x
 

Πολιτική

Ο Μπάιντεν περιορίζει το πλεονέκτημα του Τραμπ σε δημοσκόπηση

14 Απριλίου 2024

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει σχεδόν διαγράψει το πρώιμο εκλογικό πλεονέκτημα του Ντόναλντ Τραμπ, εν μέσω ενδείξεων ότι η βάση των Δημοκρατικών έχει αρχίσει να συνενώνεται πίσω από τον Πρόεδρο παρά τις αμφιβολίες για την κατεύθυνση της χώρας, την οικονομία και την ηλικία του, σύμφωνα με νέα έρευνα των «New York Times» και «Siena College».

Ο κ. Μπάιντεν και ο κ. Τραμπ είναι πλέον ουσιαστικά ισόπαλοι, με τον κ. Τραμπ να έχει προβάδισμα μιας ποσοστιαίας μονάδας (46% έναντι 45% του Τραμπ). Αυτή είναι μια βελτίωση για τον κ. Μπάιντεν από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν ο κ. Τραμπ είχε ισχυρότερο προβάδισμα (48% με 43%) λίγο πριν γίνει  κατ’ ουσίαν ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών.

Η ανοδική πορεία του κ. Μπάιντεν φαίνεται να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη βελτιωμένη θέση του μεταξύ των παραδοσιακών Δημοκρατικών ψηφοφόρων – κερδίζει μεγαλύτερο μερίδιο ψηφοφόρων που τον υποστήριξαν το 2020 από ό,τι πριν από έναν μήνα. Τότε, ο κ. Τραμπ είχε εξασφαλίσει την υποστήριξη πολύ περισσότερων από τους προηγούμενους ψηφοφόρους του σε σύγκριση με τον Πρόεδρο αλλά αυτό το περιθώριο έχει μειωθεί. Ο κ. Μπάιντεν κερδίζει τώρα το 89% των υποστηρικτών του το 2020 σε σύγκριση με το 94% του κ. Τραμπ.

Από την ίδια δημοσκόπηση, το ποσοστό των ψηφοφόρων που θεωρούν ότι το έθνος οδηγείται σε λάθος κατεύθυνση παραμένει υψηλό 64%. Σχεδόν το 80% των ψηφοφόρων εξακολουθούν να αξιολογούν τις οικονομικές συνθήκες της χώρας ως δίκαιες ή κακές, συμπεριλαμβανομένης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών. Και τόσο ο κ. Μπάιντεν όσο και ο κ. Τραμπ παραμένουν αντιδημοφιλείς, για γνωστούς λόγους. Οι περισσότεροι ψηφοφόροι πιστεύουν ότι ο κ. Μπάιντεν είναι πολύ μεγάλος. Η πλειοψηφία πιστεύει ότι ο κ. Τραμπ έχει διαπράξει σοβαρά ομοσπονδιακά εγκλήματα.

Η έρευνα έρχεται λίγο πριν από την ποινική δίκη του κ. Τραμπ που γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, η πρώτη για έναν πρώην Αμερικανό Πρόεδρο. Αντιμετωπίζει κατηγορίες που σχετίζονται με παραποίηση αρχείων που σχετίζονται με πληρωμή χρημάτων σε πορνοστάρ.

Ωστόσο, παρά το ενδεχόμενο ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης, μόνο ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους δήλωσε ότι έδινε ακόμη πολύ μεγάλη προσοχή στα νομικά βάσανα του πρώην προέδρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οπως πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν, η Ημέρα Μνήμης είναι μια αμερικανική αργία που γιορτάζεται την τελευταία Δευτέρα του Μαΐου και τιμά τους άνδρες και τις γυναίκες που θυσίασαν τη ζωή τους ενώ υπηρετούσαν στον στρατό των ΗΠΑ.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ