x

Πολιτική

Ο Μπάιντεν κατά της επιθυμίας των Ρεπουμπλικανών «MAGA» να περικόψουν τις δαπάνες

ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΜΠΙΤΣ. ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ. («ΑΡ»). Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε την Τρίτη ότι οι νομοθέτες του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (GOP) θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την υγειονομική περίθαλψη εκατομμυρίων ανθρώπων, βελτιώνοντας το μήνυμά του ενόψει της δημοσιοποίησης του σχεδίου του για τον προϋπολογισμό την επόμενη εβδομάδα, καθώς οι Ρεπουμπλικανοί τον πιέζουν να διαπραγματευτεί για τα επίπεδα δαπανών.

Ο Δημοκρατικός Πρόεδρος μίλησε σε κέντρο αναψυχής στη Βιρτζίνια Μπιτς της Βιρτζίνια. Οι παρατηρήσεις του ήταν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας αυτή την εβδομάδα να αντιπαραβάλει τις προτεραιότητες της κυβέρνησής του με εκείνες των Ρεπουμπλικανών που δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει τις περικοπές στον προϋπολογισμό τους. Χρησιμοποιώντας προηγούμενες προτάσεις, ο Μπάιντεν είπε ότι το GOP θα μπορούσε να προσπαθήσει να μειώσει τα οφέλη του Medicaid και του Obamacare, καθώς και την Κοινωνική Ασφάλιση και το Medicare.

«Τι θα κόψουν; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα», είπε ο Μπάιντεν την Τρίτη. «Για εκατομμύρια Αμερικανούς, η υγειονομική περίθαλψη κρέμεται από την ισορροπία».

Ο Μπάιντεν είπε ότι πολλοί Ρεπουμπλικανοί είναι «πραγματικά καλοί». Ωστόσο, είπε, οι νομοθέτες του GOP που συμμετέχουν στο κίνημα «Make America Great Again», που ξεκίνησε από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, έδειξαν προθυμία να περικόψουν τη χρηματοδότηση για την υγειονομική περίθαλψη και να επιτρέψουν στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αθετήσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι (Kevin McCarthy) ζήτησε από την κυβέρνηση να κινηθεί προς έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, αλλά δεν έχει ακόμη δώσει μια περιγραφή των δαπανών που θα περιόριζε.

Ο πρόεδρος χρησιμοποιεί την απουσία σχεδίου του GOP εναντίον τους, επιλέγοντας να επισημάνει προτάσεις του παρελθόντος. Ο Μπάιντεν αναμενόταν να βασιστεί σε αυτό το μήνυμα σε μια συνάντηση με τους Δημοκρατικούς της Βουλής στη Βαλτιμόρη την Τετάρτη και ενώπιον των Δημοκρατικών της Γερουσίας την Πέμπτη. Η προσπάθεια να επισημανθούν οι μεγάλες διαφορές με τους Ρεπουμπλικανούς έρχεται καθώς ο Μπάιντεν αναμένεται να ξεκινήσει εκστρατεία επανεκλογής την άνοιξη.

«Η ουσία είναι η εξής: Οι Ρεπουμπλικανοί του Κογκρέσου έχουν δεσμευτεί για πολύ βαθιές περικοπές σε προγράμματα στα οποία βασίζονται δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί», είπε η Αβίβα Αρον-Ντάιν (Aviva Aron-Dine), αναπληρώτρια διευθύντρια του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου, σχετικά με τις προγραμματισμένες δηλώσεις του Μπάιντεν.

«Και ο Πρόεδρος πιστεύει ότι οφείλουν στον αμερικανικό λαό διαφάνεια για το τι θα σημαίνει αυτό, και αν δεν το παράσχουν, θα το κάνει αυτός». Η Τζεν Κίγκανς (Jen Kiggans), η βουλευτής του GOP από τη Βιρτζίνια Μπιτς, είπε ότι ο Μπάιντεν ήρθε για να διαδώσει «κομματικές φήμες», καθώς οι Ρεπουμπλικανοί νομοθέτες έχουν ήδη αποκλείσει το ενδεχόμενο περικοπών στο Medicare και στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Ο Πρόεδρος πρόκειται να δημοσιεύσει το δημοσιονομικό του σχέδιο στις 9 Μαρτίου, υποσχόμενος να περιορίσει το εθνικό χρέος κατά $2 τρισ. σε 10 χρόνια χωρίς περικοπές στις δαπάνες για δημοκρατικές προτεραιότητες όπως η Κοινωνική Ασφάλιση, το Medicare και το Medicaid.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης είπαν επίσης ότι πιθανές περικοπές στον νόμο για την προσιτή περίθαλψη της εποχής Ομπάμα θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την κάλυψη για περισσότερα από 100 εκατομμύρια άτομα με προϋπάρχουσες ιατρικές παθήσεις και να θέσουν σε κίνδυνο τη δωρεάν προληπτική φροντίδα και να περικόψουν την κάλυψη των συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Ωστόσο, με τους Δημοκρατικούς να ελέγχουν τη Γερουσία και τον Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία πιθανότητα να θεσπιστεί σημαντική νομοθεσία για την υγειονομική περίθαλψη του GOP.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ