x

Αμερική

Ο Αρχ/πος Ελπιδοφόρος υποδέχθηκε στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής τον Τάκη Θεοδωρικάκο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, το πρωί της Παρασκευής.

Ο κ. Θεοδωρικάκος κατέφτασε στην Αρχιεπισκοπή λίγο πριν τις 10 το πρωί, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του. Κατόπιν εισήλθε στο παρεκκλήσιο της Αρχιεπισκοπής, άναψε ένα κερί και, στη συνέχεια, ανέβηκε στο γραφείο του κ. Ελπιδοφόρου, ο οποίος τον υποδέχθηκε με ιδιαίτερη θέρμη.

Στη συνομιλία που είχαν, ο κ. Ελπιδοφόρος καλωσόρισε τον Τάκη Θεοδωρικάκο και τον ρώτησε λεπτομέρειες για το ταξίδι του στις ΗΠΑ και τις επαφές που είχε τις προηγούμενες ημέρες στην Ουάσιγκτον. Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στο πρόγραμμά του, αλλά και τις κοινές δραστηριότητες συνεργασίας, ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, σε επίπεδο δημόσιας ασφάλειας, όπως επίσης και για τις συναντήσεις που πραγματοποίησε. Μάλιστα, στάθηκε στον Αμερικανό ομόλογό του, Αλεχάντρο Μαγιόρκας, τον οποίο και χαρακτήρισε έναν «ιδιαίτερα ενδιαφέροντα άνθρωπο», ενώ αποκάλυψε ότι έχει πραγματοποιήσει διδακτορική διατριβή πάνω στην Ελληνική Φιλοσοφία.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο. Αρχιεπισκοπή Αμερικής, Μανχάταν. 12 Νοεμβρίου, 2021. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης

«Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, θα πρέπει να τον γνωρίσουμε κι εμείς», ανταπάντησε, από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιότατος επαίνεσε τον Τάκη Θεοδωρικάκο για την δουλειά του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας ότι «βλέπουμε πως η Ελληνική Αστυνομία έχει σημειώσει σημαντικές επιτυχίες», με τον κ. Θεοδωρικάκο να επισημαίνει πως ο ίδιος ενεργεί ως πολιτικός προϊστάμενος του αστυνομικού σώματος και σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκει να την υποκαταστήσει.

«Η αλήθεια είναι ότι έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Εγώ, από την πλευρά μου, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, τόνισα ότι δεν θέλω να υποκαταστήσω την Ελληνική Αστυνομία, ότι είμαι πολιτικός προϊστάμενος και ότι θέλω να δώσω στην Αστυνομία άλλες δυνατότητες προκειμένου να κάνει εκείνη σωστά την δουλειά της», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Η συνάντηση ανάμεσα στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη είχε διάρκεια περίπου 25 λεπτών και ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο. Αρχιεπισκοπή Αμερικής, Μανχάταν. 12 Νοεμβρίου, 2021. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος. Αρχιεπισκοπή Αμερικής, Μανχάταν. 12 Νοεμβρίου, 2021. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης
Από αριστερά διακρίνονται οι Γενικός Πρόξενος Γενικό Προξενείο Νέας Υόρκης Κωνσταντίνος Κούτρας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και η Σοφία Σταματέλλη. Αρχιεπισκοπή Αμερικής, Μανχάταν. 12 Νοεμβρίου, 2021. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο. Αρχιεπισκοπή Αμερικής, Μανχάταν. 12 Νοεμβρίου, 2021. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, Μανχάταν. 12 Νοεμβρίου, 2021. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.— Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος συνάντησε την πρέσβη της Ουκρανίας 21 Ιανουαρίου, 2022.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Απεβίωσε σε ηλικία 66 ετών στην πόλη McKeesport της Πενσυλβάνιας, ο δικηγόρος Πήτερ Παπαδάκος, ο οποίος ήταν από τα πλέον δραστήρια μέλη της Μητρόπολης Πίτσμπουργκ και εκ των καλύτερων ιεροψαλτών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αμερική

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την προσωρινή διακοπή των πτήσεων σε μια σειρά από αμερικανικά αεροδρόμια, που επηρεάζει και τη γραμμή Αθήνα – Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά η αεροπορική εταιρεία Emirates, το απόγευμα της Τρίτης, 18 Ιανουαρίου, προκαλώντας αναταραχή στο επιβατικό κοινό.

Αμερική

Διεκδικώντας πατρίδες Το 2021 ο Ελληνισμός γιόρτασε την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση που ελευθέρωσε το Εθνος και ίδρυσε το κράτος των Ελλήνων.

ΒΙΝΤΕΟ

Βανδάλισαν την εκκλησία του ιερέα που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. Αγνωστοι βανδάλισαν τη νύχτα την εκκλησία, στα Κάτω Πατήσια, στην οποία λειτουργούσε ο ιερέας που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης και πορνογραφία ανηλίκων.

Tα Γεγονότα της Εβδομάδας απο τον «Ε.Κ.» με την Αννα Σαρηγιάννη

Η δημοσιογράφος Αννα Σαρηγιάννη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και την επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.