x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στον Τίμιο Σταυρό Γουάιτστόουν

26 Δεκεμβρίου 2023

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στην ενορία του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ανήμερα των Χριστουγέννων, στο πλαίσιο της καθιερωμένης αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

Ειδικότερα, η παρουσία του κ. Ελπιδοφόρου στην κοινότητα θεωρήθηκε ιδιαίτερα σημαντική, δεδομένης και της συγκυρίας, καθότι πριν από λίγες μόλις εβδομάδες ανέλαβε καθήκοντα ιερατικού προϊσταμένου ο π. Νικόλαος Πάρος, διαδεχόμενος τον πρώην εφημέριο, π. Γεώργιο Αναστασίου, που αποχώρησε για προσωπικούς λόγους.

Ο κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος ανέγνωσε και την χριστουγεννιάτικη εγκύκλιο του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, εξέφρασε την ευχαρίστησή του για το γεγονός ότι βρέθηκε στον Τίμιο Σταυρό του Γουάιτστόουν την ημέρα των Χριστουγέννων, και την εκτίμησή του στο πρόσωπο του π. Νικολάου Πάρου και την πρεσβυτέρα του, μιλώντας με εγκάρδια λόγια για το εν γένει έργο της κοινότητας.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος κατά τη διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας την ημέρα των Χριστουγέννων στον Ελληνικό Ορθόδοξο Ναό του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστοουν της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Ελένη Σακέλλη

Επίσης, έκανε ειδική αναφορά στο Ημερήσιο Σχολείο του Τιμίου Σταυρού, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μια πολύ σημαντική «πνευματική επένδυση» από πλευράς της ενορίας, προσθέτοντας, απευθυνόμενος στους πιστούς, πως «μπορούν να κάνουν θαύματα».

«Αυτή είναι η καλύτερη πνευματική επένδυση που μπορείτε να κάνετε στην ενορία σας. Μπορείτε να κάνετε θαύματα, μεγαλώνοντας το σχολείο και την ενορία», ήταν τα λόγια του κ. Ελπιδοφόρου, ο οποίος χαρακτήρισε την Κοινότητα του Τιμίου Σταυρού Γουάιτστόουν ως μια από τις «πιο δυναμικές» στη Νέα Υόρκη.

Από την πλευρά του, ο π. Νικόλαος Πάρος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο για την παρουσία του, ενώ δήλωσε και ευγνώμων προς τα μέλη της κοινότητας για την υποδοχή που του έχουν επιφυλάξει κατά το πρώτο αυτό χρονικό διάστημα της θητείας του ως ιερατικού προϊσταμένου.

Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ανήμερα των Χριστουγέννων στον Ελληνικό Ορθόδοξο Ναό του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστοουν της Νέας Υόρκης, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ευχαρίστησε την κοινότητα, τον π. Νικόλαο Πάρο, αριστερά, τον ψάλτη Δημήτρη Μιχαήλ και τον ψάλτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου Γιώργο Σαρρή και την οικογένειά του που επισκέπτονται τις ΗΠΑ από την Κωνσταντινούπολη. Φωτογραφία: Ελένη Σακέλλη

«Σεβασμιότατε, θα μπορούσατε να έχετε διαλέξει τόσες άλλες ενορίες για να γιορτάσετε αυτήν την μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων. Είμαστε ευλογημένοι και ενθουσιασμένοι που είστε μαζί μας αυτά τα Χριστούγεννα», είπε αρχικά ο π. Νικόλαος Πάρος, δηλώνοντας επίσης ευγνώμων για την στήριξη που έχει λάβει από τον κ. Ελπιδοφόρο.

Οι πιστοί παρακολούθησαν την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την ημέρα των Χριστουγέννων στον Ελληνικό Ορθόδοξο Ναό του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστοουν της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Ελένη Σακέλλη
Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος κατά τη διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας την ημέρα των Χριστουγέννων στον Ελληνικό Ορθόδοξο Ναό του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστοουν της Νέας Υόρκης, με τον ιερέα της κοινότητας π. Νικόλαο Πάρο, αριστερά. Φωτογραφία: Ελένη Σακέλλη

«Προσωπικά θα ήθελα επίσης να σας ευχαριστήσω, Σεβασμιότατε, για την αγάπη και την υποστήριξη που πάντα δείξατε σε εμένα και σύσσωμη την οικογένειά μου. Από την πρώτη στιγμή που με γνωρίσατε, δεν μου έχετε δείξει τίποτε άλλο πέρα από πατρική αγάπη και σεβασμό. Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που εξακολουθείτε να μου δείχνετε. Ημουν ευλογημένος από την απόφασή σας να με ορίσετε ως ιερατικό προϊστάμενο σε μια αγαπημένη και ιστορική ενορία, όπως ο Τίμιος Σταυρός, σας ευχαριστώ», είπε ο π. Νικόλαος.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος έπλεξε το εγκώμιο των ιεροψαλτών Δημήτρη Μιχαήλ και Γιώργου Σαρρή, ο οποίος ήρθε από την Κωνσταντινούπολη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Συνόδου του Φαναρίου, η οποία συνήλθε στις 17 και 18 Μαΐου 2024 τέθηκε ακροθιγώς το θέμα της Ημιαυτόνομης Εκκλησίας της Κρήτης, η οποία με επιστολή της με ημερομηνία 23 Απριλίου 2024, την οποία αποκάλυψε ο «Εθνικός Κήρυκας», διεμήνυσε στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να μην αναμειγνύεται στις υποθέσεις τον Μονών.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ