x

Αμερική

Ο Αρχ/πος Ελπιδοφόρος υποδέχθηκε στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής τον Τάκη Θεοδωρικάκο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, το πρωί της Παρασκευής.

Ο κ. Θεοδωρικάκος κατέφτασε στην Αρχιεπισκοπή λίγο πριν τις 10 το πρωί, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του. Κατόπιν εισήλθε στο παρεκκλήσιο της Αρχιεπισκοπής, άναψε ένα κερί και, στη συνέχεια, ανέβηκε στο γραφείο του κ. Ελπιδοφόρου, ο οποίος τον υποδέχθηκε με ιδιαίτερη θέρμη.

Στη συνομιλία που είχαν, ο κ. Ελπιδοφόρος καλωσόρισε τον Τάκη Θεοδωρικάκο και τον ρώτησε λεπτομέρειες για το ταξίδι του στις ΗΠΑ και τις επαφές που είχε τις προηγούμενες ημέρες στην Ουάσιγκτον. Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στο πρόγραμμά του, αλλά και τις κοινές δραστηριότητες συνεργασίας, ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, σε επίπεδο δημόσιας ασφάλειας, όπως επίσης και για τις συναντήσεις που πραγματοποίησε. Μάλιστα, στάθηκε στον Αμερικανό ομόλογό του, Αλεχάντρο Μαγιόρκας, τον οποίο και χαρακτήρισε έναν «ιδιαίτερα ενδιαφέροντα άνθρωπο», ενώ αποκάλυψε ότι έχει πραγματοποιήσει διδακτορική διατριβή πάνω στην Ελληνική Φιλοσοφία.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο. Αρχιεπισκοπή Αμερικής, Μανχάταν. 12 Νοεμβρίου, 2021. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης

«Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, θα πρέπει να τον γνωρίσουμε κι εμείς», ανταπάντησε, από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιότατος επαίνεσε τον Τάκη Θεοδωρικάκο για την δουλειά του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας ότι «βλέπουμε πως η Ελληνική Αστυνομία έχει σημειώσει σημαντικές επιτυχίες», με τον κ. Θεοδωρικάκο να επισημαίνει πως ο ίδιος ενεργεί ως πολιτικός προϊστάμενος του αστυνομικού σώματος και σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκει να την υποκαταστήσει.

«Η αλήθεια είναι ότι έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Εγώ, από την πλευρά μου, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, τόνισα ότι δεν θέλω να υποκαταστήσω την Ελληνική Αστυνομία, ότι είμαι πολιτικός προϊστάμενος και ότι θέλω να δώσω στην Αστυνομία άλλες δυνατότητες προκειμένου να κάνει εκείνη σωστά την δουλειά της», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Η συνάντηση ανάμεσα στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη είχε διάρκεια περίπου 25 λεπτών και ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο. Αρχιεπισκοπή Αμερικής, Μανχάταν. 12 Νοεμβρίου, 2021. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος. Αρχιεπισκοπή Αμερικής, Μανχάταν. 12 Νοεμβρίου, 2021. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης
Από αριστερά διακρίνονται οι Γενικός Πρόξενος Γενικό Προξενείο Νέας Υόρκης Κωνσταντίνος Κούτρας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και η Σοφία Σταματέλλη. Αρχιεπισκοπή Αμερικής, Μανχάταν. 12 Νοεμβρίου, 2021. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο. Αρχιεπισκοπή Αμερικής, Μανχάταν. 12 Νοεμβρίου, 2021. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, Μανχάταν. 12 Νοεμβρίου, 2021. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εν μέσω συγκινησιακά φορτισμένου κλίματος, αλλά και μηνυμάτων αισιοδοξίας, τελέστηκαν τα εγκαίνια στο νέο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, παρουσία πλήθους προσκεκλημένων και επισήμων, που πέρασαν για πρώτη φορά την πύλη του εθνικού προσκυνήματος.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις στο Πόρτο Γερμενό και κατευθύνεται προς Μύτικα

ΑΘΗΜΑ. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στο Πόρτο Γερμενό.

Μηνύματα Μητσοτάκη προς την Αγκυρα από το Ευρωκοινοβούλιο (Βίντεο)

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Μηνύματα προς το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό ακροατήριο εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του σήμερα το πρωί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας