x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο δήμαρχος Νέας Υόρκης, Ερικ Ανταμς, αρνείται ότι έκανε λάθος

09 Νοεμβρίου 2023

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εξι μέρες μετά την επιδρομή πρακτόρων του FBI στο σπίτι της επικεφαλής εράνων της εκστρατείας του Ερικ Ανταμς, ο δήμαρχος χρησιμοποίησε την πρώτη του ανοιχτή συνεδρίαση για ερωτήσεις και απαντήσεις με δημοσιογράφους για να επιμείνει ότι δεν έχει κάνει τίποτα επιλήψιμο.

Χαιρέτισε τους δημοσιογράφους στο Δημαρχείο με ένα πλατύ χαμόγελο και γέλασε σε μια ερώτηση σχετικά με τη δική του πιθανή ευπάθεια σε ποινικές κατηγορίες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος από τον στενό κύκλο του κ. Ανταμς έχει πρόβλημα με το νόμο. Από τότε που έγινε δήμαρχος, είδε τον εισαγγελέα του Μανχάταν, Αλβιν Λ. Μπραγκ (Alvin L. Bragg), να κατηγορεί τον πρώην επίτροπο κτιρίων του για συνωμοσία και δωροδοκία. Δύο μήνες νωρίτερα, ο κ. Μπραγκ απήγγειλε κατηγορίες σε έξι άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός συνταξιούχου αστυνομικού επιθεωρητή με τον οποίο δούλευε και συναναστρεφόταν, με την κατηγορία ότι συνωμότησαν για τη διοχέτευση παράνομων δωρεών στην πρώτη δημαρχιακή εκστρατεία του Ανταμς.

Η εγγύτητα του κ. Ανταμς με τις ποινικές έρευνες έγινε ακόμα πιο έντονη την περασμένη εβδομάδα, όταν ομοσπονδιακοί πράκτορες πραγματοποίησαν επιδρομή το ξημέρωμα στο σπίτι της Μπριάνα Σαγκς (Brianna Suggs), της 25χρονης πρώην ασκούμενης, την οποία ο δήμαρχος τοποθέτησε σε υψηλές θέσεις αναφορικά με τη συγκέντρωση χρημάτων για την εκστρατεία του, παρά την απειρία της. Οι ομοσπονδιακές Αρχές διερευνούν τώρα εάν η εκστρατεία του κ. Aνταμς το 2021 για δήμαρχος έλαβε παράνομες δωρεές από την τουρκική κυβέρνηση.

Ούτε ο κύριος Ανταμς, ούτε η κ. Σαγκς έχουν κατηγορηθεί για αδικοπραγία.

Την Τετάρτη, ο δήμαρχος αποκάλυψε ότι η εκστρατεία του έχει διατηρήσει τη δικηγορική εταιρεία «Wilmer Hale». Ενα άτομο με γνώση του θέματος είπε ότι η «Wilmer Hale» θα εκπροσωπήσει επίσης τον δήμαρχο με την προσωπική του ιδιότητα. Το έργο της δικηγορικής εταιρείας για την εκστρατεία θα περιλαμβάνει την εκπροσώπηση του κ. Ανταμς ως προϊσταμένου και της κ. Σαγκς στον ρόλο της ως επικεφαλής χρηματοδότριας, είπε ο εκπρόσωπος της εκστρατείας, Εβαν Τις (Evan Thies).

Η ομάδα «Wilmer Hale» θα περιλαμβάνει τον πρώην επικεφαλής σύμβουλο του κ. Ανταμς, Μπρένταν Μακγκουάιρ (Brendan R. McGuire), τώρα συνεργάτη στην αμυντική πρακτική της εταιρείας, και έναν άλλο συνεργάτη, τον Μπόιντ Τζόνσον (Boyd M. Johnson III). Και οι δύο άνδρες ήταν προηγουμένως επικεφαλής της δημόσιας μονάδας διαφθοράς στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, η οποία διεξάγει την έρευνα για την εκστρατεία Ανταμς.

Πηγή: «Νew Υork Τimes»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενα πρωτοποριακό αθλητικό συγκρότημα σε άμεση σύνδεση με την ελληνοαμερικανική κοινότητα, το οποίο θα περιλαμβάνει γήπεδα ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, παιδότοπους και χώρους εστίασης, έχει θέσει προς υλοποίηση ο ιδρυτής του Συλλόγου Φιλάθλων Παναθηναϊκού Νέας Υόρκης, Panatha USA, Νίκος Μπάρδης, και οι συνεργάτες του.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ