x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο δημοσιογράφος Νίκος Αγγελίδης, υποψήφιος με το ΚΚΕ, μιλά στον «Ε.Κ.»

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την πεποίθηση πως οι Ελληνες του εξωτερικού θα στηρίξουν εμφατικά τον εκλογικό συνδυασμό του ΚΚΕ στις εκλογές της 9ης Ιουνίου εξέφρασε, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα», ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Αγγελίδης, ο οποίος κατέρχεται ως υποψήφιος ευρωβουλευτής στον εκλογικό συνδυασμό του κόμματος.

«Ξέρετε η Ομογένεια έχει έναν παρεξηγημένο ρόλο στα πολιτικά πράγματα του τόπου. Με εμπλοκή οργανώσεων, συλλόγων και οργανισμών σε κομματικά παιχνίδια… Και υπάρχει μια ‘θεωρία’ που λέει ότι εκεί στην Αμερική επικρατεί μεγάλος συντηρητισμός. Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω σε ό,τι αφορά τους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά τον αγώνα της επιβίωσης. Για να μπορέσουν να κρατηθούν ζωντανοί και να μεγαλώσουν τη φαμελιά τους. Δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από τη συμμετοχή τους ή τη ‘συμβολή’ τους με κάθε τρόπο στα αστικά κόμματα», ανέφερε ο κ. Αγγελίδης, επαναλαμβάνοντας τη θέση του, πως το ΚΚΕ έχει πολλά περιθώρια στήριξης στις ΗΠΑ.

«Το ΚΚΕ έχει χώρο και μεγάλο μάλιστα και στις ΗΠΑ για να στείλει μηνύματα αγωνιστικότητας και ανυποταγής στο σύστημα. Ενα σύστημα βάρβαρο για την εργατική τάξη και τις λαϊκές οικογένειες. Πιστεύω ακράδαντα, λοιπόν, ότι και στις ΗΠΑ θα αποτυπωθεί αυτό, στις επερχόμενες εκλογές της 9ης του Ιούνη με δυνατή ψήφο στο ΚΚΕ. Και θα το δούμε αυτό στα αποτελέσματα των επιστολικών ψήφων από εκεί. Θυμηθείτε το αυτό», πρόσθεσε με χαρακτηριστική σιγουριά.

Ο δημοσιογράφος Νίκος Αγγελίδης, γνωστός στην ελληνοαμερικανική ομογένεια, κατέρχεται ως υποψήφιος με το ΚΚΕ. FB/Νίκος Αγγελίδης

Ασφαλώς, ο Νίκος Αγγελίδης είναι ένα γνωστό πρόσωπο στην ελληνοαμερικανική κοινότητα, καθότι ανδρώθηκε στις ΗΠΑ, σπουδάζοντας στο CSB Media Center και εργαζόμενος στον «Εθνικό Κήρυκα» και σε άλλα ΜΜΕ, όπως το NGTV, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα για να συνεργαστεί με ιδιωτικούς σταθμούς και την ΕΡΤ. Ο ίδιος τονίζει πως δεν ξεχνάει τα χρόνια που έζησε στη Νέα Υόρκη και επαναλαμβάνει πως νιώθει κομμάτι της ελληνικής ομογένειας.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση που μιλάω στον ιστορικό ‘Εθνικό Κήρυκα’, απ’ όπου ξεκίνησα τη δημοσιογραφία, δίπλα στον πατέρα μου Γιώργο Αγγελίδη, σε ηλικία 15 ετών. Είναι το ξεκίνημά μου και δεν το ξεχνάω ποτέ. Θέλω να στείλω θερμό χαιρετισμό μέσα από την καρδιά μου στους πραγματικούς φίλους που άφησα πίσω φεύγοντας από τη Νέα Υόρκη το 2001. Η ζωή μου εκεί αποτελεί μπούσουλα για την πορεία μου σε όλα τα επίπεδα. Δεν ξεχνάω τα όσα πέρασα εκεί, όμορφα και δύσκολα, και πάντα όταν επιστρέφω νιώθω ένα σκίρτημα στην καρδιά», τόνισε ο κ. Αγγελίδης, καταλήγοντας πως η παρουσία του ιδίου αλλά και άλλων υποψηφίων που έχουν σχέση με τον ελληνισμό του εξωτερικού και την Κύπρο δίνει ξεκάθαρο μήνυμα.
«Ενας από τους λόγους που επιλέχτηκα και εγώ, αλλά και άλλοι συνυποψήφιοι με παρουσία και δράση σε χώρες του εξωτερικού και στην Κύπρο. Εδώ αναδεικνύεται και το ουσιαστικό ενδιαφέρον του κόμματος για τους Ελληνες του εξωτερικού και τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν την καθημερινότητά τους. Θέματα σημαντικά όπως η ελληνόγλωσση εκπαίδευση, η συνταξιοδότηση, θέματα για τα οποία το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει κάνει πολλές φορές δυναμικές παρεμβάσεις… Για εμάς το κομμάτι αυτό, των ξενιτεμένων Ελλήνων που έφυγαν κυρίως για λόγους διαβίωσης, είναι ένα πολύ σπουδαίο κύτταρο στη ‘σωματοδομή’ της ελληνικής ρίζας», ήταν τα λόγια του υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.

«Σημαντική η επίσκεψη Κουτσούμπα στη Β. Αμερική»

Υπενθυμίζεται πως, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας πραγματοποιήθηκε και η πρώτη επίσκεψη Γ.Γ. του ΚΚΕ στις ΗΠΑ μετά από 27 ολόκληρα χρόνια, με τον Δημήτρη Κουτσούμπα να διεκπεραιώνει ένα προσεγμένο πρόγραμμα στις ΗΠΑ και τον Καναδά, το οποίο κορυφώθηκε με ανοικτή εκδήλωση στο Κεφαλονίτικο Σπίτι, που σκόρπισε ικανοποίηση στα στελέχη του ΚΚΕ στη Νέα Υόρκη, όσον αφορά στην προσέλευση, με τον Νίκο Αγγελίδη να στέκεται και σε άλλα σημεία, όπως τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των εργαζομένων της Amazon.

«Η υποδοχή που έγινε στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ από το μεγάλο συνδικάτο των εργαζομένων της Amazon, συνδικάτο με σπουδαία δράση και κινητοποιήσεις, δείχνει το σεβασμό που υπάρχει προς την ιστορία και τους αγώνες του κόμματος αλλά και την ανάγκη, κυρίως αυτή, για συνένωση δυνάμεων απέναντι στον κοινό εχθρό. Το καπιταλιστικό σύστημα που εκμεταλλεύεται απάνθρωπα τους εργαζομένους και καταπιέζει τους λαούς. Τέτοιες συναντήσεις κάνει το ΚΚΕ στις περιοδείες του στο εξωτερικό, με τους Ελληνες ομογενείς και τους εκεί εργαζόμενους σε κάθε χώρα και όχι με τα λόμπι», κατέληξε ο Νίκος Αγγελίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με τις εικόνες από τον ανεπανάληπτο θρίαμβο της κατάκτησης του Europa Conference League να παίζουν στις οθόνες, ο Σύλλογος Φιλάθλων Ολυμπιακού Νέας Υόρκης διοργάνωσε την καθιερωμένη χοροεσπερίδα, προσκαλώντας τους φίλους της ομάδας αλλά και ολόκληρη την Ομογένεια να γιορτάσουν τις επιτυχίες σε όλα τα αθλήματα.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ