x
 

Πολιτική

Ο Χάντερ Μπάιντεν μηνύει το IRS για προσωπικά δεδομένα

19 Σεπτεμβρίου 2023

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο Χάντερ Μπάιντεν μήνυσε την Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων (IRS) τη Δευτέρα, υποστηρίζοντας ότι δύο πράκτορες που ισχυρίζονται δημόσια παρέμβαση σε φορολογικές έρευνες μοιράστηκαν εσφαλμένα τα προσωπικά του στοιχεία, μια υπόθεση που έρχεται εν μέσω κλιμάκωσης νομικών και πολιτικών αγώνων καθώς πλησιάζουν οι εκλογές του 2024.

Οι πράκτορες «στόχευσαν και προσπάθησαν να φέρουν σε δύσκολη θέση τον κ. Μπάιντεν» με την κοινοποίηση εμπιστευτικών φορολογικών πληροφοριών σε συνεντεύξεις Τύπου και κατάθεση ενώπιον του Κογκρέσου, ανέφερε η μήνυση. Οι δικηγόροι του υποστηρίζουν ότι δεν ισχύουν τα μέτρα προστασίας του πληροφοριοδότη, αλλά ένας δικηγόρος ενός πράκτορα είπε ότι οι εμπιστευτικές πληροφορίες που κυκλοφόρησαν έλαβαν εξουσιοδότηση από τον πληροφοριοδότη και χαρακτήρισε την μήνυση «επιπόλαια συκοφαντία».

Η μήνυση σηματοδοτεί την τελευταία νομική απώθηση από τον Μπάιντεν, καθώς μια μακροχρόνια ομοσπονδιακή έρευνα εναντίον του εκτυλίσσεται σε ένα έντονα πολιτικό σκηνικό. Αυτό περιλαμβάνει μια έρευνα παραπομπής με στόχο τον πατέρα του, τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, που επιδιώκει να τον συνδέσει με τις επιχειρηματικές συναλλαγές του γιου του.

«Ο κ. Μπάιντεν είναι γιος του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Εχει όλες τις ίδιες ευθύνες με οποιονδήποτε άλλο Αμερικανό πολίτη και το IRS μπορεί και πρέπει να βεβαιωθεί ότι τηρεί αυτές τις ευθύνες», αναφέρει η αγωγή. «Ομοίως, ο κ. Μπάιντεν δεν έχει λιγότερα ή λιγότερα δικαιώματα από οποιονδήποτε άλλο Αμερικανό πολίτη και κανένας κυβερνητικός φορέας ή κυβερνητικός πράκτορας» δεν έχει το ελεύθερο να παραβιάσει τα δικαιώματά του απλώς και μόνο λόγω αυτού που είναι.

Η αγωγή αναφέρει ότι η IRS δεν έχει κάνει αρκετά για να σταματήσει την προβολή των προσωπικών του πληροφοριών. Επιδιώκει να «επιβάλει τη συμμόρφωση με τους ομοσπονδιακούς νόμους περί φορολογίας και απορρήτου» και αποζημίωση $1.000 για κάθε μη εξουσιοδοτημένη αποκάλυψη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Για τους εργαζόμενους του συνδικάτου της αυτοκινητοβιομηχανίας (United Auto Workers), είναι απολύτως λογικό να απαιτούν περισσότερες αμοιβές και καλύτερη ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής από τις τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες του Ντιτρόιτ.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ