x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής Δημήτριος ομιλητής στη συνάθροιση των ιερέων Νέας Αγγλίας

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής Δημήτριος ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην ετήσια προ του Πάσχα πνευματική συγκέντρωση των ιερέων της Νέας Αγγλίας, η οποία έγινε στο Πνευματικό και Κατασκηνωτικό Κέντρο της Μητρόπολης Βοστώνης το οποίο βρίσκεται στην πολίχνη Κοντούκουκ του Νιου Χαμσάιρ. Στη συνάθροιση, η οποία ήταν διαρκείας δύο ημερών, συμμετείχαν πάνω από εξήντα ιερείς.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ήταν προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθοδίου και των ιερέων της Νέας Αγγλίας οι οποίοι σεμνύνονται και τρέφουν μεγάλο σεβασμό και τιμή για τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, ενώ πλείστοι εξ’ αυτών ήταν φοιτητές του κατά τα έτη της καθηγεσίας του στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης.

Παρών στη συνάθροιση και τις πνευματικές εκδηλώσεις του διημέρου ήταν και ο Αντιοχειανός Επίσκοπος Γούστερ και Νέας Αγγλίας Ιωάννης.

Ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής Δημήτριος με τον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο κατά στην πνευματική συνάθροιση των ιερέων Νέας Αγγλίας.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος έκανε τρεις ομιλίες. Ανάμεσα στα θέματα που διαπραγματεύθηκε ήταν «Τέσσερα Ευαγγέλια, Ενας Χριστός», καθώς επίσης και η τρομερή εκείνη επίκληση του Χριστού κατά τη σταύρωση «Θεέ μου Θεέ μου ίνα τι με εγκατέλειπες». Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος μοιράσθηκε με τους ιερείς διάφορες ιστορίες και εμπειρίες από την πολύχρονη ιερατεία και αρχιερατεία του κατά το διάβα της ζωής του.

Ιερείς είπαν στον «Ε.Κ.» ότι ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος είναι ακμαίος κατ’ άμφω σωματικώς και πνευματικώς, με καταπληκτική διαύγεια και μνήμη καθότι θυμάται λεπτομέρειες από την Αγία Γραφή, τα εδάφιά της και γενικότερα την Θεολογία. Διαμένει στη Νέα Υόρκη και ασχολείται με τη μελέτη και τη συγγραφή.

Από το νηστίσιμο γεύμα της συνάθροισης των ιερέων της Μητρόπολης Βοστώνης στο Πνευματικό και Κατασκηνωτικό της Κέντρο στο Νιου Χαμσάϊρ.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΔΝΕΫ. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο καθαίρεσε από το μέγιστο λειτούργημα της ιερωσύνης τον Ελευθέριο Τάτση, μέχρι προ τινος κληρικό της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, η οποία εξέδωσε το ακόλουθο αναλυτικό ανακοινωθέν με την συνημμένη φωτογραφία:« Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας πληροφορεί τον ευαγή κλήρο και τον Ορθόδοξο λαό της πέμπτης ηπείρου ότι, με απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, επεβλήθη στον μέχρι πρότινος κληρικό κ.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ