x
 

Εκκλησία

Ο Εσπερινός της Αγάπης στη Μητρόπολη Δέρκων

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Με κατάνυξη τελέστηκαν οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, των Παθών, του Επιταφίου, της Αναστάσεως και του Εσπερινού της Αγάπης στη Μητρόπολη Δέρκων, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Μητροπόλεως, «με λαμπρότητα τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης την Κυριακή του Πάσχα εν μέσω πλήθους κόσμου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου της κοινότητος Μακροχωρίου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου, με τη συμμετοχή πιστών ενταύθα και εκ του εξωτερικού, καθώς και φοιτητών (προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών) της Θεολογικής Σχολής του κρατικού Πανεπιστημίου Marmara της Πόλεως, ως παρατηρητές, με τους οποίους ο Σεβασμιώματος είχε θερμή συνομιλία.

Το απόγευμα ο Εσπερινός της αγάπης τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής της κοινότητος Βαθυρρύακος, προεξάρχοντος του ως άνω Αρχιερέως. Μετά το πέρας της Ιεράς Ακολουθίας ακολούθησε πασχαλινή δεξίωση. Σημειώνεται ότι διαβάστηκε το Ιερό Ευαγγέλιο σε 8 γλώσσες και υπήρξαν εκπρόσωποι άλλων χριστιανικών δογμάτων.

Ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων Απόστολος τελεί την Ακολουθία της Αναστάσεως, συμπαραστατούμενος από τον ιερό κλήρο και τους πιστούς.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΕΡΚΩΝ

Την Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, με τη συμμετοχή ικανού αριθμού πιστών, τελέσθηκε η ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου της Κοινότητος Μακροχωρίου.

Τα εγκώμια έψαλλαν μαζί με τον Σεβασμιώτατο τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους και οι νέοι του Κατηχητικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και κυρίες της ως άνω κοινότητος. Την διοργάνωση είχαν ο Διάκονος κ. Δανιήλ Ζαφείρης, ο εξ Ελλάδος Ιεροψάλτης κ. Δημήτριος Λήτης και η Ιεροψάλτρια του ως άνω Ιερού Ναού κα Ευσταθία Μανιά».

Στο Αναστάσιμο μήνυμά του ο Μητροπολίτης κ. Απόστολος τόνισε πως «η Ανάστασις αποτελεί γεγονός κοσμοϊστορικής σημασίας διά ολόκληρον την κτίσιν και το ανθρώπινον γένος. Διά την κτίσιν, επειδή μέσω της Αναστάσεως του Χριστού η ζωή υπερνικά την φθοράν του υλικού κόσμου. Αυτός είναι και ο λόγος διά τον οποίον σύμπασα η κτίσις ανυμνεί και δοξάζει την ένδοξον Ανάστασιν του Θεανθρώπου. ‘Ο ουρανός, η γη και τα καταχθόνια’ εορτάζουν την Εγερσιν του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, η οικουμένη ‘λαμβάνει φως εκ του ανεσπέρου φωτός’ και όλοι ημείς εν μια καρδία αναφωνούμεν σήμερον το κοσμοσωτήριον ‘Χριστός Ανέστη!’».

Ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων Απόστολος ευλογεί τα μικρά παιδιά της Μητροπόλεως του.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΕΡΚΩΝ

Σε άλλο σημείο επισήμανε πως «από σήμερον ο λαός του Θεού πορεύεται την οδόν της σωτηρίας και γεύεται τους καρπούς, τους οποίους του προσέφερεν ο Κύριος διά της Αναστάσεώς Του. Πρόκειται διά μίαν πορείαν, η οποία θα ολοκληρωθή κατά τα έσχατα με την δεδοξασμένην έλευσιν του Κυρίου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ - Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση στη Μητρόπολη Αθηνών, προς τιμήν της 50ής μαύρης επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ξεκίνησε την Κυριακή 26 Μαΐου το 4ο Διεθνές Συνέδριο των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη Θρησκευτική Ελευθερία.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ