x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ντράπηκα για λογαριασμό τους

Είναι λίγο δύσκολο να ακούς τις συνομιλίες που είχαν ο σταθμάρχης και οι άλλοι υποτίθεται «υπεύθυνοι» του ΟΣΕ λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη αλλά και αμέσως μετά από αυτή και να μην συγκλονίζεσαι. Δημόσιοι υπάλληλοι που πληρώνονται παχυλά για να φέρουν εις πέρας ένα δύσκολο έργο, αυτό που έχει να κάνει με την ασφάλεια της μεταφοράς χιλιάδων ανθρώπων και η ελαφρότητα αλλά και χυδαιότητα που αναδύεται από τους διαλόγους τους φτάνει και περισσεύει κατ’ αρχάς για να απομακρυνθούν αύριο το πρωί (έπρεπε βέβαια να έχουν απομακρυνθεί ήδη) και κατά δεύτερον για να τους απαγγελθούν κατηγορίες (πέρα από τον σταθμάρχη της Λάρισας που είναι ήδη κατηγορούμενος) σχετικά με την τραγωδία. Την ώρα που εκατοντάδες επιβάτες βρίσκονται αμέριμνοι πάνω στα τρένα, πιστεύοντας ότι η ασφάλειά τους και η σωματική τους ακεραιότητα είναι σε… καλά χέρια, οι τύποι που παριστάνουν τους υπεύθυνους του ΟΣΕ χρησιμοποιούν τον υπηρεσιακό ασύρματο για να κάνουν χοντροκομμένα έως χυδαία αστεία μεταξύ τους και όταν δεν γίνονται χυδαίοι απλά κανονίζουν από πού να παραγγείλουν σουβλάκια για να φάνε. Και όλα αυτά με μια χαρακτηριστική άνεση και μαγκιά που προδίδει ότι οι διάλογοι αυτοί δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας. Και καλά ο ένας, ο οποίος παρίστανε τον σταθμάρχη της Λάρισας, είναι ήδη προφυλακισμένος και έχει ψελλίσει κάτι σαν συγγνώμη μέσω του συνηγόρου του. Οι άλλοι που επισήμως δεν κατηγορούνται για τίποτα, δεν έχουν αισθανθεί την ανάγκη, ύστερα από όλα αυτά τα ηχητικά ντοκουμέντα που βγαίνουν στο φως να ζητήσουν συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων; Ακόμα και αν δεν το πιστεύουν θα έπρεπε να το κάνουν για το θεαθήναι. Αλλά ούτε αυτό δεν θεωρούν σκόπιμο. Εγώ πάντως ντράπηκα για λογαριασμό τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παρακολουθώ άφωνος, όπως πιστεύω και εσείς, την νέα καταστροφή που συντελείται στον τραπεζικό τομέα, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελβετία - αν μπορείτε να το φανταστείτε, στην Ελβετία!!!Το ίδιο βιολί κάθε λίγες δεκαετίες.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ