x

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο Ερικ Ανταμς στην Αθήνα

27 Νοεμβρίου 2022

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στην Αθήνα πρόκειται να ταξιδέψει στα μέσα της εβδομάδας ο δήμαρχος Νέας Υόρκης, Ερικ Ανταμς (Eric Adams), όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τη Δημοτική Αρχή της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, ο κ. Ανταμς θα βρίσκεται στην Αθήνα την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, προκειμένου να λάβει μέρος σε συνέδριο ενάντια στον αντισημιτισμό, ενώ την επόμενη ημέρα, 1η Δεκεμβρίου, θα βρίσκεται στην Ντόχα του Κατάρ, προκειμένου να έχει επαφές με διεθνείς αξιωματούχους, οι οποίοι έχουν ταξιδέψει στη χώρα λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ερικ Ανταμς, θα ταξιδέψει στην Ελλάδα και την Αθήνα, προκειμένου να λάβει μέρος στο Συνέδριο των Δημάρχων ενάντια στον Αντισημιτισμό για το 2022. Το ταξίδι έρχεται μετά την πρόσφατη επίθεση ενάντια στην Εβραϊκή Κοινότητα, που αντιμετωπίστηκε από τις τοπικές, πολιτειακές και ομοσπονδιακές Αρχές το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Την Πέμπτη, 1η Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος θα ταξιδέψει στην Ντόχα του Κατάρ, όπου και θα έχει συναντήσεις με έναν αριθμό κυβερνητικών αξιωματούχων, αλλά και ηγετικά στελέχη στον τομέα της ασφάλειας και της οικονομικής ανάπτυξης. Το ταξίδι έχει ως στόχο την ενημέρωση για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022, καθώς η πόλη της Νέας Υόρκης και η Νέα Ιερσέη προετοιμάζονται ως οικοδεσπότριες πόλεις για τα παιχνίδια του 2026.

Ο Δήμαρχος θα επιστρέψει στη Νέα Υόρκη την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου».

Η είδηση για το υπερατλαντικό ταξίδι του Δημάρχου στην Ελλάδα και το Κατάρ προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, με τη συντηρητική εφημερίδα «New York Post» να θέτει ερωτήματα τόσο για την ουσία του, όσο και για το κόστος και την προέλευση της χρηματοδότησής του.

Οταν το Δημαρχείο ρωτήθηκε από τη «New York Post» σχετικά με λεπτομέρειες αναφορικά με τις συναντήσεις, αλλά και το κατά πόσον το ταξίδι αυτό χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους, την εκστρατεία του Δημάρχου ή από προσωπικούς χώρους, η απάντηση ήταν πως οι λεπτομέρειες βρίσκονται υπό διαμόρφωση.

Πάντως, το ίδιο ρεπορτάζ τονίζει πως το κόστος των ταξιδιών ξεπερνάει οριακά τα 2000 δολάρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με μια συναυλία που σηματοδοτεί τη ζωτική ανάγκη να έρθουμε και πάλι κοντά μέσα από τη μουσική, ο Περικλής Κανάρης επιστρέφει στις ζωντανές εμφανίσεις μετά την πανδημία με ένα δυνατό μήνυμα.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ