x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

Σχόλιο Α. Η. Διαματάρη

O Γεωργόπουλος δείχνει τον δρόμο για το μέλλον της Ομοσπονδίας

Απέφυγα σκόπιμα να σχολιάσω την κατάσταση στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης γιατί, και με πονάει η μακρά παρακμή στην οποία έχει περιέλθει, αλλά και τι να πω και τι να σχολιάσω; Θα έχανα τα λόγια μου.

Αυτό όμως άλλαξε με την επιστολή του κυρίου Γιώργου Γεωργόπουλου

Δυστυχώς, χάθηκε από τους αρμόδιους, η λογική, η ομογενειακή αδελφοσύνη, το αίσθημα της ευθύνης, της αποστολής, της προσφοράς και αντικαταστάθηκε με εκατέρωθεν αγωγές και συνεδριάσεις υπό την προστασία ιδιωτικής ασφάλειας, που ασφαλώς πληρώνονται από τις δωρεές της Ομογένειας. Πού φτάσαμε!

Κάθε οργανισμός έχει τα προβλήματά του. Και σε αυτόν τον οργανισμό μερικοί είναι εξόφθαλμα ακατάλληλοι για αξιώματα.

Ωστόσο, η ουσία είναι ότι η Ομοσπονδία, όπως αποκαλείται, έχει λόγο ύπαρξης. Εχει πλούσια προσφορά και μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει στην Κοινότητα της Νέας Υόρκης για αρκετά ακόμα χρόνια.

Βέβαια, για να γίνει αυτό χρειάζεται ανανέωση, με βάση τις σημερινές συνθήκες και καταστάσεις και όχι αυτές που υπήρχαν δεκάδες χρόνια πριν. Και θα ευχόμουν στο σημείο αυτό τα σοβαρά στελέχη της Ομοσπονδίας να ενώσουν τις προσπάθειές τους αντί να συμμετέχουν σε έναν ανελέητο πόλεμο που διασύρει τους ίδιους και την Ομοσπονδία.

Το σημαντικό είναι ότι υπάρχουν αξιόλογα στελέχη στις ηγετικές ομάδες της Ομοσπονδίας. Ανθρωποι νοικοκυραίοι, επαγγελματίες, που έχουν αφιερώσει ατέλειωτες ώρες στην Ομοσπονδία. Αυτό όμως δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι για να την καταστρέψουν.

Για χρόνια τώρα πολλοί από τις ομάδες που αλληλοσπαράσσονται, αντί να βάλουν μπροστά το συμφέρον της Ομοσπονδίας, αντί να προβληματιστούν από τον κόσμο και την Ομογένεια που αλλάζει και να προσαρμοστούν αναλόγως, βάζουν μπροστά τους εγωισμούς τους. Βάζουν τον εαυτό τους. Εκεί εστιάζεται το πρόβλημα.

Αυτό φαίνεται πως το έχουν καταλάβει μερικοί και τουλάχιστον επιχειρούν να το διορθώσουν.

Παράδειγμα, ο Γ. Γεωργόπουλος, ο οποίος δείχνει τον δρόμο για επίλυση του προβλήματος με μια επιστολή του γραμμένη με αγάπη και πόνο για την κατάντια της Ομοσπονδίας. Με αυτήν την επιστολή γνωστοποιεί ότι δεν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα, ενώ παράλληλα παροτρύνει και τους άλλους να κάνουν το ίδιο για να σωθεί, επιτέλους, η Ομοσπονδία.

Αυτό είναι το πνεύμα που πρέπει να επιδείξουν όλοι για να μπορέσει να βρει η Ομοσπονδία ξανά τον δρόμο της.

Γράφει:

«Τα τρία αυτά χρόνια ήταν από τα πιο επώδυνα και συνάμα τραγικά, διότι ήρθαν να αποδείξουν ότι η κρίση που διέρχεται η Ομοσπονδία είναι κρίση θεσμών, αξιών και σε τελική ανάλυση κρίση διαφάνειας.

Προσωπικά δεν προτίθεμαι να θέσω υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές και καλώ και προκαλώ όλους τους πρώην προέδρους να παραιτηθούν πάραυτα και τους διαβεβαιώνω ότι εάν εμείς αποχωρήσουμε η Ομοσπονδία την ίδια ώρα θα βρει το δρόμο της. Θα απαλλαγεί από τους συλλόγους-σφραγίδες και τα φαντάσματα του χθες και τον ερχόμενο Ιούνιο θα εκλέξει μια ηγεσία απηλλαγμένη από τις αμαρτίες των δύο τελευταίων δεκαετιών».

Aς αναλογιστεί λοιπόν ο καθένας τις ευθύνες του. Ας σκεφτεί αν τιμά τον ίδιο προσωπικά η κατάσταση στην οποία περιήλθε η Ομοσπονδία. Ας σκεφτεί αν η Κοινότητα της Νέας Υόρκης χρειάζεται ή όχι έναν προοδευτικό, δυναμικό οργανισμό, που ναι μεν να οργανώνει τις παρελάσεις, αλλά και να εκσυγχρονιστεί, κι ας αποφασίσει.

Πάντως, αρκετά κρατάνε αιχμάλωτο τον οργανισμό αυτόν. Φτάνει πια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φαίνεται, από πρώτη ματιά, ότι τα αποδεικτικά στοιχεία της κυβέρνησης στην δίκη που διεξάγει ενάντια στον γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ