x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο 68ος Χορός των Χρυσανθέμων της Φιλοπτώχου τίμησε το Ταμείο Κυπριοπαίδων

20 Νοεμβρίου 2022

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Φιλόπτωχος της Αγίας Τριάδας του Καθεδρικού Ναού φιλοξένησε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου τον 68ο Χορό των Χρυσανθέμων (Chrysanthemum Ball) στο Μετροπόλιταν Κλαμπ του Μανχάταν τιμώντας το Ταμείο Κυπριοπαίδων.

Μέρος των εσόδων του Χορού ωφελούν το Ταμείο Κυπριοπαίδων, μια οργάνωση που έχει υποστηρίξει χιλιάδες πρόσφυγες και μη προνομιούχα παιδιά και η οποία παρέχει την απαραίτητη βοήθεια και υποστήριξη σε παιδιά και νέους ενήλικες με ειδικές ανάγκες, καθώς και σε φοιτητές.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ήταν παρών στην εκδήλωση όπως και ο κοσμήτορας του Αρχιεπισκοπικού Καθεδρικού Ναού π. Χρυσόστομος Γκίλμπερτ. Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου, Στέλλα Παντελίδη, απηύθυνε χαιρετισμό, σημειώνοντας ότι ο Χορός των Χρυσανθέμων είναι ο σημαντικότερος ετήσιος έρανος του οργανισμού και «η αφοσίωση και η γενναιοδωρία σας όλα αυτά τα χρόνια μας επέτρεψαν να εκπληρώσουμε τις δεσμεύσεις μας και να πετύχουμε τους στόχους μας».

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου με τη σύζυγό του Μυρσίνη, αριστερά, και τη Δρ Μιράντα Κοφινά, δεξιά. Φωτογραφία: Ελένη Σακέλλη

«Σήμερα το βράδυ έχουμε τη μεγάλη τιμή να αναγνωρίσουμε το Παιδικό Ταμείο Κύπρου», συνέχισε. «Εχουν στηρίξει χιλιάδες μη προνομιούχα παιδιά και οργανώσεις στην Κύπρο που παρέχουν κρίσιμες υπηρεσίες σε παιδιά και νέους ενήλικες με ειδικές ανάγκες».

Στη συνέχεια, η κ. Παντελίδη ευχαρίστησε τους συμπροέδρους της εκδήλωσης, την κ. Αντωνία Ρηγοπούλου Αργυρίδη και την Δρα Μιράντα Κοφινά καθώς και όλες τις γυναίκες του Φιλοπτώχου που έκαναν την χοροεσπερίδα να επιτύχει. «Εκ μέρους ολόκληρου του Φιλόπτωχου Συλλόγου μας, σας ευχαριστούμε και πάλι για την παρουσία σας απόψε και για τη συνεχή υποστήριξή σας, σας ευχαριστούμε», κατέληξε.

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο π. Χρυσόστομος Γκίλμπερτ, ο Πρόεδρος του Cyprus Children’s Fund Νίκος Ζίττης και τα μέλη της Φιλοπτώχου του Αρχιεπισκοπικού Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας. Φωτογραφία: Ελένη Σακέλλη
Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, στο βήμα, με τις συνδιοργανώτριες του Χορού των Χρυσανθέμων 2022 Δρ Μιράντα Κοφινά και Αντωνία Ρηγόπουλου Αργυρίδη, δεξιά. Φωτογραφία: Ελένη Σακέλλη

Στη συνέχεια, η Δρ Μιράντα Κοφινά μοιράστηκε τους χαιρετισμούς της και καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους Κύπριους φίλους και υποστηρικτές, συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού προέδρου του Ταμείου Κυπριοπαίδων, Νίκου Ζίττη. Σημείωσε ότι «κάθε χρόνο το παράρτημά μας με περισσότερα από 200 μέλη υποστηρίζει μια σειρά φιλανθρωπικών οργανώσεων», συμπεριλαμβανομένης της πρωτοβουλίας National Philoptochos που έχει συγκεντρώσει πάνω από 4 εκατομμύρια δολάρια για παιδικά νοσοκομεία, έρευνα και ιατρικά έξοδα σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Δρ Κοφινά αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες της Φιλοπτώχου για τα παιδιά της Ακαδημίας του Αγίου Βασιλείου, όπως η προμήθειά τους με σχολικές στολές, βιβλία, σχολικά είδη και είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και η μεταφορά των παιδιών για να δουν το Radio City Christmas Spectacular τα Χριστούγεννα.

Στιγμιότυπο από τον 68ο Χορό των Χρυσανθέμων της Φιλοπτώχου. Φωτογραφία: Ελένη Σακέλλη

Η συμπρόεδρος της εκδήλωσης Αντωνία Ρηγοπούλου Αργυρίδη μίλησε για το Ταμείο Κυπριοπαίδων, σημειώνοντας ότι ιδρύθηκε το 1975 για να βοηθήσει τα παιδιά που έγιναν πρόσφυγες ως αποτέλεσμα της παράνομης εισβολής και κατοχής στην Κύπρο το 1974. Τόνισε τα προγράμματα του Ταμείου Κυπριοπαίδων , συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος υποτροφιών που βοήθησαν πολλούς να παρακολουθήσουν κολέγια και πανεπιστήμια κύρους.

Ακολούθως, η Ρηγοπούλου-Αργυρίδη παρουσίασε τον κ. Νίκο Ζίττη, ο οποίος είπε πως «είναι εξαιρετική τιμή που λαμβάνουμε αυτό το βραβείο, και το λαμβάνουμε με ταπεινότητα. Είναι μια επικύρωση του σπουδαίου έργου του οργανισμού μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Ειρήνη Ζαχαριάδη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και τις επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ