x
 

Κοινωνία

Ο εισαγγελέας δηλώνει ότι ο Αλεξ Μέρντοκ σκότωσε γιο και σύζυγο

ΓΟΥΟΛΤΕΡΜΠΟΡΟ. ΝΟΤΙΑ ΚΑΡΟΛΙΝΑ. («ΑΡ»). Η κλοπή εκατομμυρίων δολαρίων από τον Αλεξ Μέρντοκ επρόκειτο να αποκαλυφθεί και έτσι σκότωσε τη γυναίκα και τον γιο του για να κερδίσει χρόνο και να βρει μια διέξοδο, υποστήριξε ένας εισαγγελέας την Τετάρτη κατά τη διάρκεια των τελικών επιχειρημάτων στη δίκη του δικηγόρου της Νότιας Καρολίνας για τους φόνους.

Φοβούμενος ότι θα εκτεθεί για τα χρόνια κλοπής από το δικηγορικό του γραφείο και τους πελάτες του, και ελπίζοντας να διατηρήσει την υψηλή του θέση στην κοινότητα, ο Μέρντοκ σκότωσε τη γυναίκα του και τον μικρότερο γιο του με την ελπίδα ότι θα καθίστατο μία συμπαθητική φιγούρα και θα τραβούσε την προσοχή από τα λεφτά που λείπουν, είπε στους ενόρκους ο εισαγγελέας Κρέιτον Γουότερς (Creighton Waters). Βοηθούμενος από τις γνώσεις του για το πώς φτιάχνονται οι ποινικές υποθέσεις, κατέστρωσε ένα έξυπνο σχέδιο για να βεβαιωθεί ότι βρίσκονταν στην ιδιοκτησία της οικογένειας στην κομητεία Κόλετον (Colleton County) τη νύχτα που σκοτώθηκαν, 7 Ιουνίου 2021, είπε.

«Οι πιέσεις σε αυτόν τον άνθρωπο ήταν αφόρητες. Και όλες εντάθηκαν στον ύψιστο βαθμό την ημέρα που δολοφονήθηκαν η γυναίκα και ο γιος του από τον ίδιο», είπε ο Γουότερς.

Η υπεράσπιση αναμενόταν να συνοψίσει την υπόθεσή της την Πέμπτη.

Ο Αλεξ Μέρντοκ ακούει τον εισαγγελέα να εκφωνεί τα τελικά επιχειρήματά του κατά τη διάρκεια της δίκης του. (Joshua Boucher/The State via AP, Pool)

Ο 54χρονος Μέρντοκ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 30 ετών έως ισόβια εάν καταδικαστεί για οποιαδήποτε από τις δύο κατηγορίες φόνου. Οι ερευνητές είπαν ότι ο 22χρονος γιος του, Πολ, πυροβολήθηκε δύο φορές με κυνηγετικό όπλο και η 52χρονη σύζυγός του, Μάγκι, πυροβολήθηκε τέσσερις ή πέντε φορές με ένα τουφέκι έξω από τα κυνοτροφεία ιδιοκτησίας τους.

Οι ένορκοι ξεκίνησαν την Τετάρτη με μια επίσκεψη στον τόπο του εγκλήματος, όπου ένας ρεπόρτερ είπε ότι τουλάχιστον ένας από αυτούς επιθεώρησε προσεκτικά το πλαίσιο της πόρτας μιας ντουλάπας αποθήκευσης όπου στεκόταν ο Πολ Μέρντοκ όταν σκοτώθηκε.

Το βασικό στοιχείο που συνδέει τον Αλεξ Μέρντοκ με τους φόνους είναι ένα βίντεο που τράβηξε ο Πολ Μέρντοκ από τα κυνοτροφεία περίπου πέντε λεπτά πριν χρησιμοποιήσει για τελευταία φορά το κινητό του. Οι ομοσπονδιακοί πράκτορες χρειάστηκαν περισσότερο από ένα χρόνο για να ανοίξουν το iPhone του νεαρού που ήταν κλειδωμένο. Ο Αλεξ Μέρντοκ είπε επανειλημμένα σε όλους, ξεκινώντας από τον πρώτο αστυνομικό που ανταποκρίθηκε στον τόπο των φονικών, ότι δεν είχε πάει στα κυνοτροφεία εκείνο το βράδυ. Αλλά ενώ κατέθεσε προς υπεράσπισή του, παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα και ότι ήταν εκεί. «Γιατί στον κόσμο ένας αθώος, λογικός πατέρας και σύζυγος λέει ψέματα γι’ αυτό; Και να πει ψέματα γι’ αυτό τόσο νωρίς;» αναρωτήθηκε ο Γουότερς.

Αν και τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν για τη δολοφονία των θυμάτων δεν έχουν βρεθεί, ένας εμπειρογνώμονας κατέθεσε ότι τα σημάδια στους κάλυκες που βρέθηκαν κοντά στο σώμα της Μάγκι Μέρντοκ ταίριαζαν με αυτά που βρέθηκαν σε κάλυκες σε ένα πεδίο βολής στην ιδιοκτησία της οικογένειας.

Αλλά δεν υπήρχε αιματοχυσία που να συνέδεε τις δολοφονίες με τον Αλεξ Μέρντοκ ή οποιονδήποτε άλλον, και οι εισαγγελείς δεν ξόδεψαν πολύ χρόνο για να εξηγήσουν πώς πιστεύουν ότι ο Μέρντοκ θα μπορούσε να είχε σκοτώσει την οικογένειά του, να καθαρίσει τον εαυτό του από ενοχοποιητικά στοιχεία, να πετάξει τα ρούχα και τα όπλα και να συγκροτήσει τον εαυτό του, στο χρονικό παράθυρο 15 λεπτών προτού τα δεδομένα GPS δείξουν ότι έφυγε από το κατάλυμα για να επισκεφτεί την άρρωστη μητέρα του.

Ο εμπειρογνώμονας της Εισαγγελίας για το έγκλημα αυτό είπε ότι δεν συγκεντρώθηκαν αρκετά στοιχεία στη σκηνή για να πει με βεβαιότητα εάν υπήρχαν ένας ή δύο πυροβολητές στα κυνοτροφεία. Ωστόσο, ο Γουότερς είπε ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να συνδέουν τις δολοφονίες με τα οικονομικά εγκλήματα και ότι ο Αλεξ Μέρντοκ είναι το μόνο άτομο με το κίνητρο, τα μέσα και την ευκαιρία να σκοτώσει τη γυναίκα και τον γιο του.

«Καθώς όλες αυτές οι πιέσεις αυξάνονταν, ο κατηγορούμενος σκότωσε τη Μάγκι και τον Πολ», είπε ο Γουότερς, βγάζοντας το κινητό του και κουνώντας το. «Το ιατροδικαστικό χρονοδιάγραμμα τον βάζει εκεί. Η χρήση των οικογενειακών όπλων το ομολογεί. Και τα ψέματά του και οι ενοχές του στη συνέχεια το επιβεβαιώνουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η ακραία ζέστη αιφνιδίασε αυτή την εβδομάδα μεγάλο μέρος της Νέας Υόρκης, οδηγώντας τους κατοίκους να προετοιμαστούν για την άνοδο της θερμοκρασίας νωρίτερα από το συνηθισμένο, ενώ διάφορες υπηρεσίες της πόλης, οργανώσεις πολιτών και επιχειρήσεις έχουν επίσης προσαρμόσει τα εποχικά τους ημερολόγια.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ