x

Εκκλησία

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος για την εορτή του Σταυρού και τη Σχολή

15 Σεπτεμβρίου 2022

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με την ευκαιρία της εορτής της Υψώσεως του Σταυρού κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά της η Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης και συνάμα γίνεται επίσημα η έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους απηύθυνε μήνυμα για τον συμβολισμό και τη σημασία του Σταυρού και έστρεψε την προσοχή των πιστών στη Σχολή.

Ανάμεσα στα άλλα τόνισε πως «η εύσχημος ημέρα της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου και ζωοποιού Σταυρού αποτελεί θαυμάσια ευκαιρία για κάθε πιστό της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής να στρέψει την προσοχή του στο αγαπημένο μας Ελληνικό Κολλέγιο και τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού, αλλά και να αντιληφθούμε την σταυρική αγάπη του Θεού για κάθε ανθρώπινη ύπαρξη».

Σε άλλο σημείο, ανέφερε πως «υψώνουμε σήμερα τον Τίμιο Σταυρό, μιμούμενοι τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Ιεροσολύμων Μακάριο, ο οποίος πρώτος ύψωσε τον Τίμιο Σταυρό στα Ιεροσόλυμα, πολλούς αιώνες πριν, δοξάζοντας τον Ενα που πέθανε επάνω στο Σταυρό, για να εξαγοράσει τις ζωές μας».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος απονέμει το μετάλλιο του Απ. Παύλου στην Ελένη Κάρλου (Helen Carlos) μέλος της Εφορείας για τις υπηρεσίες και ευεργεσίες της στη Σχολή. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ GOA/Dimitrios Panagos

Τόνισε πως «δεν θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερο όνομα για την αγαπημένη μας Σχολή από αυτό του Τιμίου Σταυρού, γιατί αυτή είναι πόλος έλξης των μελλοντικών μας κληρικών. Η κλήση τους δεν είναι τίποτα άλλο παρά η διαρκής ύψωση του Σταυρού του Χριστού, όπως ο Απόστολος Παύλος λέει: ‘εμοί δε μη γένοιτο καυχάσθαι ει μη εν τω σταυρώ του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, δι’ ου εμοί κόσμος εσταύρωται καγώ τω κόσμω’ (Γαλ. 6:14). Ας υψώσουμε λοιπόν το Σταυρό του Χριστού στη ζωή μας, και ας αναδείξουμε τη Σχολή μας, υποστηρίζοντάς την με προσευχή και γενναιοδωρία, αλλά κυρίως με αφοσιωμένους νέους φοιτητές, οι οποίοι θα φέρουν ψηλά το Σταυρό, δοξάζοντας τον Κύριο και Θεό».

Στα πλαίσια του πανηγυρικού εσπερινού έγινε η τελετή της ρασοφορίας και σταυροφορίες στους νεοεισαχθέντες φοιτητές του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής. Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε προς τους φοιτητές πως «όταν φέρομε αυτό το σύμβολο μαρτυρούμε πως ο δρόμος μας είναι η Οδός του Σταυρού. Πως ακολουθούμε το παράδειγμά του της αγάπης, της συμπόνοιας, της συγχώρησης και του ελέους φέροντες τον δικό μας σταυρού της αυταπάρνησης».

Οι πρωτοετείς της Θεολογικής Σχολής, στους οποίους ο Αρχιεπίσκοπος απένειμε τον επιστήθιο σταυρό.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ GOA/Dimitrios Panagos

Ο Αρχιεπίσκοπος τίμησε με την απονομή του Μεταλλίου του Απ. Παύλου την Ελένη Κάρλου (Helen Carlos) μέλος της Εφορείας της Σχολής πλέκοντας το εγκώμιό της για τις υπηρεσίες της και την οικονομική της στήριξη.

Επίσης, στο πλαίσιο της έναρξης της ακαδημαϊκής χρονιάς έγινε και τη καθιερωμένη ακαδημαϊκή σύναξη γνωστή ως convocation.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΟΥΕΖ. Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα εξαγωγέας ενεργειακής ασφάλειας (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. «Οι τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολύ υψηλές.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας