x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο Δημήτρης Κατός νέος πρόεδρος της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Δημήτρης Κατός είναι ο καινούργιος πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης. Ο «Εθνικός Κήρυκας» είχε προαναγγείλει τον διορισμό του κ. Κατού στο δημοσίευμά του, της 26ης Νοεμβρίου 2023. Είχαμε γράψει χαρακτηριστικά, πως, «ο Δημήτρης Κατός, πρώην κοσμήτορας και καθηγητής του Ελληνικού Κολεγίου, ενδέχεται να είναι ο νέος πρόεδρος της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα συγκλίνοντα στοιχεία».

Ο διορισμός του Κατού έγινε το εσπέρας της Πέμπτης 30 Νοεμβρίου 2023 στη διάρκεια της συνεδρίασης της Εφορείας της Σχολής υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου.

Η ψηφοφορία ήταν μυστική, έλαβε τις απαιτούμενες 29 ψήφους, ενώ βρέθηκαν και τρεις οι οποίες είτε ήταν εναντίον του, είτε απείχαν. Μόνο δύο εκ των Μητροπολιτών συμμετείχαν, ο Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος και ο Σικάγου Ναθαναήλ.

Ελέχθη στον «Εθνικό Κήρυκα» ότι η εκλογή του κ. Κατού θα επικυρωθεί τρόπον τινά τελεσιδίκως όταν αποφασισθεί το συμβόλαιό του και οι λεπτομέρειές του. Προς τούτο θα οριστεί επιτροπή η οποία θα επιμεληθεί τα του συμβολαίου και όταν υπάρξει συμφωνία, ο κ. Κατός θα αναλάβει τα καθήκοντα του από την 1η του νέου έτους.

Ο κ. Κατός σήμερα είναι διευθυντής Οικονομικής Συνεισφοράς και Πρωτοβουλιών (Director of Giving and College Initiatives) του Κολεγίου Επιστημών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Northeastern της Βοστώνης. Διαδέχεται τον Γεώργιο Καντώνη ο οποίος παραιτήθηκε για λόγους υγείας.

Παράλληλα, η Εφορεία προέβη και στον διορισμό νέου κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, του ιερέα Ευγένιου Πέντιουκ (Eugen Pentiuc), ο οποίος διαδέχεται τον επίσης παραιτηθέντα για λόγους υγείας π. Γεώργιο Παρσένιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Οργανισμός «Κύκλος Ελλήνων Ακαδημαϊκών Βοστώνης», διοργανώνει ενδιαφέρουσα διάλεξη με τον Ομότιμο Καθηγητή Διοικητικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών και Δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, Σπυρίδωνα Ι.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ