x
 

Εκκλησία

Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος στον εορτασμό των 40 ετών από την ίδρυση της ενορίας Αγίου Στεφάνου Σύδνεϋ

06 Νοεμβρίου 2023

ΣΥΔΝΕΫ. Στο προάστιο Hurlstone Park του Σύδνεϋ μετέβη, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος και προεξήρχε των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο των 40 ετών από της ιδρύσεως της Ελληνορθόδοξης ενορίας του Αγίου Στεφάνου του Πρωτομάρτυρος.

Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στο Σύδνεϋ, Ιωάννης Μαλλικούρτης, και η ομογενής πολιτειακή υπουργός Νέας Νοτίου Ουαλίας, αρμόδια για τις Εργασιακές Σχέσεις και την Υγεία & Ασφάλεια στην Εργασία, Σοφία Κώτση.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε στον λόγο του τον προϊστάμενο της Ενορίας, π. Νεκτάριο Ιωάννου, τον άμεσο προκάτοχό του, π. Σταύρο Ιβανό, καθώς και τον πολιό κληρικό π. Νικόλαο Μποζίκη, ο οποίος είχε υπηρετήσει με αφοσίωση το Ελληνορθόδοξο ποίμνιο του Hurlstone Park επί 18 συναπτά έτη (1993-2011). Οι τρεις κληρικοί δέχθηκαν τις ευγνώμονες ευχαριστίες του Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου για τη συμβολή τους στη διαρκή πρόοδο της ενορίας του Αγίου Στεφάνου. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος εξήρε την πολυετή προσφορά του κ. Καλλινίκου Χαραλάμπους από το αξίωμα του προέδρου της Ενορίας, ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του νέου προέδρου Κωνσταντίνου Κατσούλα, στον οποίο ευχήθηκε να έχει μια ευλογημένη και παραγωγική θητεία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος προϊσταται της Θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό του Αγίου Στεφάνου του Σύδνεϋ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Τέλος, έχοντας παρουσιάσει και αναλύσει θεολογικά τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει κάθε ενορία στη διατήρηση της ενότητας του Σώματος του Χριστού, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος προέτρεψε τους ενορίτες του Αγίου Στεφάνου να πορευθούν προς το μέλλον με πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης, καθοδηγούμενοι από τις χριστιανικές αξίες και από τις αξίες των προγόνων τους, οι οποίοι άνοιξαν καινούργιους δρόμους για την κοινότητά τους πριν από τέσσερις δεκαετίες. «Ας είναι αυτή η 40η επέτειος μια σημαντική υπενθύμιση της σημασίας του να συνεχίσουμε να προχωρούμε μαζί, να προοδεύουμε και να δίδουμε μαρτυρία του πλούτου της ελληνικής κληρονομιάς και της ορθοδόξου πίστεως σε όλο τον κόσμο», υπογράμμισε κατακλείνοντας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο νεοϊδρυθείς Σύλλογος Ιεροψαλτών Νέας Υόρκης, «Ρωμανός ο Μελωδός», θα δώσει την πρώτη του συναυλία την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023, στις 6:00 μ.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ