x
 

Ελλάδα

Νίκη με σόου από τον Παναθηναϊκό

17 Σεπτεμβρίου 2023

Εμφανώς βελτιωμένος -σε σχέση με τον αγώνα με την Φενέρμπαχτσε- και στις δύο πλευρές του γηπέδου ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο αγώνα του στο «Nick Galis International Tournament» επικράτησε με 89-77, της Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο κλειστό της Καλλιθέας στη Ρόδο.

Οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, τον οποίο διατήρησαν μέχρι το άκουσμα της κόρνας. Το «τριφύλλι» κατά διαστήματα παρουσίασε πολύ καλή εικόνα δείχνοντας ορισμένα ενθαρρυντικά δείγματα εν όψει της νέας σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ματς και με Μήτογλου σε Λεσόρ πήρε προβάδισμα με 6-2, με τον Γκριγκόνις να βάζει τρίποντο για το 9-4. Ο Γάλλος σέντερ έβαλε εντυπωσιακό φόλοου και φάουλ για το 11-4, αν και έχασε τη βολή, με τον Σλούκα να σκοράρει για τρεις και να διαμορφώνει την πρώτη διψήφια διαφορά (14-4). Η Μακάμπι αντέδρασε με Μπράουν και Μπόλντγουιν (15-9), ωστόσο ο Σλούκας σκόραρε και πάλι για το 17-9. Σόρκιν και Μπόλντγουιν μείωσαν κι άλλο (17-13), όμως ο Μήτογλου απάντησε με τρίποντο (20-13). Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 24-18.

Οι Ισραηλινοί μπήκαν πιο δυνατά στη δεύτερη περίοδο και μείωσαν με τον Γουέμπ σε 24-21. Ο Ριβέρο έριξε κι άλλο τη διαφορά στο 26-25, όμως ο Παπαπέτρου σκόραρε για τρεις για το 29-25. Ο Χουάντσο μπήκε κι αυτός στους σκόρερ με τρίποντο από τη γωνία για το 32-27, ενώ ο Παπαπέτρου με δύο βολές έκανε το 36-29. Ο Χουάντσο κάρφωσε για το +10 του Παναθηναϊκού (39-29), ενώ ο Λεσόρ έβαλε γκολ-φάουλ για το 44-32. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με φόλοου του Καλαϊτζάκη για το 46-36.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Λορέντζο Μπράουν μαζί με τον Κόλσον μείωσαν σε 48-41. Με Μήτογλου και Λεσόρ, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και πήγε ξανά στο +11 (52-41), όπου και διατηρήθηκε για αρκετή ώρα χάρη στον Γάλλο (56-45). Ο Σλούκας έβαλε το δεύτερό του τρίποντο για το 59-47, ενώ ο Μπαλτσερόφσκι μπήκε στον πίνακα των σκόρερ για το 61-47. Με πρωταγωνιστή τον Ριβέρο, η Μακάμπι κατόρθωσε να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους 10 (62-53), όμως ο Χουάντσο την επενέφερε (69-58).

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, η διαφορά έμεινε για τον Παναθηναϊκό σε υψηλά επίπεδα χάρη στον Λεσόρ (73-61). Ο Ντι Μπαρτολομέο μείωσε με τρίποντο, όμως ο Παπαπέτρου απάντησε με γκολ φάουλ για το 76-64 και ο Γκάι υπέγραψε με τρίποντο το +13 (79-66). Η Μακάμπι απάντησε με δικό της τρίποντο του Κόλσον για το 79-71, όμως ο Χουάντσο με τον Λεσόρ ανέλαβαν δράση για το 85-71. Από εκεί και πέρα, δεν άλλαξε κάτι και ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 46-36, 69-58, 89-77.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καλαϊτζάκης 2, Γκάι 8 (1 τρ.), Μωραΐτης 2, Μπαλτσερόφσκι 2, Σλούκας 8 (2), Παπαπέτρου 12 (1), Γκραντ 7, Λεσόρ 22, Γκριγκόνις 6 (2), Ερνανγκόμεθ 9 (1), Μήτογλου 11 (1).

ΜΑΚΑΜΠΙ: Μπράουν 14 (1), Νίμπο 6, Μπόλντγουιν 9, Σόρκιν 8, Κοέν 3, Μπλατ 1, Κλίβελαντ 4, Ριβέρο 12, Γουέμπ 2, Μέκορ 5 (1), Κόλσον 6 (1), Μπλατ 3 (1), Ντι Μπαρτολομέο 3 (1).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την ανανέωση της συνεργασίας της με τον προπονητή, Χοσέ Λουίς Ολτρα μέχρι τον Μάιο του 2025 ανακοίνωσε η ΑΕΚ.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ