x

Υγεία

O F.D.A. περιορίζει τη νικοτίνη στα τσιγάρα

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («ΝΥΤ»). Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων σχεδιάζει να απαιτήσει από τις καπνοβιομηχανίες να μειώσουν την ποσότητα νικοτίνης στα παραδοσιακά τσιγάρα για να τα καταστήσουν λιγότερο εθιστικά και να μειώσουν τον τραγικό απολογισμό του καπνίσματος που στοιχίζει 480.000 ζωές κάθε χρόνο.

Η πρόταση, η οποία θα μπορούσε να πάρει χρόνια για να τεθεί σε ισχύ, θα έθετε τις Ηνωμένες Πολιτείες στην πρώτη γραμμή των παγκόσμιων προσπαθειών κατά του καπνίσματος. Μόνο ένα άλλο έθνος, η Νέα Ζηλανδία, έχει προωθήσει ένα τέτοιο σχέδιο.

Οι αντίθετοι άνεμοι είναι έντονοι. Οι καπνοβιομηχανίες έχουν ήδη επισημάνει ότι οποιοδήποτε σχέδιο με σημαντικές μειώσεις στη νικοτίνη θα παραβίαζε το νόμο. Και ορισμένοι συντηρητικοί νομοθέτες μπορεί να θεωρήσουν μια τέτοια πολιτική άλλο ένα παράδειγμα κυβερνητικής υπερβολής, επιχειρημάτων που θα μπορούσαν να διαχυθούν στις ενδιάμεσες εκλογές.

Λίγες λεπτομέρειες κυκλοφόρησαν την Τρίτη, αλλά σύμφωνα με μια ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε σε ιστότοπο της κυβέρνησης, θα εκδοθεί ένας προτεινόμενος κανόνας τον Μάιο του 2023, ο οποίος θα ζητούσε δημόσια σχόλια σχετικά με τον καθορισμό ενός μέγιστου επιπέδου νικοτίνης στα τσιγάρα και άλλα προϊόντα. «Επειδή οι βλάβες που σχετίζονται με τον καπνό προέρχονται κυρίως από τον εθισμό σε προϊόντα που εκθέτουν επανειλημμένα τους χρήστες σε τοξίνες, η F.D.A. θα αναλάμβανε αυτό το μέτρο για να μειώσει τον εθισμό σε ορισμένα προϊόντα καπνού, δίνοντας έτσι στους εθισμένους χρήστες μεγαλύτερη δυνατότητα να σταματήσουν το κάπνισμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το F.D.A. αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Αλλά σε μια δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του, ο Δρ Ρόμπερτ Μ. Κάλιφ (Robert M. Califf), επίτροπος της υπηρεσίας, είπε: «Η μείωση των επιπέδων νικοτίνης σε ελάχιστα εθιστικά ή μη εθιστικά επίπεδα θα μείωνε την πιθανότητα οι μελλοντικές γενιές νέων να εθιστούν στο τσιγάρο και να βοηθήσουν περισσότεροι εξαρτημένοι καπνιστές να σταματήσουν το κάπνισμα».

Περίπου 1.300 άνθρωποι πεθαίνουν πρόωρα κάθε μέρα από αιτίες που σχετίζονται με το κάπνισμα, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Διάλογοι του ΙΣΝ: Τα Social Media και η Κοινωνική Αλλαγή

ΑΘΗΝΑ. Από το Extinction Rebellion μέχρι το Black Lives Matter, τα κοινωνικά κινήματα αξιοποιούν όλο και περισσότερο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προωθήσουν τις εκκλήσεις τους για δράση.

Υψηλοί τόνοι στην Βουλή από Μητσοτάκη και Τσίπρα για Οικονομία (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε σήμερα η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για μια σειρά από ζητήματα.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας