x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο χορός «Night to Shine» στον Αρχάγγελο Μιχαήλ, Πορτ Ουάσιγκτον

16 Φεβρουαρίου 2024

ΠΟΡΤ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Τον πρώτο χορό της πρωτοβουλίας «Night to Shine», ο οποίος έχει ως πρωταγωνιστές τα ΑμεΑ, διοργάνωσε φέτος η κοινότητα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Πορτ Ουάσιγκτον.

Πρόκειται για μια διοργάνωση η οποία ξεκίνησε από το ίδρυμα «Tim Tebow’s Night to Shine» και έχει ως στόχο να αναδείξει τον αγώνα, την προσωπικότητα και τη διαφορετικότητα των ΑμεΑ, μέσα από μια βραδιά η οποία είναι αφιερωμένη σε αυτά. Η ημέρα διοργάνωσής της είναι η τελευταία Κυριακή πριν από τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και ήδη αποτελεί ένα έθιμο που ακολουθείται από κοινότητες σε 57 διαφορετικές χώρες ανά τον πλανήτη.

Για την κοινότητα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, η διοργάνωση αυτού του χορού είχε ένα επιπλέον κίνητρο, καθώς θεωρείται φόρος τιμής στη μνήμη της Σαμάνθας Ηλιάδη (Samantha Eliades), μιας νεαρής ενορίτισσας η οποία έπασχε από το σύνδρομο Πράντερ Ουίλι (Prader Willi) και έφυγε από την ζωή αναπάντεχα, εξαιτίας πνευμονικής εμβολής.

Ο Γιώργος Μαυράκης και η Κόνι Κατσούλη στη βραδιά Tim Tebow’s Night to Shine στις 9 Φεβρουαρίου. Φωτογραφία: Adriana Lopetrone/Adrisbow Photography

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, η Σαμάνθα Ηλιάδη ήταν ένα μέλος της κοινότητας που ήταν εγγεγραμμένη από μικρό παιδί και, παρά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει, είχε θέληση για ζωή, μεγάλη ενεργητικότητα και ασφαλώς ήταν ιδιαίτερα αγαπητή από ενορίτες κάθε ηλικίας. Στη μνήμη της Ηλιάδη, η κοινότητα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ επιχείρησε να διοργανώσει τον χορό ήδη από πέρυσι, όμως τα χρονικά περιθώρια ήταν στενά, με αποτέλεσμα αυτό να γίνει φέτος.

Κατόπιν τούτου, το περασμένο Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, περισσότερα από 100 ΑμεΑ από την κοινότητα είχαν τη δυνατότητα να βιώσουν τη δική τους βραδιά, κατά την οποία φόρεσαν τα καλά τους και γνώρισαν την αποθέωση και εισέπραξαν βαθιά μηνύματα εκτίμησης από τα μέλη του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, κατά την οποία σημειώθηκε μεγάλη προσέλευση αλλά και ένα σημαντικό ποσοστό δωρεών.

Η εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ φιλοξένησε τη βραδιά Tim Tebow’s Night to Shine στις 9 Φεβρουαρίου. Φωτογραφία: Adriana Lopetrone/Adrisbow Photography

Την οργανωτική επιμέλεια είχαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, Γεώργιος Ντάλας, Αντζυ Ντάλα, Φίφη Ηλιάδη, Μαρίσσα Ηλιάδη, Γεωργία Κατσούλη, Πρεσβυτέρα Ελένη Λαρδά και π. Ιωάννης Λαρδάς, ενώ συνεισέφεραν τα μέγιστα και περίπου 230 εθελοντές.

Δόκιμοι από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού των ΗΠΑ στο ιερό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Φωτ: Jim Lolis
Η Βίκυ Ιωαννίδη, δεξιά, και με μία από τις τιμώμενες στη βραδιά Tim Tebow’s Night to Shine. Φωτογραφία:Adriana Lopetrone/Adrisbow Photography
Η εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ φιλοξένησε τη βραδιά Tim Tebow’s Night to Shine στις 9 Φεβρουαρίου. Φωτογραφία: Adriana Lopetrone/Adrisbow Photography

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις εκδηλώσεις για την έπαρση της ελληνικής σημαίας στο Μπόουλινγκ Γκριν, οι οποίοι παρήλασαν από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν έως και το εμβληματικό Πάρκο, σε ένα σκηνικό ιδιαίτερα συγκινητικό, το πρωί της Παρασκευής.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ