο η αξιολόγηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη

03 Μαρτίου 2024

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Αρνητικό πρόσημο καταγράφει για τον πρώτο χρόνο η διακυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη με πολύ γρήγορη συρρίκνωση της δημοτικότητας του. Τα πρωτοφανή αριθμητικά δεδομένα δημιουργούν ένα κοκτέιλ αρνητικών για την προεδρία Νίκου Χριστοδουλίδη, την ώρα που η κοινωνία βλέπει τη χώρα να κινείται προς λάθος κατεύθυνση.

Μέσα σε μια περίοδο 12 μηνών η δημοτικότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας αναποδογυρίστηκε και από θετική μετατράπηκε σε αρνητική με το ισχυρό του ατού, τη δημοφιλία του, να έχει εξανεμιστεί.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από νέα μεγάλη έρευνα κοινής γνώμης που διενήργησε η εταιρεία Pulse Market Research για λογαριασμό του «Φιλελεύθερου», την περίοδο 20-26  Φεβρουαρίου.

Η έρευνα κατέδειξε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αξιολογεί αρνητικά τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, με μόλις ένα στους τέσσερις Κύπριους να έχουν, σήμερα, θετική εικόνα. Τόσο στη γενική διαχείριση των ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος όσο και πιο συγκεκριμένα, στα δύο μεγάλα ζητήματα της οικονομίας και του Κυπριακού, η αξιολόγηση είναι περίπου στα ίδια επίπεδα.

Σύμφωνα με την έρευνα της Pulse Market Research, μόλις το 26%  της κοινής γνώμης εμφανίζεται να είναι γενικά ικανοποιημένο από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, σε αντίθεση με ένα 69% το οποίο εμφανίζεται να μην είναι ικανοποιημένο.

Η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πολίτες στο πρόσωπο του Νίκου Χριστοδουλίδη είναι η χαμηλότερη που κατέγραψε Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την τελευταία δεκαετία.

Για το πώς ο Πρόεδρος χειρίζεται τα οικονομικά θέματα, μόλις ένα 25% εμφανίζεται ικανοποιημένο ενώ το 68% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο. Σε επίπεδο κομμάτων δεν φαίνεται να υπάρχει απόκλιση ανάμεσα στους ψηφοφόρους του 2021 και του 2024. Οι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ δηλώνουν μη ικανοποιημένοι από τον τρόπο που χειρίζεται τα οικονομικά ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε ποσοστό 86%. Στον ΔΗΣΥ το 63% των ψηφοφόρων εμφανίζεται μη ικανοποιημένοι και 35% ικανοποιημένοι. Στο ΔΗΚΟ θετικό πρόσημο βάζει το 42% και αρνητικό το 52%. Επίσης τρεις στους τέσσερις εξ εκείνων που δηλώνουν ότι θα ψηφίσει ΕΛΑΜ δεν είναι ικανοποιημένοι.

Μη ικανοποιημένοι από τους χειρισμούς των οικονομικών δηλώνουν και οι περισσότεροι εξ εκείνων που ψήφισαν Νίκο Χριστοδουλίδη το 2023, σε ποσοστό 54% ενώ 42% εμφανίζεται ικανοποιημένο. Σ’ ό,τι αφορά τα άτομα που ψήφισαν το 2023 Α. Μαυρογιάννη και Αβ. Νεοφύτου, στην πρώτη περίπτωση το 85% δηλώνει μη ικανοποιημένο και στη δεύτερη το 70%.

Ανάλογη είναι και η εικόνα που καταγράφεται ως προς τη διαχείριση του Κυπριακού. Μόλις το 27% των Κυπρίων εμφανίζεται ικανοποιημένο από τους έως τώρα χειρισμούς με το 64% να έχει αρνητική άποψη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Εκτάκτως συνήλθε το πρωί της Κυριακής το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) για να εξετάσει την κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή μετά τις επιθέσεις του Ιράν κατά του Ισραήλ με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και πυραύλους.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ