x
 

Αμερική

Ο απόηχος του 75ου Συνεδρίου της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής

ΣΙΚΑΓΟ. Μια σειρά από βασικά ζητήματα μπήκαν προς δρομολόγηση κατά τη διάρκεια του 75ου Συνεδρίου της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής το οποίο, όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» («Ε.Κ.»), πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 12 Ιουνίου στο Σικάγο.

Ειδικότερα, μεταξύ των άλλων θεμάτων που απασχόλησαν το συνέδριο ήταν και το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και τα διάφορα ζητήματα που το απασχολούν. Ιδιαίτερα η καθ’ ύψος επέκταση του Νοσοκομείου και η αναβάθμισή του, καθώς και η κατασκευή κυλικείου στο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, το έργο της επέκτασης βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης, καθώς έχει ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη και θα ενταχθεί για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Οσον αφορά το κυλικείο, το συνέδριο ενέκρινε την πρόταση της απερχόμενης διοίκησης για την κατασκευή του έργου στο Νοσοκομείο. Οι εργασίες θεμελίωσης θα ξεκινήσουν άμεσα, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσουν και οι εργασίες εκμίσθωσής του. Οπως τονίζεται, το μεγαλύτερο μέρος από τα καθαρά έσοδα για τη λειτουργία του κυλικείου θα διατεθούν για μια σειρά από δαπάνες που έχουν μπει σε πρώτη προτεραιότητα: Η πρώτη, είναι οι άμεσες γενικότερες ανάγκες του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, όπως ο ιατρικός μηχανικός εξοπλισμός, ο ιματισμός, η συντήρηση και άλλα προγράμματα. Η δεύτερη αφορά στο κοινωνικό – εκπαιδευτικό έργο, με παροχή υποτροφιών που θα δίνεται με βάση εκπαιδευτικά και κοινωνικά κριτήρια, σε έναν ή περισσότερους φοιτητές τού τμήματος Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ή για άλλες ανάγκες της ίδιας σχολής, υπό την προϋπόθεση ότι θα λειτουργεί το τμήμα αυτό στην Τρίπολη.

Στη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, αναφέρεται πως, σε συνεργασία με τη διοίκηση του Νοσοκομείου έχει παραχωρήσει αρκετούς χώρους για τη στέγαση υπηρεσιών του τμήματος Νοσηλευτικής, προκειμένου να υποστηρίξει το έργο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Στο φετινό συνέδριο η Π.Ο.Α. τίμησε όλους τούς εν ζωή Πρόεδρους με το βραβείο «Αλέξανδρος Παπαναστασίου» για την προσφορά τους στην Ομοσπονδία.

Τιμήθηκαν επίσης ο Δημήτρης και η Ελένη Μπούση με το βραβείο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», o κυβερνήτης της Μεσοδυτικής Περιφέρειας Ταξιάρχης Σταματόπουλος με το βραβείο «Βασίλειος Χέλης», o βουλευτής Αρκαδίας και πρώην υπουργός Κώστας Βλάσης, ο Διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης Αναστάσιος Τζανής και ο Νομικός Σύμβουλος της Π.Ο.Α. στην Ελλάδα κ. Νίκος Δελφάκης.

Μηνύματα και χαιρετισμούς στο Συνέδριο έστειλαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, η ταμίας του Κουκ Κάουντι, Μαρία Πάππας, καθώς και άλλοι παράγοντες.

Στο συνέδριο συμμετείχαν 68 σύνεδροι εκπροσωπώντας 17 τμήματα/συλλόγους της Π.Ο.Α. το οποίο έκλεισε με την εκλογή Νέας Διοίκησης όπου για πρώτη φορά εξέλεξε γυναίκα πρόεδρο, με παράλληλη αύξηση γυναικών και νέων ανθρώπων που συμμετέχουν στη νέα διοίκηση.

«Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής είναι και θα μείνει ένα ζωντανό δυνατό και δραστήριο κομμάτι της Ομογένειας με διαχρονική προσφορά σε θέματα που αφορούν την Ομογένεια και γενικότερα τον Ελληνισμό. Ευελπιστώ ότι θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας και την προσφορά μας για το καλό του Ελληνισμού της Αμερικής και των απανταχού Ελλήνων», κατέληξε, από την πλευρά της, η νέα πρόεδρος Αγγελική Βουρνά, που όπως έχει αναφέρει ο «Ε.Κ.» ανέλαβε τα ηνία μετά τις διεργασίες του συνεδρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την υποψηφιότητά του για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στην 59η Περιφέρεια της Πολιτειακής Γερουσίας, ενόψει των προκριματικών εκλογών του προσεχούς Ιουνίου, ανακοίνωσε, σε μια ειδική εκδήλωση, ο Ελληνοαμερικανός οικονομολόγος και επιχειρηματίας, Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος (Gus Lambropoulos), σηματοδοτώντας την εκκίνηση της προεκλογικής εκστρατείας.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ