x
 

Κοινωνία

Νοσοκομεία αρνούνται να κάνουν χειρουργικές επεμβάσεις χωρίς προπληρωμή

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Χέδερ Μικόνι (Heather Miconi) έχει επτά εβδομάδες για να βρει 2.000 δολάρια ώστε να πληρώσει την εγχείρηση που χρειάζεται η κόρη της για να αναπνέει πιο εύκολα.

Το Merritt Island Surgery Center στο Merritt Island (Νήσος Μέριτ),  στη Φλόριδα, τη χρέωσε εκ των προτέρων για την επέμβαση αδενοειδών και αμυγδαλών. Εάν δεν μπορέσει να πληρώσει για την επέμβαση πριν από την ημερομηνία που έχει προγραμματιστεί να γίνει τον επόμενο μήνα, η επέμβαση θα αναβληθεί.

Για χρόνια, όπως σημειώνει δημοσίευμα της «Wall Street Journal», τα νοσοκομεία και τα χειρουργικά κέντρα προχωρούσαν στις επεμβάσεις πριν στείλουν τους λογαριασμούς στους ασθενείς. Αυτό συχνά τα ανάγκαζε να κυνηγούν τους ασθενείς για την πληρωμή, στέλνοντας επανειλημμένα τιμολόγια και επιστρατεύοντας εισπρακτικές εταιρείες.

Τώρα, περισσότερα νοσοκομεία και χειρουργικά κέντρα απαιτούν από τους ασθενείς να πληρώνουν προκαταβολικά.

Η εκ των προτέρων τιμολόγηση βοηθά τις εγκαταστάσεις να αποφύγουν το κυνήγι των ασθενών για διακανονισμό. Ωστόσο, αυτό προκαλεί δυσφορία στους ασθενείς που πρέπει να βρουν χιλιάδες δολάρια, ενώ αγωνίζονται με σοβαρές παθήσεις.

Οσοι δεν μπορούν να βρουν τα ποσά αναγκάζονται να αναβάλουν τις διαδικασίες. Κάποιοι που πλήρωσαν ανακάλυψαν αργότερα ότι χρεώθηκαν υπερβολικά και στη συνέχεια χρειάστηκε να παλέψουν για επιστροφές χρημάτων, σημειώνει το δημοσίευμα.

Μεταξύ των διαδικασιών για τις οποίες τα νοσοκομεία και τα χειρουργικά κέντρα ζητούν προκαταβολές είναι οι επεμβάσεις αντικατάστασης γόνατος, οι αξονικές τομογραφίες και οι γεννήσεις.

Ο ομοσπονδιακός νόμος απαιτεί από τα νοσοκομεία να φροντίζουν τους ανθρώπους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Τα νοσοκομεία λένε ότι δεν απορρίπτουν ασθενείς που χρειάζονται επειγόντως ιατρική περίθαλψη λόγω απουσίας προπληρωμής.

Περίπου το 23% των οφειλών των ασθενών εισπράττεται από τα νοσοκομεία πριν από τη θεραπεία, σύμφωνα με ανάλυση των στοιχείων του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους από 1.850 νοσοκομεία από την Kodiak Solutions, εταιρεία παροχής συμβουλών και λογισμικού στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Για την ίδια περίοδο το 2022, το ποσοστό ήταν 20%.

Ζητούν προκαταβολή για μη επείγοντα περιστατικά, λένε, επειδή το κυνήγι των απλήρωτων λογαριασμών είναι δύσκολο και δαπανηρό. Περίπου το ήμισυ του χρέους που διέγραψαν τα νοσοκομεία πέρυσι αναλογούσε σε ασθενείς με ασφάλιση, διαπίστωσε η ανάλυση της Kodiak.

«Χρειαζόμαστε εκείνους τους ασθενείς που είναι σε θέση να πληρώσουν», δήλωσε η Λέσλι Τέιλορ (Leslie Taylor), εκπρόσωπος του University of Arkansas for Medical Sciences, στο οποίο ανήκει ένα γενικό νοσοκομείο στο Αρκάνσας και το οποίο -αφού συζητήσει με τους γιατρούς- θα επαναπρογραμματίσει ορισμένες διαδικασίες έως ότου οι ασθενείς μπορέσουν να πληρώσουν.

Για τους ασθενείς, λένε τα νοσοκομεία, η γνώση του κόστους πριν από την παροχή υπηρεσιών τους δίνει τη δυνατότητα να κάνουν έρευνα τιμών και να αποφύγουν την απροσδόκητη επιβάρυνση με έναν τεράστιο λογαριασμό.

Οι ασθενείς συχνά θέλουν να γνωρίζουν εκ των προτέρων πόσο θα κοστίσει η ιατρική τους περίθαλψη. Το Κογκρέσο και οι ρυθμιστικές αρχές τα τελευταία χρόνια έχουν επιβάλει στα νοσοκομεία να είναι πιο διαφανή όσον αφορά τις τιμές, οι οποίες ποικίλλουν ευρέως, και να περιορίσουν τις αιφνιδιαστικές χρεώσεις.

Πηγή: «Associated Press»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οπως πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν, η Ημέρα Μνήμης είναι μια αμερικανική αργία που γιορτάζεται την τελευταία Δευτέρα του Μαΐου και τιμά τους άνδρες και τις γυναίκες που θυσίασαν τη ζωή τους ενώ υπηρετούσαν στον στρατό των ΗΠΑ.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ