x

Αμερική

Νέα Υόρκη: 24 ώρες το 24ωρο θα λειτουργούν οι κάμερες για έλεγχο ταχύτητας

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι κάμερες ελέγχου ταχύτητας της πόλης είναι πιθανό να λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα από την 1η Ιουλίου -μετά τη συμφωνία μεταξύ των νομοθετών της πολιτείας και του γραφείου του δημάρχου.

Ο δήμαρχος Ερικ Ανταμς σε σχετική του ανακοίνωση την περασμένη Πέμπτη τόνισε ότι οι νομοθέτες της πολιτείας σχεδιάζουν να εισαγάγουν νομοθεσία που θα επιτρέπει στις κάμερες ταχύτητας να λειτουργούν 24/7, 365 ημέρες το χρόνο για άλλα τρία χρόνια.

«Χωρίς υπερβολές, πρόκειται  για μια σημαντική νίκη για τους Νεοϋορκέζους που θα σώσει ζωές», είπε ο δήμαρχος σε δήλωσή του.

Ο Ανταμς ακόμα ανέφερε ότι συνεργάζεται στενά με νομοθέτες στο Ολμπανι εδώ και μήνες, συμπεριλαμβανομένου του μέλους της Συνέλευσης Ντέμπορα Γκλικ (D-Μανχάταν) και του γερουσιαστή Αντριου Γουνάρδη(Gounardes), με τον τελευταίο να εισήγαγε νομοθεσία που θα φέρει την αλλαγή.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Hastie, τον αρχηγό της πλειοψηφίας Stewart-Cousins, τον γερουσιαστή Gounardes και τον βουλευτή Glick και όλους τους συναδέλφους μου που μας βοήθησαν να κάνουμε αυτό το σημαντικό βήμα», είπε ο δήμαρχος Ανταμς.

Σύμφωνα με το τρέχον πρόγραμμα, οι κάμερες λειτουργούν από τις 6 το πρωί έως τις 10 το βράδυ τις καθημερινές – και απενεργοποιούνται εντελώς τα Σαββατοκύριακα.

Υπάρχουν χιλιάδες κάμερες σε όλη την πόλη, οι οποίες είναι τοποθετημένες σε 750 σχολικές ζώνες. Κάθε κάμερα απαιτείται να βρίσκεται σε ακτίνα 1.320 ποδιών από την είσοδο ή την έξοδο του σχολείου.

Οι αρμόδιοι  τονίζουν ότι νιώθουν ανακούφιση από την επίτευξη συμφωνίας, καθώς οι κάμερες θα έπρεπε να απενεργοποιηθούν από την 1η Ιουλίου σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο που αλλάζει.

Οι κάμερες τραβούν φωτογραφίες οδηγών που πηγαίνουν πάνω από 10 μίλια την ώρα πάνω από το όριο ταχύτητας και στη συνέχεια η πόλη αποστέλλει τις κλήσεις των 50 δολαρίων στον εγγεγραμμένο ιδιοκτήτη του οχήματος.

Προτού το κράτος μπορέσει να κάνει τη νομοθετική αλλαγή, το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να υπογράψει το σχετικό νόμο με το συμβούλιο, με τον Ανταμς να απευθύνεται στους ηγέτες του συμβουλίου λέγοντας: «Ανυπομονώ τώρα να συνεργαστώ με τους εταίρους μας στο Δημοτικό Συμβούλιο για να προσφέρουμε ασφαλέστερους δρόμους και μια ασφαλέστερη πόλη για τους Νεοϋορκέζους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενα μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες έστειλε ο Ερικ Ανταμς και το NYPD.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Διάλογοι του ΙΣΝ: Τα Social Media και η Κοινωνική Αλλαγή

ΑΘΗΝΑ. Από το Extinction Rebellion μέχρι το Black Lives Matter, τα κοινωνικά κινήματα αξιοποιούν όλο και περισσότερο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προωθήσουν τις εκκλήσεις τους για δράση.

Υψηλοί τόνοι στην Βουλή από Μητσοτάκη και Τσίπρα για Οικονομία (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε σήμερα η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για μια σειρά από ζητήματα.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας