x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Σύδνεϋ

ΣΥΔΝΕΫ. Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, παρουσία πλειάδας κληρικών και πλήθους ευσεβών πιστών, τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Σύδνεϋ, ο πρώτος Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Στον ονομαζόμενο «Εσπερινό της Συγχωρήσεως» χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος, Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος.

Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Αρχιεπίσκοπος ομίλησε καταλλήλως για το ορόσημο της εισόδου μας στην ευλογημένη περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Εστίασε καταρχάς στο ιδιόμελο: «Eλαμψεν η χάρις σου Κύριε, έλαμψεν ο φωτισμὸς των ψυχών ημών», το οποίο εψάλη κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, και παρότρυνε όλους να πραγματοποιούν «έργα του φωτός», διότι εκεί ευρίσκεται ο Χριστός και η χάρις του Παναγίου Πνεύματος.

Στη συνέχεια, απαριθμώντας τις προϋποθέσεις για την πνευματική προετοιμασία μας ενόψει του εορτασμού της Αναστάσεως του Κυρίου, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην προσευχή, τη νηστεία και την ελεημοσύνη, καθώς επίσης στην αποφυγή της κατακρίσεως και της διαταράξεως της εσωτερικής ειρήνης των συνανθρώπων μας. «Βάλτε αυτόν τον στόχο για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή», σημείωσε, «να αποφύγετε την κρίση εναντίον του πλησίον». «Διότι όταν κρίνεις τον πλησίον και τον πληγώνεις με αυτά τα οποία λες, τότε διασπάς την ειρήνη του αδελφού», επισήμανε μεταξύ άλλων.

Κατακλείοντας, ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε σε όλους καλό πνευματικό αγώνα και, κατά το έθος της Εκκλησίας μας, αντάλλαξε τον ασπασμό της αγάπης και της συγχωρήσεως με τους παρισταμένους Επισκόπους, κληρικούς και πιστούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Η μνήμη του Αγίου Σάββα του εν Καλύμνῳ εορτάσθηκε την Ε' Κυριακή των Νηστειών, 21 Απριλίου 2024, από των Σύλλογο των Καλυμνίων Νέας Υόρκης στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πρακτορικά

Με την παρέλαση της Νέας Υόρκης την Κυριακή 14 Απριλίου, έκλεισε κι ο φετινός κύκλος των παρελάσεων για τη μεγάλη και τρανή ημέρα της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 για τη λευτεριά της Ελλάδας από τους Τούρκους.

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

ΒΙΝΤΕΟ