x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Νικόλ Μαλλιωτάκη και Μιχάλης Ταννούσης κατά Ανταμς για τους σχολικούς φύλακες

15 Νοεμβρίου 2023

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εντονες αντιδράσεις για την απόφαση του δημάρχου Νέας Υόρκης Ερικ Ανταμς (Eric Adams) να ακυρώσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης -και κατ’ επέκτασιν την πρόσληψη- για 250 σχολικούς φύλακες, εξέφρασε η ομογενής ομοσπονδιακή βουλευτής της 11ης Περιφέρειας, Νικόλ Μαλλιωτάκη (Nicole Malliotakis) και ο πολιτειακός βουλευτής Μιχάλης Ταννούσης (Michael Tannousis).

Ειδικότερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μαζί με άλλους αιρετούς, οι Νικόλ Μαλλιωτάκη και Μιχάλης Ταννούσης στηλίτευσαν το γεγονός πως η απόφαση αυτή έρχεται μετά τις προηγούμενες περικοπές στο προσωπικό των σχολικών φυλάκων, που ανέρχεται σε 1.200 θέσεις εργασίας, δημιουργώντας αίσθημα ανασφάλειας, τόσο σε γονείς, όσο και μαθητές.

«Θέλουμε περισσότερους σχολικούς φύλακες για να διατηρούν τα παιδιά μας ασφαλή, όχι λιγότερους. Η πόλη της Νέας Υόρκης έχει ήδη 1.200 φύλακες λιγότερους, μια περικοπή σε ποσοστό 25% σε σχέση με την περίοδο πριν την πανδημία. Θέλουμε τον δήμαρχο Ερικ Ανταμς να βάλει τα σχολεία και τα παιδιά σε προτεραιότητα και να σταματήσει να ακυρώνει νέες προσλήψεις», ανέφερε η κ. Μαλλιωτάκη.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Μιχάλης Ταννούσης, ο οποίος προσέθεσε, επίσης, πως η περίοδος και η χρονική συγκυρία δεν προσφέρονται για εκπτώσεις στον τομέα της ασφάλειας, ιδίως από τη στιγμή που επικρατεί η πόλωση, εξαιτίας και του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

«Η ασφάλεια των παιδιών μας δεν θα πρέπει ποτέ να υποβαθμίζεται. Η ακύρωση της πρόσληψης για 250 σχολικούς φύλακες είναι απαράδεκτη και ταυτόχρονα παράλογη. Αυτοί οι φύλακες εκπαιδεύονται και στη συνέχεια τοποθετούνται σε διάφορα δημόσια σχολεία στην πόλη της Νέας Υόρκης με μοναδικό σκοπό να προστατεύουν τα παιδιά μας. Παρότι η πόλη αντιμετωπίζει πρωτοφανείς περικοπές προϋπολογισμού εξαιτίας της μεταναστευτικής κρίσης, η ασφάλεια των παιδιών μας δεν θα πρέπει να αφήνεται εκτεθειμένη. Αυτή η αύξηση της εγκληματικότητας στους δρόμους μας, σε συνδυασμό με την πρόσφατη σύρραξη στη Μέση Ανατολή, η οποία έχει καταστήσει τους πολίτες της Νέας Υόρκης πιθανούς στόχους τρομοκρατίας, έχει υπερτονίσει την ανάγκη για αυξημένη ασφάλεια στα σχολεία μας. Ως αποτέλεσμα, ζητάμε να αποκατασταθεί άμεσα η τάξη των 250 σχολικών φυλάκων, ούτως ώστε αυτοί οι φύλακες να εκπαιδευτούν και να διοριστούν για να προστατεύσουν τα παιδιά μας», είπε ο κ. Ταννούσης.

Στο πλευρό της Νικόλ Μαλλιωτάκη και του Μιχάλη Ταννούση βρισκόταν και ο δημοτικός σύμβουλος, Ντέιβιντ Καρ (David Carr), ο οποίος, με τη σειρά του, χαρακτήρισε επίσης «απαράδεκτη» την ακύρωση της πρόσληψης των 250 σχολικών φυλάκων.

«Το να ακυρώνεις μια τάξη 250 σχολικών φυλάκων, είναι απαράδεκτο, διότι η ασφάλεια των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτη», είπε ο κ. Καρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Ειρήνη Ζαχαριάδη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και τις επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ