x
 

Πολιτισμός

Ο Χάρβεϊ Μέισον Τζ. νέος πρόεδρος και CEO της Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης

18 Μαΐου 2021

NEA YOΡΚΗ («ΑΠΕ-ΜΠΕ»). Ο Χάρβεϊ Μέισον Τζ. (Harvey Mason Jr.) ορίστηκε νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης των ΗΠΑ.

Ο Μέισον εκτελούσε καθήκοντα προσωρινού προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου χωρίς αμοιβή από το 2020 μετά την απομάκρυνση της πρώην επικεφαλής του οργανισμού, Ντέμπορα Ντούγκαν.

Προτού αναλάβει καθήκοντα προσωρινού προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, ο Μέισον ήταν πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ακαδημίας.

Καθήκοντα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου θα αναλάβει την 1η Ιουνίου.

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο ικανοποιητικό από το να έχεις την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό των συναδέλφων σου» δήλωσε ο Χάρβεϊ Μέισον Τζ.

«Είναι τιμή ο διορισμός μου, ώστε να συνεχίσω να ηγούμαι στην Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης στο ταξίδι αναμόρφωσης. Ενώ δεν περίμενα αρχικά να είμαι σε αυτή τη θέση, παραμένω βαθιά προσηλωμένος στην επιτυχία του οργανισμού και έχω τη διάθεση να βοηθήσω να επιτύχουμε τις μεγαλύτερες φιλοδοξίες μας. Θα υπηρετήσω με σεβασμό, με μια σταθερή δέσμευση για την οικοδόμηση μιας Ακαδημίας χωρίς αποκλεισμούς, ευαίσθητης και προσιτής», πρόσθεσε στη δήλωσή του.

Στο επίκεντρο της θητείας του Μέισον ως προσωρινού προέδρου και διευθύνοντος Συμβούλου ήταν η ενίσχυση της διαφάνειας των βραβείων Grammy, οι αλλαγές στις διαδικασίες ψηφοφορίας και η αύξηση της ποικιλομορφίας στην Ακαδημία Ηχογραφήσεων. Από τότε που ανέλαβε το ρόλο, η Ακαδημία Ηχογράφησης δημιούργησε ένα νέο Τμήμα Στιχουργών και Συνθετών (Wing Songwriters & Composers) καθώς και τη συμβουλευτική ομάδα, Black Music Collective, εφάρμοσε τις συστάσεις της Ομάδας Εργασίας για την Πολυμορφία και Συμπερίληψη (Task Force Diversity and Inclusion) και προσέλαβε τον πρώτο επικεφαλής Πολυμορφίας, Ισότητας και Συμπερίληψης.

Υπό την ηγεσία του Μέισον, η μη κερδοσκοπική οργάνωση MusiCares συγκέντρωσε και διέθεσε πάνω από 24 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τους καλλιτέχνες που επλήγησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19.

Η Ντούγκαν απολύθηκε επίσημα τον Μάρτιο του 2020. Είχε τεθεί σε διοικητική άδεια για απροσδιόριστο παράπτωμα στις 17 Ιανουαρίου του ίδιου έτους. Μετά από αυτό, υπέβαλε καταγγελία για διάκριση σε βάρος της στην Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών για την Απασχόληση (EEOC) των ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2020 με ισχυρισμούς για σεξουαλική παρενόχληση, ρατσισμό και πολλές περιπτώσεις διαφθοράς και συγκρούσεων συμφερόντων εντός της Ακαδημίας.

Μεταξύ των ισχυρισμών της Ντέμπορα Ντούγκαν στην καταγγελία της προς την EEOC ήταν ότι ο πρώην επικεφαλής της Ακαδημίας Ηχογράφησης Νιλ Πορντάου είχε βιάσει μια γυναίκα μετά από παράσταση στο Carnegie Hall, κάτι που ο Πόρτναου χαρακτήρισε «γελοίο».

Η Ντέμπορα Ντούγκαν αντικατέστησε τον Πόρτναου ως διευθύνουσα σύμβουλος της Ακαδημίας Ηχογράφησης τον Αύγουστο του 2019 και ήταν η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε τα ηνία της Ακαδημίας των Grammy. Ο Νιλ Πορτνάου δέχθηκε πιέσεις να παραιτηθεί από τον ρόλο του, μετά το σχόλιό του, το 2018, ότι οι γυναίκες στη μουσική βιομηχανία πρέπει να «ανεβάσουν ταχύτητα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Για δεκαετίες, ένα αδέξια γραμμένο έγγραφο παρέμενε απαρατήρητο σε μια πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη της Γερμανίας, πιστεύοντας ότι δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα πολύ παλιό, καθημερινό σημείωμα, όπως μια ιδιωτική επιστολή ή μια λίστα με ψώνια.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ