x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Νικόλ Μαλλιωτάκη: Η πόλη καταχωρεί παράνομους ψηφοφόρους

28 Δεκεμβρίου 2023

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στα «χαρακώματα» βρίσκεται το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στη Νέα Υόρκη, με αιχμή του δόρατος το μεταναστευτικό αλλά και μια σειρά από πρόσφατες εξελίξεις, όπως το δικαστικό «πράσινο φως» για την επαναχάραξη των εκλογικών χαρτών, με ευθείες βολές προς τη δημοκρατική πλειοψηφία πως επιδιώκει να «μετακινήσει τα γκολπόστ» ενόψει των προσεχών εκλογικών διαδικασιών.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ομογενής Ρεπουμπλικανή βουλευτής, Νικόλ Μαλλιωτάκη (Nicole Malliotakis), η οποία έθεσε στο επίκεντρο την πρόθεση της Πολιτείας Νέας Υόρκης να επιτρέψει την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος σε κατόχους πράσινης κάρτας, δίνοντας τη δυνατότητα, για πρώτη φορά, σε πρόσωπα που δεν είναι πολίτες, να ψηφίσουν στις αυτοδιοικητικές και πολιτειακές εκλογές.

Την ίδια στιγμή, η κ. Μαλλιωτάκη κατήγγειλε πως, βάσει του συμβολαίου που έχει υπογράψει ο Δήμος Νέας Υόρκης με τον οργανισμό Homes for the Homeless (Σπίτια για τους άστεγους), που έχει την ευθύνη της λειτουργίας ενός καταφυγίου στο Στάτεν Αϊλαντ, οι διαχειριστές θα πρέπει να προμηθεύσουν στους μετανάστες κάρτες καταχώρησης ψηφοφόρων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ψηφίζουν, διευκολύνοντας, παράλληλα, τις προεκλογικές εκστρατείες να τους προσεγγίσουν.

«Δεν υπάρχει τίποτε πιο σημαντικό από τη διατήρηση της ακεραιότητας του εκλογικού μας συστήματος. Το δικαίωμα στην ψήφο είναι ένα ιερό δικαίωμα που δίνεται μόνο στους Αμερικανούς πολίτες και σίγουρα όχι κάτι που δίνεται σε αυτούς που πέρασαν παράνομα τα σύνορά μας και έφτασαν στη Νέα Υόρκη τον προηγούμενο μήνα», ανέφερε πρόσφατα η κ. Μαλλιωτάκη.

Επί της ουσίας, οι μετανάστες αυτοί θα μπορούσαν να έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν, μέσω μιας διαδικασίας – εξπρές, που τους επιτρέπει να κάνουν αίτηση προκειμένου να αποκτήσουν άδεια εργασίας ή πράσινη κάρτα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ολα αυτά, βέβαια, εφόσον ο σχετικός κανονισμός που πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο επί δημαρχίας Μπιλ ντε Μπλάζιο (Bill de Blasio) τεθεί σε πλήρη ισχύ, καθότι έχει κριθεί εκτός νομοθετικού πλαισίου με πρόσφατη δικαστική απόφαση, την οποία όμως ο Δήμος Νέας Υόρκης είχε τη δυνατότητα να εφεσιβάλλει.

«Ο Δήμος θα ήταν καλό να μην λειτουργεί σε παράβαση της απόφασης του δικαστή, από τον οποίο κατέπεσε ο σχετικός εκλογικός νόμος που θα έδινε τη δυνατότητα σε 800.000 μη υπηκόους με πράσινη κάρτα ή άδεια εργασίας, που διαμένουν στη Νέα Υόρκη από 30 μέρες και πάνω, να ψηφίσουν. Το μόνο που μπορεί να σταματήσει την καταχώρηση αυτών των μη υπηκόων είναι ότι η μήνυσή μας σταμάτησε την εφαρμογή της νομοθεσίας, αλλά είναι ενοχλητικό ότι στα συμβόλαιά της, η πόλη απαιτεί από τους εργολάβους να μοιράσουν φόρμες καταχώρησης ψηφοφόρων, την ώρα που τους απαγορεύει να ζητήσουν το στάτους υπηκοότητας», κατέληξε η κ. Μαλλιωτάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Στην επίσημη έναρξη του Τέταρτου Διεθνούς Συνεδρίου των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου με θέμα την Προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καλωσόρισαν το πλήθος των παρευρισκομένων σήμερα το πρωί ο Δρ Αντώνιος Λυμπεράκης, Άρχων Μέγας Ακτουάριος και Εθνικός Διοικητής των Αρχόντων στην Αμερική και ο Αθανάσιος Μαρτίνος, Άρχων Έξαρχος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ