x
 

Επιστήμη

Ο Δρ Φάουτσι δηλώνει ότι οι ΗΠΑ μπορούν να φτάσουν τον νέο κορωνοϊό σε ενδημικό επίπεδο το 2022

17 Νοεμβρίου 2021

ΑΘΗΝΑ. Ο κορυφαίος σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19, ο δρ Άνθονι Φάουτσι δήλωσε σήμερα ότι είναι «εφικτό» η εξάπλωση του νέου κορονοϊού να μειωθεί σε σημείο που η χώρα να βιώνει τον ιό ως ενδημικό και όχι ως πανδημία το 2022.

«Για μένα, αν θέλετε να γίνει ενδημικός, πρέπει να ρίξετε το επίπεδο μολύνσεων τόσο χαμηλά ώστε να μην έχει αντίκτυπο στην κοινωνία, στη ζωή σας, στην οικονομία σας», είπε ο Φάουτσι στο συνέδριο Reuters Total Health, το οποίο διεξάγεται από τις 15 έως τις 18 Νοεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της δικαστού Τάνια Τσάτκαν, η οποία απέρριψε τον ισχυρισμό του ότι χαίρει ασυλίας από ποινική δίωξη για τα πεπραγμένα του στη διάρκεια της προεδρικής του θητείας.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ