x
 

Εκκλησία

Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος στην Τασμανία και Βικτώρια

21 Νοεμβρίου 2023

ΧΟΜΠΑΡΤ. ΤΑΣΜΑΝΙΑ. Επίσκεψη στη νησιωτική Πολιτεία της Τασμανίας πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, προκειμένου να επικοινωνήσει διά ζώσης με το Ελληνορθόδοξο ποίμνιο της νήσου, να το στηρίξει πνευματικά και να καταδείξει εμπράκτως τη μέριμνα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής για τις ανάγκες του Ελληνισμού σε κάθε γωνιά της Αυστραλιανής επικράτειας.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνοδευόμενος από τον Επίσκοπο Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίο, επισκέφθηκε τις δύο Ελληνορθόδοξες εκκλησίες της πρωτεύουσας της Τασμανίας, Χόμπαρτ, και χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Οι πιστοί υποδέχθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο με αισθήματα υιικού σεβασμού, χαράς και συγκινήσεως. Μάλιστα, η χαρά και η συγκίνησή τους κορυφώθηκαν όταν άκουσαν από τα χείλη του Αρχιεπισκόπου το ευφρόσυνο άγγελμα της επικείμενης επισκέψεως του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στην Τασμανία. Υπενθυμίζεται ότι ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί την Αυστραλία εντός του έτους 2024, επ’ ευκαιρία του εορτασμού της εκατονταετηρίδας της τοπικής Εκκλησίας, και, όπως ανακοίνωσε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος, ένας από τους σταθμούς της Πατριαρχικής επισκέψεως θα είναι η απομακρυσμένη νήσος της χώρας, η Τασμανία.

Εκατοντάδες Ελληνορθόδοξων πιστών υποδέχθηκαν με αγάπη και σεβασμό στο αεροδρόμιο Χόμπαρτ της Τασμανίας, τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Εξάλλου, πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη των Κληρικών των Αρχιεπισκοπικών Περιφερειών Μελβούρνης και Northcote, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου, ο οποίος επισκέπτεται την πρωτεύουσα της Βικτώριας, τη Μελβούρνη.

Στη Σύναξη παραβρέθηκαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Σωζοπόλεως κ. Κυριακός και Κερασούντος κ. Ευμένιος, Αρχιεπισκοπικοί Επίτροποι Μελβούρνης και Northcote αντιστοίχως.

Η κεντρική ομιλία, την οποία εκφώνησε είχε ως θέμα τη Βιοηθική. Παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν διεξοδικά το περιεχόμενό της, η ιστορία της και πορεία προς την κατοχύρωσή της ως επιστημονικού κλάδου.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο πλαισιώνει ο ιερός κλήρος της Βικτωρίας κατά την εκεί ιερατική σύναξη.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Ακολούθησε διάλογος επί της εισηγήσεως, ενώ στο πλαίσιο της Ιερατικής Συνάξεως συζητήθηκαν, επίσης, διοικητικά και πρακτικά θέματα, για τα οποία ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος απηύθυνε στους κληρικούς τις δέουσες οδηγίες και κατευθύνσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ