x

Πολιτική

Ο Μπάιντεν από το Ντιτρόιτ προωθεί τα ηλεκτρικά οχήματα (Βίντεο)

18 Νοεμβρίου 2021

ΝΤΙΤΡΟΪΤ. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πάτησε το γκάζι σε ένα «Χάμερ» με ηλεκτρική μπαταρία την Τετάρτη, κάνοντας τους τροχούς να τσιρίζουν και το αυτοκίνητο να εκτιναχθεί προς τα εμπρός, καθώς προσπαθούσε με τον δικό του τρόπο να οδηγήσει τη χώρα προς ένα μέλλον ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο κινητήρας ήταν αθόρυβος καθώς ο Πρόεδρος πάτησε φρένο δίπλα σε μια αντιπροσωπεία δημοσιογράφων και αξιωματούχων που τον περίμεναν.

«Θέλει κανείς να μπει μέσα;» ρώτησε χαμογελώντας ο Μπάιντεν.

Είχε μόλις οδηγήσει το ηλεκτροκίνητο «Χάμερ» στις εγκαταστάσεις της Τζένεραλ Μότορς (General Motors) για να δείξει πώς ο πρόσφατα υπογεγραμμένος νόμος υποδομών του $1 τρισ. θα μπορούσε να μεταμορφώσει την αυτοκινητοβιομηχανία.

Υπογραμμίζει τη γιγαντιαία διακομματική του συμφωνία, κόστους δισεκατομμυρίων δολαρίων για τις υποδομές, ώστε να πληρωθεί η εγκατάσταση φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων σε ολόκληρη τη χώρα, μια επένδυση που λέει ότι θα βοηθήσει πολύ στον περιορισμό των εκπομπών άνθρακα που θερμαίνουν τον Πλανήτη, ενώ θα δημιουργήσει καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας. Είναι επίσης μια προσπάθεια να ξεπεραστεί η Κίνα στην αγορά των «plug-in EV». Επί του παρόντος, το μερίδιο αγοράς των ΗΠΑ στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων «plug-in» είναι το ένα τρίτο του μεγέθους της κινεζικής αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι οι ΗΠΑ δεν ήταν ακόμη ηγετική χώρα στα ηλεκτρικά οχήματα, κάτι που πιστεύει ότι το πακέτο υποδομών του μπορεί να αλλάξει με τα σχέδια για την κατασκευή 500.000 σταθμών φόρτισης. Το «Χάμερ» που οδήγησε έχει αρχική τιμή $108.700, καθώς η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας φαίνεται να έχει σχεδιαστεί μέχρι στιγμής για να εξυπηρετεί αγοραστές πολυτελείας αντί για μαζικό κοινό.

«Μέχρι τώρα, η Κίνα ηγούνταν σε αυτόν τον αγώνα – αυτό πρόκειται να αλλάξει», είπε. «Θα διασφαλίσουμε ότι οι δουλειές του μέλλοντος θα καταλήξουν εδώ στο Μίσιγκαν, όχι στα μισά του κόσμου».

Δύο κορυφαίοι σύμβουλοι του Λευκού Οίκου, γράφοντας στο «Detroit Free Press», είπαν ότι η νομοθεσία θα βοηθήσει την Αμερική να ανακτήσει την παγκόσμια ανταγωνιστικότητά της, η οποία έχει εξασθενίσει, υποστηρίζουν, «μετά από δεκαετίες καθυστέρησης και παρακμής».

«Κανείς δεν το γνωρίζει αυτό καλύτερα από το Ντιτρόιτ, το οποίο ήταν στο επίκεντρο της αμερικανικής βιομηχανικής στρατηγικής στο παρελθόν και τώρα μπορεί ξανά. Γι’ αυτό έρχεται σήμερα ο πρόεδρος Μπάιντεν», έγραψαν από κοινού ο Μπράιαν Ντις, διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Τζέικ Σάλιβαν σε στήλη γνώμης που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

«Οι Ρεπουμπλικανοί, ακόμη και μερικοί από αυτούς που ψήφισαν υπέρ του πακέτου υποδομών, επικρίνουν τον Μπάιντεν ότι ασχολείται με την τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων σε μια εποχή που οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν την άνοδο των τιμών της βενζίνης και του φυσικού αερίου.

Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ πήρε το λόγο στη Γερουσία την Τρίτη για να υποστηρίξει ότι «η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν έχει κανένα στρατηγικό σχέδιο για να χτυπήσει τα δάχτυλά της και να μετατρέψει την τεράστια χώρα μας σε κάποια πράσινη ουτοπία μέσα σε μια νύχτα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.  Αφού είδε μία ανησυχητική έξαρση βίας κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών εβδομάδων της θητείας του, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ερικ Ανταμς ανακοίνωσε ότι η πόλη θα εντείνει τις προσπάθειες για την κατάσχεση παράνομων όπλων και την καθιέρωση ενός πολυεπίπεδου σχεδίου για την αντιμετώπιση του εγκλήματος.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτική

NΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κρίση στην Ουκρανία δύσκολα θα φύγει, καθώς πρόκειται για μία αναμέτρηση δύο κοσμοθεωριών που θα μπορούσε να αναστατώσει την Ευρώπη.

Αμερική

ΤΑΜΠΑ, ΦΛΟΡΙΔΑ - Μια μέρα πριν, είχε παραπονεθεί ότι δεν αισθανόταν καλά, γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Αμερική

Ο χρόνος που πριν λίγο έφυγε, το 2021, πήρε μαζί του και πολλούς ομογενείς άνδρες και γυναίκες στο μεγάλο στερνό ταξίδι που είναι μονόδρομος και δεν έχει γυρισμό.

ΒΙΝΤΕΟ

Ο χιονιάς επισκέφθηκε το κέντρο της Αθήνας (Βίντεο του «Ε.Κ.»)

ΑΘΗΝΑ. Μπορεί η κακοκαιρία «Ελπίς» να προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, η πρωτόγνωρη αυτή επίσκεψη, ωστόσο, του χιονιά χάρισε και όμορφες εικόνες.

«Τι χαζός σκύλας γιος»! Ο Μπάιντεν βρίζει με ανοικτό μικρόφωνo δημοσιογράφο του «Fox News» (Vid)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Γκάφα ή ηθελημένο ξέσπασμα; Ο Τζο Μπάιντεν έβρισε χθες Δευτέρα δημοσιογράφο καθώς αποχωρούσε πλήθος εκπροσώπων του Τύπου έπειτα από εκδήλωση στον Λευκό Οίκο.